Kebodohan Ramasamy terserlah disini..

Inilah perangai sebenar pemimpin DAP.. Mengambil kesempatan dalam setiap isu tanpa sebarang siasatan atau usul periksa dan menjadikannya ianya sebagai isu perkauman..

Ini merupakan cara yang mudah untuk mereka menjadi hero kepada masyarakat mereka tanpa memikirkan keburukan yang akan berlaku atas tindakan mereka.. asalkan kepenting politik mereka tercapai..

Ramasamy sepatutnya membuat siasatan terlebih dahulu dengan mendengar alasan kedua-dua belah pihak dan barulah membuat kenyataan..bukannya dengan mempolitikkan setiap isu yang ada..

Adakah pemimpin seperti ini kita mahukan untuk mentadbir negeri atau negara..yang sentiasa menanam sifat kebencian atau kemarahan kepada rakyat dalam setiap isu yang berbangkit??


Kenyataan Media 
YB Dato' Sri Reezal Merican Naina Merican 
Timbalan Pengerusi 
Badan Perhubungan UMNO Negeri Pulau Pinang

Jumaat 30 Jun 2017

ISU KONTRAK PENGENDALI MAKANAN KANTIN POLITEKNIK SEBERANG PERAI (PSP)

Saya telah mengambil inisiatif menghubungi pihak pentadbiran Politeknik Seberang Perai dan telah diberi maklum bahawa kontrak semasa mengendalikan gerai-gerai makanan di kantin PSP berakhir pada 30 Jun 2017 dan tender/sebutharga untuk tempoh 2017-2019 telah dipanggil pada bulan Mei yang lalu.

Bukan kontrak pengendali gerai makanan bernama Gopi Krishnan Gopal sahaja yang tamat pada 30 Jun 2017; kontrak 6 orang pengendali makanan yang lain juga berakhir pada tarikh tersebut. Tidak timbul isu kontrak Gopi ditamatkan oleh PSP kerana dia seorang bukan Islam.

Jawatankuasa Sebutharaga PSP yang membuat penilaian ke atas sebutharga telah menolak sebutharga oleh 4 penender (termasuk 3 penender Melayu) kerana tidak memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan dalam Borang Sebutharga. 

Sebutharga Gopi Krishnan Gopal ditolak kerana syarikat beliau tidak mempunyai Kod Bidang 040103 Makanan Bermasak Islam yang dinyatakan sebagai syarat utama kelayakan untuk sebutharga pengendali makanan di PSP. 

Kod Bidang Kementerian Kewangan ini bukan dikhususkan atau dikhaskan untuk orang Islam sahaja sebagaimana Pensijilan HALAL oleh JAKIM. Semua bangsa dan agama boleh memohon untuk mendapatkannya dan akan diberikan kepada semua pemohon yang memenuhi syarat-syaratnya. Ternyata tidak berlaku diskriminasi perkauman dalam kes ini. 

Agak malang, di Sidang Media pada Khamis, 29 Jun bersama Gopi, YB Dr Ramasamy TKM II Pulau Pinang telah mengeluarkan percakapan yang boleh dianggap sebagai suatu bentuk hasutan, yang jika tidak dibendung boleh mengwujudkan salah faham dan ketegangan antara kaum dan agama di negara ini.

Saya ingin nasihati dan sarankan kepada YB Dr Ramasamy agar tidak mengambil kesempatan untuk mengemis laba politik dengan cubaan untuk meniup sentimen kemarahan kaum India yang beragama Hindu terhadap Kementerian Pelajaran dan Kerajaan Persekutuan. 

Sebagai seorang TKM II dan Exco Kerajaan Negeri  Pulau Pinang YB Dr Ramasamy seharusnya lebih bertanggungjawap dan boleh saja menghubungi pihak Politeknik Seberang Perai secara rasmi untuk mendapatkan penjelasan kedudukan sebenar berkaitan isu tersebut; bukannya dengan memanggil sidang media dan membuat perbagai tuduhan liar dan tidak berasas terhadap beberapa individu serta mengancam untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap pihak PSP. 

Sebagai seorang TKM dan Exco Kerajaan Negeri YB Dr Ramasamy yang juga bekas seorang pensyarah IPTA, telah bertindak dengan cara sangat tidak professional dalam isu ini. Beliau hanya mendengar cerita sebelah pihak dan terus membuat kesimpulan dan pre-judgement beliau sendiri. 

Suka saya ingat kan YB Dr Ramasamy sekali lagi supaya tidak bermain dengan api perkauman yang boleh mengancam keselamatan dan mengganggu gugat keharmonian serta kestabilan hubungan antara kaum dan agama.

Saya memuji tindakan Pemuda MIC Pulau Pinang yang telah mengambil inisiatif berjumpa dengan Pengarah Politeknik Seberang Perai untuk mendapatkan penjelasan daripada pihak PSP. Satu tindakan berdasarkan pemikiran yang terbuka dan sangat rasional.

Terima kasih
Kebodohan Ramasamy terserlah disini.. Kebodohan Ramasamy terserlah disini.. Reviewed by Empayar Pemuda on 5:56 PM Rating: 5

5 comments:

 1. OI, zah*dKITOL/KD*GAGAL; kami dah MUAK dgn. drama2 LAWAK lu ni!

  Si PARIA ramasamyBANGKAI BABI RASIS DAPjuboq BABI amat RASIS ni terus diBIAQkan memPROVOKASI bangsa ORANG ASAL/INDIGENOUS Islam/Melayu kita, di NEGARA ISLAM, pusaka nenek moyang BUMIPUTERA berzaman kita!

  Dan juga puak TERORIS Tamil Eelam amat GANAS dr. Sri Lanka tu; dahlah berSARANG kat India dan NEGARA ISLAM kita ni bawah PERLINDUNGAN si TERORIS DAPjuboq BABI; terutamanya berSARANG sekrg. kat KONDO2 MEWAH dgn. IC2 PALSU (lihat di - http://theflyingkick.blogspot.my/2017/03/19-saman-terhadap-kerajaan-malaysia.html, 19 SAMAN TERHADAP KERAJAAN MALAYSIA SEBAB ZAKIR NAIK, TAPI KUMPULAN YANG SAMA TIDAK PERNAH KATA APA-APA TERHADAP TAMIL EELAM DAN TIMBALAN KETUA MENTERI II PULAU PINANG!!! , Wednesday, March 1, 2017)!

  Tapi si KD*GAGAL ni (yg. punya dok MENGAMUK-mcm. si GILA BABI, tak tentu arah dg. KOREA UTARA; yg. TAK pernah BUNUH/ROMPAK/ROGOL umat Islam/Bumiputera Dunia Ketiga pun), sekrg. dah HAPUSkan VISA pula utk. warga2 asing dr. INDIA (ingat tak kes PEMBUNUHAN amat KEJAM ke atas arwah Sosilawati & 3 yg. lain; ; juga terlibat PEMBUNUH2 warga2 ASING dr. INDIA; bahkan BILA lagi nak GANTUNG sampai MATI pembunuh2 KEJAM ni?!!!; kes penyeludupan DADAH oleh sindiket2 DADAH dr. INDIA yg. makin meningkat & juga kes si betina PATI dr. India tempoh hari dah 9 tahun kat M'sia kita ni & terlibat dlm. sindiket pelacuran KANAK2); & juga BUMIPUTERA Islam INDIA telah diBUNUH/diROGOL/diROMPAK dlm. GENOSID amat KEJAM di Gujarat/Uttar Pradesh, serta artis2 Bollywood Islam spt. SRK; Salman Khan & Amir Khan terus diTINDAS termsk terpaksa hanya berani berLAKON sbg. Bukan Islam & mesti bersikap anti-Pakistan - oleh PEMBUNUH2 ModiBABI/BJP-PENJILAT ZIONIS/IS-rael/NA*O!

  Tok Labu.

  Nota: Aku syaki akan meningkat PEMALSUAN ID2/PASPOT2 kita dr. warga ASING dr. INDIA serta TERORIS Tamil Eelam ni, menjelang PRU14!

  Yg. GANJILnya WAKTU dekat PRU14 ni, kita dpt. lihat si zah*dKITOL sedg. galak MENYEMBAH puaka2 KAFIR HARBI DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO ANJING KURAP utk. MENGUNDI dia; terutamanya kat kwsn dia tu! Begitu juga tiba2 MICacing LOSER tu begitu yakin dpt MENANG byk kerusi di PRU14 nanti!

  ReplyDelete
 2. Begitu juga psl. isu zah*dKITOL/KD* GAGAL ni kononnya nak ambil TINDAKAN KERAS terhdp isu PATI terutamanya di kwsn2 bawah PENJAJAH PARASIT/LANUN DAPjuboq BABI/PKRhomo ANJING KURAP; sbb. yg. patut diHUKUM amat KERAS adalah MAJIKAN2 amat TAMAK, RAKUS & BONGKAK (disyaki PENYOKONG2 KUAT DAPjuboq BABI/PKRhomo ANJING KURAP); yg. terus diJILAT si zah*dKITOL ni! Sampai sekrg. mana HARTA2 majikan2 PENJENAYAH ni diSITA mahupun depa dihukum msk. PENJARA? Mana?! Mana OI?!! Lihat di - http://www.ismaweb.net/2017/05/jabatan-imigresen-buru-pelajar-berstatus-pati/ , Jabatan Imigresen buru pelajar berstatus PATI, May 14, 2017 !

  Dan tgklah, DASYATnya! Apa KEJADAHnya ni!

  Tiba2 dekat PRU14 ni, BERATUS pekerja ASING dr. KERALA, INDIA nak dibawa jadi PENOREH2 GETAH kat NEGARA ISLAM kita ni; dgn. gaji TINGGI pula tu - sedgkan si zah*dKITOL-geng anwaq HOMO, telah memBATALkan sewenangnya pengambilan BERIBU pekerja asing yg. MAJORITInya umat ISLAM, dr. BANGLADESH; apabila diGERTAK si TERORIS KAFIR HARBI PENJAJAH PARASIT/LANUN DAPjuboq BABI dulu!

  Dahlah masih ramai PENOREH2 GETAH dr. BANGSA Orang Asal/Indigenous Islam/Melayu kita masih hidup dlm. KEMISKINAN!
  Begitu juga, ramai PATI2 saudara se BUMIPUTERA kita yg. beragama ISLAM termsk. dr. INDONESIA, terpaksa kerja GAJI punya RENDAH yg. amat TAK berPERIKEMANUSIAAN (cthnya hanya $700) kerana MAJIKAN2 TAMAK yg. sengaja TAK mau depa dpt. PERMIT KERJA supaya PATI2 boleh terus diBAYAQ mcm. KULI2; di samping TAK dak HAK lansung sbg pekerja2 SAH!

  Tok Labu.

  ReplyDelete
 3. Sbb. tu kita mesti hanya UNDI; pemimpin2 TULEN dr. PAS/UMNO!

  Maka, JANGAN undi siKITOL2 ni:

  zah*d - menJAHANAMkan KD* (berharap nak jadi P*); sbb. tu puaka2 homo berSHIT DAPjuboq BABI diBIAQkan mengGANAS dgn. DEMO2 HARAM memanjang; sedgkan YAB DS Jamal/GM diPIJAK2/diGERTAK; juga sindiket2 DADAH (termsk. antara anggota2 KD*GAGAL ni sendiri)/PATI/PELACURAN warga asing serta KEMALANGAN2 jlnraya amat GANAS terutamanya oleh lori2/bas2/kereta2 besar yg. sekrg. disyaki menggunakan MO Zionis dgn. MEREKRUT pemandu2 wanita MUDA DAPjuboq BABI; kononnya MABUK/terTIDUR/PENAGIH DADAH (yg. amat menCURIGAkan, kerana MAJORITI mangsa amat MALANG adalah disyaki dr. bangsa MELAYU/Islam yg. senang diKENALI dr. pemakaian /hiasan ISLAM)!;

  kha*y - terlalu LIBERAL, ELITIS & BONGKAK;

  sal**h -terlalu LIBERAL hingga boleh memBIAQkan ASTR* & I-FLI* HOMO Zionis menGANAS dgn. siaran2/filem2 BARAT yg LUCAH, amat GANAS & pro-HOMO; serta iklan2 LUCAH bebas di kedai2 serta MERATA tpt, termsk. yg. HARAM;

  naz*i - terlalu BONGKAK, LIBERAL & disyaki puak HOMO (sbb. asyik PELUK & berPEGANGAN tangan dgn. si TONGGENG eng homo dgn. amat GHAIRAH); serta menJAHANAMkan IDENTITI/HAK/WARISAN/SEJARAH bangsa Melayu sbg. bangsa ORANG ASAL/INDIGENOUS di TANAH MELAYU, pusaka nenek moyang berzaman kita ni, melalui KP GAGAL ( pi sj. MAT*C - IKLAN2 penuh dgn. B. INGGERIS serta risalah2 PELANCONGAN yg. MENAFIkan bangsa MELAYU sbg. bangsa ORANG ASAL/INDIGENOUS - di internet; jgn. cakaplah)!;

  serta MICacing/MCAcing - DALANG2 DUA MUKA -si PENJILAT2 TERORIS PENJAJAH PARASIT/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PERASUAH/PEMBUNUH/PEROGOL BerSHIT-DAPjuboq BABI KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS IS(IS)rael/MOSSAD-NA*O!

  Tok Labu.

  ReplyDelete
 4. Nota penting dr. Tok Labu:

  Tgk. si media ZIONIS BANGKAI BABI MChron. ni, si PELINDUNG zah*dKITOL dah MENGAMOK lagi dgn. FITNAH2 kEJI dia terhadap YAB PM terCINTA kita - setiap kali DALANG zah*dKITOL diDEDAHkan!

  Begitu LICIK sekali MO Zionis PENJAJAH/PARASIT/LANUN DAPjuboq BABI/PKRhomo ANJING KURAP ni - sekrg. cuba nak FITNAH kononnya YAB DS KuNan & YAB TS AM pula kononnya anti-YAB PM; utk. MENGALIH perhatian dr. Zah*dKITOL!

  Lihat di -

  Malaysia Chronicle

  CONCEITED NAJIB PLOTTED TO REMOVE 7 CHIEF MINISTERS, SIDELINE ZAHID, KU NAN & ANNUAR MUSA: BUT HE FAILED. NOW THEY ARE PLOTTING TO GET RID OF HIM

  ReplyDelete
 5. Dasar si spesis GANGSTER DAPjuboq BABI - yg. TAK habis2 nak mengHINA/mengGERTAK dgn. amat JIJIK terhadap YAB PM Orang Asal/Indigenous Islam/Melayu terCINTA kita serta keluarga terCINTA beliau!

  Takkanlah YAB PM serta keluarga beliau nak guna jet/kapalterbang PERIBADI oi - tentu akan berSUKA RIA puak TERORIS PENJAJAH/PARASIT/LANUN DAPjuboq BABI/PKRhomo ni, kalau puak TERORIS2 Tuan depa, si MOSSAD/CIA melalui IS (yg. diTUBUHkan CIA/MOSSAD) ni, meng"HIJACK" kapalterbang/jet peribadi YAB PM serta keluarga beliau, mcm. MH370 kita yg. disyaki di"HIJACK" ke PENGKALAN Nuklear2 Submarin HARAM CIA/MI6-NA*O/MOSSAD di Diego Garcia; utk. MENCULIK para SAINTIS China dulu!

  Patut diTERAJ*NG sampai MAMPOS juga si media GANGSTER ZIONIS DAPjuboq BABI/CIA-MOSSAD, MChron. ni; makin HARAM JADAH betul!

  Lihat di -

  Malaysia Chronicle

  NAJIB & ROSMAH AT IT AGAIN: DESPITE STOLEN 1MDB BILLIONS & DIAMONDS STASH, MR & MRS MO1 USED GOVT JET TO FLY THEMSELVES ON LAVISH HOLIDAY JUNKET TO BALI & AUSTRALIA

  Tok Labu.

  ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.