VIDEO YANG MENGEJUTKAN DI BUKIT BOTAK PULAU PINANGApa sudah jadi dengan Bukit Botak di Pulau Pinang...Video diatas memaparkan keadaan sebenar bentuk muka bumi diatas Bukit Botak, Pulau Pinang yang semakin lama semakin terhakis akibat hujan lebat sejak kebelakangan ini..Di manakah  Slogan Cleaner Greener Penang yang digunakan oleh Kerajaan DAP Pulau Pinang?? Apa yang EP lihat bukannya semakin Greener tetapi semakin teruk bukit diterokai untuk dijadikan kediaman mewah..

Jadi tak hairanlah banjir kilat akan melanda Pulau Pinang setiap kali apabila hujan lebat kerana kawasan tadahan hujan habis digondolkan oleh kerajaan DAP. Pada hari Sabtu yang lepas Pulau Pinang hampir lumpuh akibat banjir kilat..Jalan raya dan rumah-rumah ditengelami oleh air lumpur yang turun dari bukit..

Apa yang menariknya, Ketua Menteri DAP masih anggap rakyat Pulau Pinang bodoh dan boleh ditipu dengan alasan-alasan yang tak masuk akal apabila setiap kali berlakunya banjir kilat..

Cuba bayangkan apa akan jadi jika keadaan ini dibiarkan tanpa sebarang pencegahan oleh pihak berkuasa..Segala peralatan yang ada dirumah akan rosak..kenderaan akan ditengelami air dan jalan raya akan berlubang setiap kali banjir kilat berlaku..berapa banyak wang akan dibazirkan apabila berlakunya banjir kilat..baik duik poket sendiri mahupun duit yang dicukai dari rakyat..

Ketua Menteri DAP pernah berjanji pada rakyat Pulau Pinang akan menyelesaikan masalah banjir..Malangnya 8 tahun sudah berlalu, bukan semakin baik tetapi semakin teruk banjir kilat melanda Pulau Pinang..Alasannya air pasang dan hujan lebat yang berlebihan mengakibatkan banjir kilat tetapi apa yang sebenarnya berlaku ialah bukit digondolkan dan laut ditambak secara rakus demi keuntungan..

Lama mana rakyat Pulau Pinang sanggup ditipu oleh Kerajaan DAP Pulau Pinang????
VIDEO YANG MENGEJUTKAN DI BUKIT BOTAK PULAU PINANG VIDEO YANG MENGEJUTKAN DI BUKIT BOTAK PULAU PINANG Reviewed by Empayar Pemuda on 7:07 PM Rating: 5

1 comment:

 1. *DAPig PARTI MOSSAD/IS-rael!

  HAPUSkan rejim TERORIS ZIONIS KAFIR HARBI PENJAJAH PARASIT/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL-si puak RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD

  Duboq
  A njing
  P anggang

  SELAMAnya - sbb depa nak JUAL/ROMPAK habis2an Negara Islam kita, pusaka nenek moyang BUMIPUTERA berzaman kita ni ni pd. rejim2 KANIBAL/NECROPHILIA IS-rael/MOSSAD-NA*O serta KULI2 depa!!!

  TAK pula si ZioNAZI (Zionis NAZI) KANIBAL Madey-si DIKTATOR PARASIT/PENYANGAK/PENYAMAQ/PENYAMUN/PEMBUNUH/PERASUAH/LANUN anak BERANAK KEPARAT berIJAZAH JAMBAN tu TERLOLONG mcm. PUAKA kat TUAN PENJAJAH PARASIT/LANUN DAPJUBOQ BABI depa - yg. MENGGUBAH WANG HARAM sampai 13 BILLION kat SingaPORK tu; hasil dr. ROMPAKAN Tanah2 PUSAKA nenek moyang BUMIPUTERA/ORANG ASAlL/INDIGENOUS Islam/Melayu kami di PP tu dlm. “CULTURAL GENOCIDE” ke atas BANGSA Orang Asal/Indigenous Islam/Melayu kita – kat si PENJAJAH2 Cina SingaPORK terutamanya! Di - http://mymassa.blogspot.my/2016/02/hampir-13-billion-disimpan-di-singapura.html:

  HAMPIR 13 BILLION DISIMPAN DI SINGAPURA?
  2/18/2016 |

  Agenda DAP ialah menjadikan Pulau Pinang sebagai Singapura kedua. Selepas lawatan Lee Kuan Yew ke Pulau Pinang sebagai permulaan tampuk kekuasaan DAP ia sudah menunjukkan hala tuju DAP di negara ini.

  Lihat sahaja cara DAP menutup kg Melayu di Singapura kini sudah berlaku di Pulau Pinang.

  Tahun 2011-2014 sepanjang pentadbirannya LGE lebih 1,100 ekar tanah telah pun dijual oleh kerajaan DAP Pulau Pinang kepada pihak luar samada dari dalam negeri mahupun dari luar negara. Jumlah hasil jualan ini dianggarkan mencecah RM 12.5 bilion.

  Segalanya bermula pada tahun 2011 dimana kerajaan negeri menjual sebidang tanah berkeluasan 102 ekar hak milik kerajaan negeri kepada Ivory Properties dengan nilai RM 1.07 bilion. Ini dikuti oleh pejualan 110 ekar lagi kepada Consortium Zenith dengan nilai RM 6.3 bilion pada tahun 2013. Pada tahun yang sama juga, kerajaan DAP Pulau Pinang telah menjual sebidang tanah seluas 40 ekar bernilai RM 600 juta kepada P. E Land.

  Pada 2014, kerajaan DAP Pulau Pinang dengan 4 transaksi jual beli dilakukan. Sebidang tanah seluas 245 ekar dengan anggaran nilai RM 2.4 bilion telah dijual kepada Aspen Vission. Ini diikuti dengan penjualan 30 ekar tanah yang dianggarkan bernilai RM 57 juta kepada Paramount Group.

  Sebidang lagi tanah berkeluasan 470 ekar yang dianggarkan bernilai RM 1.02 bilion dijual kepada Eco World dan diakhiri dengan penjualan 103 ekar yang dianggarkan bernilai RM 1.09 bilion kepada Temasik Holding.

  Apa yang sebenarnya DAP lakukan?Pengumpulan dana besar-besaran? Mengapa dalam masa lima tahun Kerajaan Negeri Pulau Pinang telah menjual 33% tanah Kerajaan Negeri kepada pemaju-pemaju proksi DAP?

  Kemanakah wang RM 12.5 bilion ini pergi dan dibelanjakan?

  (Tok Landak)

  ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.