Hebatnya Dyana SofyaIni bukan kali pertama, kedua atau ketiga..tapi dah berkali-kali gambar intim 18SX di lokasi dan waktu yang berlainan tetapi masih mengekalkan pelakon utama yang sama.. 

EP berpendapat ada baiknya watak utama dalam cerita ini iaitu Zairil Khir Johari dan Dyana Sofya Md Daud membuat penafian atau menjernihkan keadaan apa yang berlaku sebenarnya kerana sebelum ini Zairil penah menafikan perkara ini..nampak macam saya tapi bukan saya..manakala Dyana pula tidak menafikan tetapi meminta jangan mencampuri urusan peribadinya..

Adakah mereka berdua mempunyai ikatan yang sah?? Dengan memberikan penjelasan kepada pimpinan DAP sahaja tidak cukup membuktikan apa-apa kerana ianya akan dilihat lebih bersifat politik kepartian.

Sudah pasti mana-mana individu yang disabitkan dengan kelakuan yang memalukan akan berusaha untuk membersihkan dirinya daripada pertuduhan sedemikian kerana ia mampu menggugat kestabilan rumahtangga , mencalarkan imej parti yang diwakili selain mampu menyebabkan rakyat hilang percaya dengan kedudukannya selaku pemimpin.

Dan apa yang paling penting kedua-duanya adalah orang Melayu dan mengaku beragama Islam dan isu ini harus dipandang serius kerana melibatkan agama dan perkara ini tidak menjadi ikutan anak-anak muda zaman sekarang..

Zairil telah menafikan perkara ini..mungkin kerana nak selamatkan rumahtangganya.. tetapi bagi Dyana tidak boleh sekadar mengaitkan isu tersebut sebagai satu serangan peribadi semata-mata kerana isu ini melibatkan maruh diri Dyana sebagai seorang wanita Melayu DAP terakhir..

Dyana seharusnya membuat laporan kepada pihak berkuasa supaya satu siasatan yang menyeluruh dapat dilakukan untuk membersihkan nama baiknya..

EP percaya sebagai seorang muslim ada jalan terbaik untuk mereka di sisi agama Islam itu sendiri, jangan membiarkan situasi ini berterusan kerana ia boleh mencemarkan kesucian agama Islam itu sendiri malah ianya akan menjadi contoh yang tidak baik kepada masyarakat di luar sana sama ada Islam dan bukan Islam .
Hebatnya Dyana Sofya Hebatnya Dyana Sofya Reviewed by Empayar Pemuda on 9:00 PM Rating: 5

No comments:

Popular

Powered by Blogger.