Tun M bantah DAP letak Wan Azizah jadi PM


Nampaknya Tun M kurang senang apabila wakil daripada DAP, Anthony Loke telah menamakan Wan Azizah sebagai calon Perdana Menteri bagi Pakatan Harapan sekiranya pakatan mereka berjaya menawan Putrajaya dalam PRU14 ini..dengan alasan kononnya untuk mengiktiraf kedudukan wanita dalam pentadbiran negara..


Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail as Pakatan Harapan leader, will be the prime minister if the Opposition takes over Putrajaya, says Anthony Loke. 
The Seremban MP said Malaysia does not need to wait until 2050 to have a female premier as the Opposition can make this a reality if it wins the 14th General Election.  - The Star


Alasan yang diberikan oleh Tun M ialah “Bukan DAP sahaja boleh mencalonkan Perdana Menteri. Parti-parti lain juga ada hak menyatakan pandangan mereka, keputusan daripada satu pihak sahaja tidak memadai,”..

Apa yang dikatakan oleh Tun M memang betul, setiap parti boleh bersuara dan mencadang siapakah calon Perdana Menteri dalam pakatan mereka..tetapi mungkin Tun M terlupa yang DAP merupakan parti dominan di dalam pakatan harapan berbanding parti Tun M yang masih baru..

Lihat apa yang terjadi kepada PAS..apabila PAS lawan tauke, akhirnya PAS berpecah dua dan tersingkir dari pakatan mereka..PAN mengambil alih tempat mereka..

Mungkin Tun M sedar calon yang dibawa oleh DAP tidak sesuai atau tidak layak untuk menjadi Perdana Menteri.. Ada lagi calon yang lebih baik dari pakatan harapan yang boleh diangkat..misalnya Mukhriz..musalnya..

Tetapi adakah Mukhriz atau calon lain yang dibawa Tun M boleh dikawal menggunakan alat kawalan jauh oleh DAP seperti Wan Azizah???

Apa-apa pun sama-sama nantikan kesudahan drama "Siapa PM Pakatan Harapan"..Adakah DAP atau Tun M yang berkuasa menentukan PM seterusnya bagi pakatan harapan sekiranya mereka berjaya memenangi PRU14 yang akan datang..Tun M bantah DAP letak Wan Azizah jadi PM Tun M bantah DAP letak Wan Azizah jadi PM Reviewed by Empayar Pemuda on 2:33 PM Rating: 5

2 comments:

 1. MAHATHIR SAH AKAN TUNDUK PD DAP UTK JAMIN MASA DEPAN MUKRIZ

  ReplyDelete
 2. Kita JGN. TERPERANGKAP dgn. DRAMA JIJIK si madey anak beranak KEPARAT ni! Kerana sebenaqnya si anak BOTAK SIAL-si madey ni memang mahu dijadikan PM pun!

  Dan sebenaqnya si Diktator PENJAJAH PARASIT/LANUN/PEMBUNUH/PERASUAH/PENYANGAK madey anak BERANAK JUBOQ BABI ni juga nak menutup PENYAMUNAN tanah Rizab Melayu kita bawah depa kat LANGKAWI tu!

  BENCI betul aku; mana SPRM ni OI?! Hang TIDOQkah??!!! Makin menCURIGAkan SP*M ni; IKAN2 BILIS cepat benaq diHUKUM/diTANGKAP walau dah berTAHUN lamanya!!

  Sdgkan kes2 RASUAH puak JERUNG2 TERORIS PENJAJAH PARASIT/LANUN/PEROMPAK/PERASUAH/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL BerSHIT-DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO KURAP/madeyBANGSAT anak BERANAK JAMBAN- si puak RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD - apa jadi OI??!!!!

  Lihat disyaki KES2 RASUAH jual TANAH RIZAB MELAYU kat TELUK DATAI & ANDAMAN kat LANGKAWI - pd. si PENJAJAH PARASIT/LANUN Cina SingaPORK! Sedgkan TELUK DATAI di LAUT ANDAMAN yg. amat STRATEGIK ini sebenaqnya juga amat diIDAMkan oleh rejim2 KANIBAL/NECROPHILIA IS-rael-MOSSAD/CIA-NA*O serta KULI2 depa termsk. SingaPORK yg. merupakan HQ si NATO-CIA/IS-rael-MOSSAD di ASIA TENGGARA!

  Lihat di - http://theunspinners.blogspot.my/2017/03/jawab-tun-kenapa-rizab-melayu-di.html:

  Jawab Tun, kenapa rizab Melayu di Langkawi jatuh ke Cina Singapore?

  Posted by SnapShot at 3/07/2017

  Tun M masih cuba bermain isu semtimen Forest City. Baiklah, khabarnya dia nak tanding di Langkawi. Seeloknya tanding di Pekan jika nak jatuhkan Dato Najib.

  http://www.tranungkite.net/v12/modules.php?name=News&file=article&sid=33872

  http://khairulryezal.blogspot.my/2017/03/kalau-tun-dr-mahathir-rasa-kuat-sangat.html

  http://bidaman.blogspot.my/2017/03/taubat-di-penghujung-usia-dengan.html

  Maka elok benar, beliau jelaskan kepada rakyat Langkawi kenapa tanah resort di Datai dan Andaman yang asalnya tanah rizab Melayu kini jatuh ke tangan cina Singapura yang Tun dr Mahathir konon benci?
  Masa resort ini dibangunkan oleh Landmark Berhad kepunyaan kroni Mahathir, sudah diketahui ianya tanah rizab Melayu. Tapi di "adjust"kan.

  Kini tuan punya proksi atau kroni Mahathir sudah jual Landmark pada kumpulan cina dari Singapore yang Mahathir benci.

  BIla berkempen nanti, sila jawab ye pada rakyat Langkawi????

  (Tok Landak)

  Nota: YAB DS Ahmad Bashah kena ambil balik TANAH2 RIZAB MELAYU kita ni dr. PENJAJAH/PARASIT/LANUN Cina SingaPORK ni!

  ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.