Tolong Jangan Jadi Drama Queen, Biar SPRM Siasat


Apa yang ditunggu-tunggu akhirnya berlaku juga. Pejabat Ahli Parlimen Seputeh, Teresa Kok daripada DAP telah diserbu oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) hari ini, . Serbuan dibuat susulan daripada dakwaan menyalah guna dana Yayasan Warisan Anak Selangor (Yawas).

Dua pegawai SPRM dilaporkan tiba di pejabat itu kira-kira jam 11 pagi dengan membawa waran geledah dipercayai susulan beberapa laporan polis dibuat Ketua Umno Bahagian Sungai Besar Datuk Seri Jamal Md Yunos berhubung dana Yawas terhadap Kok dan Yeo berhubung penyelewengan dana YAWAS yang sebelum ini dinafikan oleh Teresa Kok.

Serbuan itu disahkan Adun Damansara Utama Yeo Bee Yin, yang memberitahu bahawa serbuan di pejabat Kok di Kuchai Lama, Kuala Lumpur itu bertujuan menakutkan pemimpin pembangkang Selangor.

Katanya, ini disebabkan semua dokumen asal berkaitan Yawas dan akaunnya, kini ada di pejabat tanah dan daerah.

“Jika SPRM mahukan dokumen dan akaun Yawas, mereka patut perlu ke pejabat tanah. Kami cuma ada salinan akaun.

“Jelas mereka datang ke pejabat Kok untuk takutkan kami, bukan untuk jalankan tugas mereka. Jika mereka benar-benar buat kerja, mereka patut pergi ke pejabat tanah.

“Saya rasa perkara ini hanya hendak membesarkan isu,” katanya.

Jamal menuduh mereka menyeleweng dana Yawas menerusi Skim Mesra Usia Emas (SMUE) sejak 2008.

**EP rasa Teresa dan Yeo tak perlu bimbang sekiranya mereka tidak melakukan penyelewengan itu dan biarkan pegawai SPRM menjalankan tugas mereka. Lagi cepat siasatan dibuat, lagi cepat mereka dapat membersihkan nama mereka..

Jadi tak perlulah meroyan tak tentu pasal mencari publisiti murahan kononnya SPRM datang ke pejabat mereka untuk menakut-nakutkan mereka..
Tolong Jangan Jadi Drama Queen, Biar SPRM Siasat Tolong Jangan Jadi Drama Queen, Biar SPRM Siasat Reviewed by Empayar Pemuda on 6:07 PM Rating: 5

5 comments:

 1. Woi cinapek banggang, kalau setakat nak menakut2kan pembanggang sial mcm ko, takkan pihak berkuasa cuma hantar dua org pegawai je pergi pejabat ko?
  Menipu, memfitnah, merasuah dan merompak....dapigs cilaka!

  ReplyDelete
 2. Kalau SPRM serbu pejabat2 pemimpin Islam/Melayu kita - TAK pula berSUARA si what-the-kok/BETINA2 SUNDAL-muka punya HODOH-si PELACUR2 TEPI-JLN.-si PENJAJAH PARASIT/LANUN DAPJUBOQ BABI ni!

  Ini KES2 RASUAH $200 JUTA bawah Skim Mesra Usia Emas (SMUE) & Wang Khairat Kematian Selangor bawah YAWAS tu – lu ingat ini benda MAIN2 aahhh, si PELACUR2 LANUN KAFIR HARBI DAPJUBOQ BABI oi??!!!!

  Dan kalau ini semua TAK benaq, kenapa si DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO ANJING KURAP ni TAK juga SAMAN YAB DS Jamal terCINTA kita?!! Lihat di - https://www.bnbbc.my/armand-cabar-azmin-saman-jamal/ , Armand cabar Azmin saman Jamal, Nur Aslinda Nasir, 03/04/17!

  Lihat artikel BERNAS ni juga di - http://mahamissa.blogspot.my/2017/03/dana-yawas-pengakuan-teresa-sprm-perlu.html :

  Dana YAWAS - Pengakuan Teresa SPRM Perlu Bertindak!

  Posted by Maha missa

  Memang puak-puak pembangkang ni suka berbelit-belit bila bercakap dan rasanya dah sinonim cara sebegitu dengan hampir semua pimpinan pembangkang sekarang ni.

  Terkini Teresa Kok Ahli Parlimen Seputeh , belitannya cukup mengejutkan !


  Sebelum itu Pengerusi Gabungan NGO, Datuk Seri Jamal Md Yunos meminta Ahli Parlimen DAP Seputeh Teresa Kok mempercepatkan saman terhadapnya berhubung pendedahan beliau tentang penyalahgunaan dana Yayasan Warisan Anak Selangor (YAWAS).

  Jamal sebelum ini mendakwa Teresa berbohong serta hipokrit kerana tidak mengaku telah menggunakan wang hampir RM2 juta sejak 2016 sehingga 24 Februari 2017.

  Menurut Jamal, wang tersebut dikeluarkan melalui kad ATM Ambank atas nama Teresa sendiri.

  “Teresa merupakan wakil rakyat pembohong, tak boleh dipercayai dan seorang yang hipokrit. Tuntutan dana yang perlu diberi pada setiap waris adalah sebanyak RM2500, tapi kebanyakan daripada mereka hanya baru terima RM1000 sahaja.

  “Dia telah menggunakan dana YAWAS sebanyak RM2 juta yang dikeluarkan menggunakan kad ATM Ambank atas namanya sendiri,” kata Jamal dalam pendedahannya sebelum ini.

  Akhirnya TERDEDAH !.....(teruskan membaca)

  (Tok Landak)

  ReplyDelete
 3. Lepas ni, tolonglah SPRM ni juga MENYIASAT si KETURUNAN TERORIS PENJAJAH ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD-CIA/NA*O ni yg. boleh dapat RASUAH sbnyk. USD 300 JUTA (RM 1.2 BILLION) dari rejim TERORIS KANIBAL/NECROPHILIA IS(IS)rael tu - begitu juga PDRM untuk siasat bawah AKTA TERORISMA kerana 17 pakar strategi DAPJUBOQ BABI yg. diKETUAI si tony puaKA, di LATIH oleh TERORIS MOSSAD dan si KM spt. TONGGENG eng HOMO boleh pula asyik jumpa DUTA IS(IS)rael, serta IS(IS)rael nak tubuhkan MARKAS TENTERA PENGGANAS dia di Port Dickson – utk. MENAKLUK Selat Melaka; sbg. laluan UTAMA Submarin2 NUKLEAR HARAM IS(IS)rael/NA*O (yg. berPUSAT di Diego Garcia), serta sbg. laluan UTAMA perkapalan industri MINYAK/GAS laut dalam yg. berBILLION (“oil/gas CHOKEPOINT”) yg. MENYAMBUNGkan Lautan PASIFIK-HINDI hingga ke Laut MERAH/MEDITERRANEAN (utk. ke ISrael/Barat)!! Kami RAKYAT tengah TUNGGU ni! SPRM/PDRM bah. TERORISMA – hang buatlah KERJA betul-betul oi!

  Lihat di - http://semuthitam80.blogspot.my/2016/03/12-billion-dana-israel-masuk-akaun.html , 1.2 BILLION DANA ISRAEL MASUK AKAUN PROKSI??? , Posted by Semut Hitam ; dan di - http://wakeupmalaya.com/2016/01/dap-terima-latihan-dari-mossad/ :

  DAP Terima Latihan Dari Mossad?

  January 4, 2016 By WakeUp Malaya

  (Tok Landak)

  Nota: Dan TAK juga si TERORIS HOMO KEPALA BUTOH PENJAJAH PARASIT/PEROMPAK DAPJUBOQ BABI ni nak SAMAN Razali kalau berita ni TAK benaq?! Dasar si PENAKUT! Di - http://www.pisau.net/terima-dana-1-2billion-dari-israel-dap-perlu-segera-kemuka-saman/ , Terima Dana 1.2Billion Dari Israel, DAP Perlu Segera Kemuka Saman, Published on 17/08/2016 in DAP by pisau!

  ReplyDelete
 4. Apa lagi anak dara tua HARAM JADAH ni...
  Walaubagaimana pun tahniah kepada Jamal kerana berani tak macam ketua pemuda umno yg mcm pondan tu yg gilakan populariti saja... TAHNIAH JAMAL

  ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.