DAP Melaka Semakin Lumpuh


Semalam kepemimpinan DAP Melaka dikejutkan apabila 182 anggota akar umbi DAP yang diketuai tujuh bekas anggota jawatankuasa DAP negeri mengikut jejak empat pemimpin mereka keluar parti  bulan lepas kerana KECEWA dengan parti itu..

Keputusan keluar parti itu dibuat sebagai mewakili suara kebimbangan akar umbi terhadap tingkah laku kepemimpinan pusat DAP yang dilihat bercanggah serta tersasar dalam perjuangan sebenar parti iaitu memperjuangkan prinsip "Malaysian Malaysia".

Kini DAP dilihat sanggup menipu orang cina demi meraih undi serta campur tangan kepimpinan pusat dalam hal berkaitan DAP negeri dalam memastikan kuasa kekal di kalangan keluarga dan orang-orang tertentu..

Tidak mustahil kemelut yang sedang melanda DAP Melaka akan melarat di dalam DAP Pulau Pinang satu hari nanti disebabkan tindakan anak-beranak Lim..Setiap percaturan politik yang dibuat oleh mereka  di Pulau Pinang lebih berat kepada mengekalkan kuasa yang ada di dalam keluarga mereka daripada pemimpin-pemimpin DAP yang berasal dari Pulau Pinang..

Pada 12 Februari lalu, empat wakil rakyat DAP di Melaka mengumumkan keluar parti kerana hilang keyakinan terhadap kepemimpinan tertinggi dalam mengendalikan isu luaran dan dalaman parti. 

Keputusan itu dibuat Tong Him; Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Duyong, Goh Leong San; Lim Jak Wong (Bachang) dan Chin Choong Seong (Kesidang).

DAP Melaka Semakin Lumpuh DAP Melaka Semakin Lumpuh Reviewed by Empayar Pemuda on 10:02 AM Rating: 5

1 comment:

 1. JANGAN terlalu LEKA dgn. JUMLAH kecil & remeh mcm. ni si PU LIBERAL OI!

  Lihat artikel amt BERNAS ini - di https://akarimomar.wordpress.com/2017/03/13/umno-syok-sendiri-while-dap-sneaks-ahead-on-young-votes/ :

  Umno syok sendiri while DAP sneaks ahead on young votes

  13 March, 2017

  (Tok Landak)

  Nota: Sbb. itu, aku memang TAK akan MENGUNDI parti2 PENDATANG MCAcing/GerakanKURAP-DALANG DUA MUKA-KULI2 PENJAJAH PARASIT/PENYAMUN DAPJUBOQ BABI tu, yg. amat BONGKAK dan anti-ISLAM/anti-ORANG ASAL/INDIGENOUS Islam/Melayu kita - lihat shj. di media StarZIONIS depa - lansung TAK iktiraf bangsa Bumiputera MELAYU sbg. ORANG ASAL/INDIGENOUS di TANAH MELAYU pusaka nenek moyang BUMIPUTERA berzaman kita di Semenanjung kita ni; hanya Orang ASLI!

  Yg. PENTING hanya calon2 UMNO/PAS yg. TULEN - yg. akan terus memPERTAHANkan dgn. amat TEGAS, BERANI, JUJUR dan IKHLAS akan SEJARAH, WARISAN, HAK dan BUDAYA bangsa BUMIPUTERA kita (bukan juga si PENYAMAQ2, sampai ada yg. BERPELUKAN dan berPEGANGAN tangan dgn. JIJIK dgn. si TONGGENG Eng HOMO JUBOQ BABI spt. si naz*i/zah*d-mamat2 KITOL LIBERAL tu)!  ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.