Alhamdulillah, 9 Rakyat Malaysia di Korea Utara Dalam Perjalanan Pulang Ke Tanahair..


PERDANA MENTERI NAJIB RAZAK MENGUMUMKAN KEPULANGAN SELAMAT RAKYAT MALAYSIA YANG DITAHAN DI KOREA UTARA

30 Mac 2017

1. Saya dengan sukacita ingin memaklumkan bahawa sembilan rakyat Malaysia yang sebelum ini dihalang daripada meninggalkan Korea Utara, telah dibenarkan pulang ke Malaysia. Mereka telah bertolak dari Pyongyang hari ini pada 6.30 petang, dan akan tiba di Kuala Lumpur esok sekitar 4.00 pagi.

2.  Saya mengucapkan terima kasih kepada semua di dalam Kerajaan Malaysia yang terlibat dalam rundingan, yang diketuai oleh Kementerian Luar Negera. Saya amat prihatin dan ambil berat terhadap perkara ini, dan kita telah bekerja bersungguh-sungguh di belakang tabir bagi mencapai kejayaan ini. Pelbagai cabaran telah ditempuh bagi memastikan kepulangan rakyat Malaysia. Keselamatan rakyat kita akan sentiasa menjadi keutamaan saya.

3.  Kita kini akan membenarkan rakyat Korea Utara untuk meninggalkan Malaysia. Selain itu, berikutan selesainya urusan bedah siasat dan penerimaan surat daripada keluarga mendiang meminta mayat dikembalikan kepada Korea Utara, koroner telah meluluskan pelepasan mayat tersebut.

4. Kerajaan berpegang teguh kepada prinsip-prinsip keadilan dan kedaulatan. Siasatan polis terhadap jenayah serius yang berlaku di negara kita ini akan diteruskan. Saya telah mengarahkan agar semua langkah perlu diambil bagi membawa mereka yang bertanggungjawab terhadap pembunuhan ini ke muka pengadilan.

5. Sebagai Perdana Menteri, saya bersyukur kerana rakyat telah bersatu atas semangat Negaraku dalam menangani krisis ini. 

DATO’ SRI NAJIB TUN RAZAK
PERDANA MENTERI MALAYSIA
Alhamdulillah, 9 Rakyat Malaysia di Korea Utara Dalam Perjalanan Pulang Ke Tanahair.. Alhamdulillah, 9 Rakyat Malaysia di Korea Utara Dalam Perjalanan Pulang Ke Tanahair.. Reviewed by Empayar Pemuda on 10:12 PM Rating: 5

2 comments:

 1. MEKASIH kpd. YAB PM Orang Asal/Indigenous tercinta kita, DS Mohd. Najib Tun Abd. Razak, di atas strategi DIPLOMATIK beliau yg. amat BERNAS!

  KOREA UTARA, PAKISTAN, IRAN - amat diBENCI si puak PENJAJAH PARASIT/LANUN/PEROGOL/PEMBUNUH Zionis IS-rael/MOSSAD-CIA/NATO ni bersama KULI2 depa - sbb. PAKISTAN/KOREA UTARA/IRAN ada SENJATA NUKLEAR (sbb. tu Pakistan makin asyik diSERANG puak Teroris CANNIBAL/NECROPHILIA IS/ISIS/ISIL - yg. diTUBUHkan oleh MOSSAD/CIA spt. diDEDAHkan oleh bekas PERISIK CIA/NSA, Snowden)-kerana IS-rael/Barat mahu pastikan hanya depa memiliki SENJATA NUKLEAR dlm SATU K‘jaan Dunia ZIONIS/SATU Dunia Baru ZIONIS (ZIONIST New World Order - ZNWO) depa!

  Pernahkan KOREA UTARA menyerang. menjajah, membunuh, merogol, merompak dlm. GENOSID yg. TAK habis2 ke atas DUNIA KETIGA & di abad ini ke atas DUNIA ISLAM keseluruhannya; yg. KESEMUAnya amat KAYA minyak/gas terutamanya - (termasuk PENUBUHAN IS/ISIS/ISIL tu) - spt. rejim2 TERORIS Zionis IS-rael/MOSSAD-CIA/NATO?!! Yg. mana MATLAMAT akhir puak ZIONIS ni semua adalah utk. MENAKLUK seluruh LIMA Lautan utama Dunia, termasuk LAUTAN HINDI/LAUTAN PASIFIK yg. masih belum diTEROKAI berBILLION minyak-gas LAUT DALAM depa; di samping mengHANCURkan Islam/umatnya yg. amat ANTI-ZIONIS/IS-rael), dgn. mengHANCURkan MEKAH/MADINAH suci kita!!

  Sbb. itu juga puak Zionis juga MENAJA atau MENYAMAQ sbg. puak TERORIS Syiah termsk. puak Houthi utk. menJATUHkan Raja2 ARAB SAUDI dan BAHRAIN!

  Tok Landak.

  Nota: Puak TERORIS Houthi termsk. si PENYAMAQ2 Zionis MOSSAD, dr. YEMEN ni juga disyaki berTAPAK di Malaysia kita ni dgn. MENYAMAQ sbg. PELARIAN/PELAJAR2-PENSYARAH2 di Univ.2 terKEMUKA kita - utk. mengHASUT para pelajar/pensyarah kita.

  ReplyDelete
 2. PEMBETULAN: (perenggan 3)

  Pernahkan KOREA UTARA menyerang. menjajah, membunuh, merogol, merompak dlm. GENOSID yg. TAK habis2 ke atas DUNIA KETIGA & di abad ini ke atas DUNIA ISLAM keseluruhannya; yg. KESEMUAnya amat KAYA minyak/gas terutamanya - spt. rejim2 TERORIS Zionis IS-rael/MOSSAD-CIA/NATO (termasuk melalui PENUBUHAN IS/ISIS/ISIL tu oleh puaka2 ZIONIS ni)?!!

  Yg. mana MATLAMAT akhir puak ZIONIS ni semua adalah utk. MENAKLUK seluruh LIMA Lautan utama Dunia, termasuk LAUTAN HINDI/LAUTAN PASIFIK (yg. juga masih belum diTEROKAI berBILLION minyak-gas LAUT DALAM depa) termasuk Selat2 Melaka-Hormuz-Bab El-Mandeb, serta Laut Cina Selatan/Laut Merah/Gulf of Aden; di samping mengHANCURkan Islam/umatnya yg. amat ANTI-ZIONIS/IS-rael - dgn. akhirnya juga mengHANCURkan MEKAH/MADINAH suci kita, yg. juga merupakan simbol PENYATUAN umat Islam yg. amat PENTING!!

  Tok Landak.

  ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.