Saturday, February 18, 2017


Tanpa siapa-siapa boleh mengagak dan secara tiba-tiba Kit Siang mengeluarkan artikel yang mendedahkan tentang kewujudan pasukan Red Bean Army (RBA).

Tak pasti pula EP kenapa artikel sedemikian dibuat , apakah ianya punya muslihat tertentu atau memang ianya dikeluarkan oleh Kit Siang kerana kecewa dengan perkembangan politik yang kini melanda parti cauvinis itu.

Semua tahu DAP walaupun dilihat punya pengaruh dan kuasa dalam Pakatan Haprak , mereka sebenarnya sedang berdepan konflik dalaman parti yang paling dasyat sejak 2004.Konflik yang sudah menjadi barah dalaman itu bukan sahaja sudah menyebabkan ramai dari kalangan ahli DAP tampil mempertikaikan tindak-tanduk pemimpin sendiri tetapi turut menyebabkan sebahagiannya sudah mula meletakkan jawatan , mendedahkan unsur-unsur ugutan selain bertindak keluar parti.

Kenapa semua ini berlaku pada ketika DAP sedang mencongak Pakatan Haprak berdepan PRU14 ?

Berdasarkan sumber daripada orang yang dekat dengan DAP sendiri , parti itu kini sedang berdepan dengan mogok dan protes dari kalangan akar umbinya.

Semuanya disebabkan oleh sikap dan tindakan Kit Siang dan Guan Eng yang dilihat mereka sudah terlalu menyimpang daripada matlamat dan dasar parti DAP.

Tanpa memperdulikan suara-suara bawahan , Kit Siang dan Guan Eng lebih banyak menggunakan kedudukan mereka sebagai pemimpin tertinggi parti untuk bertindak sesuka hati mereka.Suara akar umbi ditolak mentah-mentah dan siapa jua yang dilihat terlalu mendesak dan tidak sealiran akan dimangsakan.

Selain daripada itu kejahilan dan kegagalan Guan Eng menerajui Pulau Pinang turut menjadi penyebab kepada berlakunya penentangan secara senyap sehingga mengakibatkan DAP gagal mempertahankan diri.

Guan Eng kini dianggap sebagai liabiliti kepada parti cauvinis itu dan kelemahan pentadbiran anak Kit Siang ini tidak boleh ditegur dan kerana itulah "silent protes" ini berlaku.

Antara yang paling ketara sekali adalah kelemahan RBA yang dilihat tidak berupaya untuk menempis serangan politik lawan terhadap parti itu.

EP dimaklumkan antara alasannya adalah isu yang dibangkitkan oleh pihak lawan punya asas yang kukuh dan RBA sendiri tidak dapat membalas asakan dan serangan tersebut kerana semua perkara yang dibangkitkan adalah berdasarkan kepada kelemahan pentadbiran Lim Guan Eng sendiri.

Keduanya sikap Kit Siang yang menerima bulat-bulat kehadiran Tun Mahathir dan PPBM untuk bersama dalam kem pembangkang (Pakatan Haprak) memandangkan ramai dari kalangan ahli DAP tidak bersetuju dengan keputusan tersebut.

Menerima Tun Mahathir sebagai rakan segandingan dalam Pakatan Haprak adalah menyimpang sama sekali dengan prinsip DAP kerana pemimpin itu punya rekod memusuhi DAP sejak awal dahulu.

Ketiganya ramai dari kalangan RBA tidak lagi dijaga dan dibiayai oleh DAP kerana bersikap menentang pemimpin tersebut.Penentangan terhadap sikap pemimpin dan dasar-dasar yang lebih terarah kepada keputusan kuku besi itu tidak dapat diterima oleh Kit Siang dan beberapa pemimpin lagi yang akhirnya menyebabkan RBA tidak mampu menyaingi gerakan siber parti lawan.

Akibat daripada protes inilah Kit Siang kemudiannya mengeluarkan artikel yang secara tersiratnya cuba menyerang RBA kerana GAGAL mempertahankan dirinya dan seluruh pemimpin yang setia dalam Dinasti Lim.

Kit Siang selain mengiakan kewujudan RBA yang selama ini dinafikannya dilihat cuba untuk memburukkan RBA yang selama ini menjadi antara jentera utama DAP.

Konflik yang berlaku ini bakal memberikan impak yang cukup besar kepada Kit Siang , Guan Eng dan konco-konco mereka dalam Dinasti Lim dan kerana itulah Kit Siang dilihat dengan sengaja cuba mendedahkan kewujudan RBA.

Artikel Kit Siang (https://blog.limkitsiang.com/2017/02/15/most-ambitious-black-ops-to-destroy-dap-in-four-decades-involving-ministers-and-the-prime-minister-himself/) jelas menyebut perkara yang berkaitan dan ia kemudiannya diulas oleh Raja Petra Kamarudin yang disiarkan melalui portal Malaysia Today dengan cukup menarik sekali.

Ironically, in Kit Siang’s blog posting yesterday, he said:

We are seeing the most ambitious “black ops” operation by the UMNO/BN leaders and propagandists to destroy the DAP in four decades, employing the triple politics of fear, hate and lies, involving Ministers and even the Prime Minister himself.

This is like a prostitute calling another woman a whore. It was DAP that started the whole operation in 2004, which ‘exploded’ in 2008 when DAP suddenly ‘owned’ Penang and with it lots of money. And now DAP is merely getting a taste of its own medicine. Somehow, though, Kit Siang does not like the taste of his own medicine, which was the reason for his blog posting yesterday.

Actually, if Kit Siang wants to talk about Black Ops, we, too, can say a lot about it. Since 2004 DAP was doing this and it intensified in 2008. For ten years from 2004 to 2014 DAP has been monopolising the air waves. Then, in February 2015, Prime Minister Najib Tun Razak’s Boffin Boys decided that enough is enough and they started to hit back. That was exactly two years ago. And in two years Najib’s Boffin Boys demolished what took DAP ten years to develop.

Artikel http://www.malaysia-today.net/kit-siang-admits-dap-red-bean-army-defeated/

Apa yang EP boleh cakap ianya KRITIKAL ...

2 comments:

Anonymous said...

Ini dia BLACK OPS puak TERORIS PENJAJAH PARASIT/LANUN KAFIR HARBI BerSHIT-DAPJUBOQ BABI ke atas pemimpin2 Bumiputera (Orang Asal/Indigenous) Islam/Melayu TULEN terCINTA kita dr. UMNO/PAS kita serta NEGARA ISLAM pusaka nenek moyang berzaman kita ni!

Sekarang, KEM. PERTAHANAN kita dan CHINA diSERANG dgn. JIJIKnya oleh AwaniZIONIS bersama NGO ZIONIS asing dia, Transparency Int. (TI – yg. berPUSAT di Berlin, JERMAN) disyaki utk. mengGULINGkan YAB DS. Hishamuddin Tun Hussein kita sbg. MENTERI PERTAHANAN (juga sbg. PM di masa hadapan) & menSABOTAJkan IMPORT lima kapal2 laut tentera dr. CHINA, serta program pertahanan global LIMA di LANGKAWI – serta menaikkan KEMARAHAN China! Si AwaniCELAKA ni telah jemput juga PENGARAH TI dr. TAIWAN, sekutu kuat rejim2 KANIBAL/NECROPHILIA IS(IS)rael/NA*O; yg. amat ANTI-China!

Maka, BOIKOT AwaniHOMO ZIONIS CELAKA-si EJEN2/KULI2 si KETURUNAN TERORIS PENJAJAH KAFIR HARBI ZioNAZI (Zionis NAZI) PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL-CASH is KING BerSHIT- DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO KURAP/madey anak beranak BANGSAT RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD!

AwaniKEPARAT ni memang asyik nak MEMUJA Transparency Int. (TI) ni yg. juga asyik mengGERTAK para PEMIMPIN kita menDEDAHkan ASET masing2 - ini setelah Presiden ZIONIS dia mengHINA YAB PM Bumiputera Islam/Melayu tercinta kita tak lama dulu di TANAH MELAYU kita sendiri ni serta si EJEN-KITOL dr. TI ni MENUDUH Negara Islam kita ini sbg. "FAILED STATE"!

Sedgkan Kat Jerman (HQ si TI ni) mahupun di seluruh Barat/ISrael pun; pemimpin2 BARAT/ZIONIS mana ada diPAKSA buat mcm. tu; tapi bukan main berlagak si NGO ZIONIS JUBOQ BABI Jerman/asing, TI ni, yg. diTAJA si TERORIS Zionis SOROS-si PERASUAH-no 1 DUNIA (yg. juga LEFTENAN kanan empayar Rothschild yg. MENUBUHkan rejim KANIBAL/NECROPHILIA IS-rael/MOSSAD) serta CIA (melalui NGO2 US, NED-NDI) - nak MASUK CAMPUR hal ehwal NEGARA ISLAM kita ni!! Lihat di http://spectrezine.org/transparency-international , Transparency International, January 12, 2011; Steve McGiffen: Steve McGiffen is Spectrezine’s editor and a professor of international relations at the American Graduate School in Paris

Maka, PI MAMPOS lu si TI HARAM JADAH - dgn. memperGUNAkan si PENYAMAQ KITOL Islam/Melayu amat BANGSAT sbg. wakil dia - mana SPRM?!!

Dan aku dah buat REPOT POLIS pun psl. TI ni; tapi telah diTUTUP – termasuk oleh Suruhanjaya Integriti menCURIGAkan tu!

Tok Landak.

Anonymous said...

Itulah yg. HERANnya BLACK OPS si puak TERORIS AwaniHOMO bersama NGO Jerman Transparancy Int. (TI) ni – nak MENYERANG dgn. KEJInya ke atas pemimpin2 UMNO Tulen terCINTA kita & sekrg. KEMENTERIAN PERTAHANAN kita pula!

Tapi KEM. PERTAHANAN di JERMAN dia sendiri boleh pula diKUASAI puak PEROGOL – tapi tak lama dulu si puak ZioNAZI ANTI-ISLAM di JERMAN telah memFITNAH dgn. KEJInya terhadap pelarian/imigran ISLAM – kononnya merogol sampai seribu betina omputih dia ! Lihat di -

1. https://www.thelocal.de/20170215/scandal-in-german-military-female-soldier-forced-to-pole-dance

Scandal in German military: female soldier 'forced to pole dance'

15 February 2017; dan di -

2. https://www.thelocal.de/20170214/mass-sexual-assaults-by-refugees-in-frankfurt-completely-made-up

Mass sexual assaults by refugees in Frankfurt ‘completely made up’

14 February 2017

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.