HANYA KERANA SATU UNDI..


Malaysia merupakan sebuah negara demokrasi yang cukup unik dan di dalamnya tinggal pelbagai bangsa yang  menganuti pelbagai agama dengan masing-masing memahami bahawa bangsa Melayu dan agama Islam itu punya kedudukan tersendiri yang dijamin perlembagaan tanpa menafikan hak bangsa dan agama lain.

Keunikan itu bukan sahaja tentang 2 perkara asas di atas tetapi juga dengan sejarahnya sejak sebelum Merdeka lagi.

Sebagai sebuah negara yang pernah dijajah kemudiannya terlibat dalam beberapa siri konfrontasi , banyak pengajaran yang sebenarnya menjadi kayu ukur atau penanda aras dalam usaha Malaysia melakar kejayaan demi kejayaan sehinggalah ke hari ini.

Kita semua sedar bahawa tiap keringat dan jasa bakti mereka-mereka yang terdahulu sebelum kita cukup bermakna bahkan tiada galang gantinya.

Keringat sehingga menitiskan darah itu bukanlah sesuatu yang biasa-biasa , malahan ada jiwa dan roh yang telah terkorban dalam perjuangan tersebut semata-mata untuk melihat dan paling tidak pun memastikan bumi bertuah ini kekal menjadi sebuah negara Merdeka seperti mana yang kita warisi hari ini.

Yang jelas mereka-mereka yang telah berjasa dan telah meninggalkan kita itu tidak pernah rasanya menuntut imbuhan sebagai ganti kepada perjuangan mereka tetapi PASTI mereka mahu melihat apa yang telah terhidang hari ini dipelihara sebaik mungkin agar generasi seterusnya dan seterusnya dapat merasai hasil dan nikmat yang lahir daripada kudrat perjuangan mereka-mereka yang terdahulu.

Persoalannya siapakah yang seharusnya lebih sedar dalam memikul amanah ini ?

Dalam konteks orang Melayu khususnya adakah kita masih selesa untuk membiarkan kumpulan yang kini semakin dimamah usia menjadi benteng dan barisan paling hadapan mempertahankan apa yang kita akui sebagai HAK paling jelas di sebut dalam perkara 153 yang selama ini dicemburui oleh bangsa-bangsa lain ?

Rasanya sudah tiba masanya para belia dan anak-anak muda Melayu BANGKIT atas kesedaran bahawa kitalah generasi pewaris yang perlu segera belajar menjadi dewasa dan memikul tanggungjawab besar memastikan legasi yang sedang menanti lonjakan ini terus terlonjak.

Dalam situasi hari ini kita akui bahawa ianya bukanlah satu perkara mudah tetapi kita perlu cepat sedar bahawa jika kita GAGAL faham dan GAGAL memahamkan sebahagian besar anak-anak muda ini maka kita sebenarnya sedang memperjudikan masa depan kita sendiri.

Sebahagian dari kita mungkin mengambil pendirian mudah dengan bersikap lepas tangan tetapi pernahkah kita terfikir kenapa agaknya anak-anak muda bangsa lain khusunya dari kaum cina berlumba-lumba mendapatkan hak dan mendaftar sebagai PENGUNDI ?


Disinilah sebenarnya kelemahan kita !

Kita GAGAL untuk sedar bahawa HAK sebagai PENGUNDI itu adalah perkara paling utama apabila bergelar warganegara Malaysia.

Dan kita juga GAGAL untuk SEDAR bahawa HAK sebagai PENGUNDI itu sebenarnya cukup HEBAT dan ianya lebih hebat dari MATA PEDANG sebenarnya.

PERCAYALAH hanya dengan 1 undi sahaja HAK majoriti orang-orang Melayu MAMPU dilucutkan dari kedudukannya !

PERCAYALAH hanya dengan 1 undi sahaja Malaysia yang kita anggap sebagai tempat HIDUP MATI orang Melayu ini akan TERLEPAS ke tangan orang lain !

Buanglah EMOSI yang hanya membinasakan itu sebaliknya tampillah dengan tahap rasional sebagai seorang anak muda dan rakyat Malaysia yang lebih bertamadun seterusnya memahami bahawa masa depan dan legasi negara ini terletak di tangan kita.

AYUH Anak Muda Kita Jadi PEMILIH & Sama-sama kita TUNAIKAN Hak Kita !

DemiMu Malaysia !
HANYA KERANA SATU UNDI.. HANYA KERANA SATU UNDI.. Reviewed by Empayar Pemuda on 5:02 PM Rating: 5

6 comments:

 1. SEDAQlah jenerasi MUDA Bumiputera - NEGARA ISLAM kita ini yg. amat KAYA MINAK-GAS terutamanya di "last frontier" LAUT DALAM, memang mahu diTAKLUKI puak PENJAJAH Barat/ZIONIS melalui si KETURUNAN TERORIS PENJAJAH PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD!

  Kejadian MALANG ’Tsunami KECIL’ di KUALA MUDA (berhampiran bandar plg. penting utk. “MARTIME SILK ROAD“ Asia, di Yan, Kedah) serta bandar2 lain di Perak/Selangor, yg. semuanya BERHADAPAN dgn. SELAT MELAKA – adalah disyaki disbbkan PENCEROBOHAN Submarin Nuklear ISrael HARAM JADAH! Sbb itu, PEMBELIAN Submarine2 Scorpene yg. CANGGIH dr. PERANCHIS dulu cuba diGAGALkan supaya ATM kita TAK dpt. MENGESAN Submarin2 ISrael/NA*O-US, di SELAT MELAKA!

  Laluan SUBMARIN kat SELAT MELAKA sbg. laluan TERPANTAS ke Laut China Selatan (yg. diKAWAL sebhg. besar oleh MALAYSIA/SUMATERA) itu adalah AMAT PENTING, terutamanya utk. SUBMARIN2 NUKLEAR IS(IS)rael /NA*O-US HARAM JADAH (serta SEKUTU2 depa dr. SingaPORK/Jep*n/Kore* Selatan/Ind*a) - yg. boleh MENYELAM amat DALAM dan sangat SENYAP , dan berPUSAT diPENGKALAN RAHSIA bawah laut di DIEGO GARCIA!
  Sbb. itu IS(IS)rael mahu MENAKLUK Negara Islam kita ini serta markas TENTERA kita di PORT DICKSON yg. berHADAPAN Selat Melaka; melalui EJEN2/KULI2 depa dr. puak TERORIS PENJAJAH/PARASIT DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO KURAP, serta cuba mengHURU-HARAkan Sumatera/Achehdan Malaysia kita ni dgn. pelbagai ’bencana‘)!! Lihat di http://www.nti.org/analysis/articles/israel-submarine-capabilities/ , Israel Submarine Capabilities, July30, 2015; di - http://www.ibtimes.co.uk/modi-us-america-elevates-defence-relations-india-par-nato-israel-1561066 , Modi in US: America elevates defence relations with India on par with Nato and Israel, By Priyanka Mogul, May 20, 2016; dan di - https://rickrozoff.wordpress.com/2010/04/26/japanese-military-joins-u-s-and-nato-in-horn-of-africa/ , Japanese Military Joins U.S. And NATO In Horn Of Africa, richard rozoff, Stop NATO, April 25, 2010.

  Nek Tempoyak.

  ReplyDelete
 2. Sbb. itu si DIKTATOR PARASIT/PENYAMAQ/PENIPU/PENYAMUN/PEMBUNUH/PERASUAH/LANUN-madey ANAK BERANAK berIJAZAH JAMBAN tu IDAMkan sgt. KEDAH/LANGKAWI supaya dpt. MEROMPAK lagi berBILLION duit MINYAK/GAS; spt. depa ROMPAK Petron*s dulu, bersama TOKEY2 DAPJUBOQ BABI depa! Lihat di - http://wakeupmalaya.com/2015/12/ytl-menang-saman-petronas-rm-700juta/ , December 31, 2015 In Photo By WakeUp Malaya, YTL Menang Saman Petronas RM 700juta!

  LAUT DALAM di Lautan Hindi, di sekitar pulau2 Langkawi/Dayang Bunting, Selatan Thailand dan Acheh, dan di perairan Sabah di Laut China Selatan, di Lautan Pasifik adalah juga amat STRATEGIK dari segi PERTAHANAN (sbb. itu pulau2 Langkawi/Dayang Bunting dan Sabah mesti diKAWAL amat KETAT oleh ATM) dan amat KAYA minyak-gas, serta pembinaan GLOBAL amat penting melalui projek MEGA kilang2 penapisan dan paip minyak/gas dari Kedah - melalui Yan Petroleum Industrial Zone (“as the gatekeeper of the northern route of the Strait of Malacca… as the ‘zipper’ for the both landed and maritime Silk Road, “One Belt, One Road” in ASEAN region….” – lihat di Kedah in the Pan-Eurasian Great Game of 21st Century: A geopolitical analysis, di bawah) ke Kelantan (melalui “Trans-Peninsular Pipeline and Bachok Offshore Oil Terminal”) - maka tidak perlu lagi melalui Selat Melaka (utk. ke seluruh negara ASEAN, Asia , Asia Tengah, Russia dan negara2 Oceania melalui darat atau Laut China Selatan) - yang sgt. SIBUK; tapi akan meRUGIkan SingaPORK – sbb. itu sejak dr. 2005 itu, IS(IS)rael/NA*O serta sekutu2 depa, cuba mengHURU-HARAkan dan MENAKLUK Malaysia melalui DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO; dan sebarang pelaburan/kerjasama dengan DUNIA ISLAM Iran/Arab Saudi dan China, berkaitan paip dan kilang2 penapisan minyak/gas ini sering cuba diGAGALkan, serta negeri2 Islam yg. KUAT spt. Kedah dan Kelantan cuba diJAHANAMkan, terutamanya jenerasi MUDA depa, dgn. ”BIOWEAPON”2 Zionis spt. DADAH, AIDS dan DENGGI/ZIKA! Lihat di http://katehon.com/article/kedah-pan-eurasian-great-game-21st-century-geopolitical-analysis , Kedah in the Pan-Eurasian Great Game of 21st Century: A geopolitical analysis, Wan Fayhsal, 31.03.2016; dan di - http://www.hydrocarbons-technology.com/projects/kedah-refinery/ , Malaysian Super Refinery and Pipeline Project, Malaysia.

  Begitu juga LAUT DALAM Sabah di Laut China Selatan (South China Sea) dlm. Lautan Pasifik yang amat KAYA minyak-gas, terutamanya di Gumusut-Kakap; Kikeh dan Malikai; sbb. itu Sabah mahupun Selat Melaka cuba diHURU-HARAkan dengan kegiatan ‘LANUN’ (“piracy”) spt. di Gulf of Aden di Lautan Hindi, berhampiran Somalia (yg. akhirnya digunakan sbg. ALASAN utk. NA*O menjajah Somalia). Lihat di- http://www.mima.gov.my/mima/wp-content/uploads/Langkawi OG Report _7Sep07_.pdf , ASEAMBANKERS EQUITY INVESTORS CONFERENCE 2007 , OIL AND GAS: TREASURES FROM THE DEEP, The Andaman, Langkawi - 2-3 September 200, Conference Report, by Nazery Khalid: MARITIME INSTITUTE OF MALAYSIA, 7 September 2007.

  Nek Tempoyak.

  ReplyDelete
 3. Di samping itu, SUBMARIN NUKLEAR IS(IS)rael ini juga disyaki MELETUPkan NUKLEAR2 MINI bawah dasar laut (Mini Nuklear ini juga diLETUPkan bawah tanah utk. MELETUPkan Gunung2 BERAPI) - yg. telah menyebabkan GEMPABUMI, BANJIR dan TSUNAMI di Acheh (hampir seJUTA Bumiputera ISLAM/MELAYU Acheh terBUNUH) /Sumatera-Langkawi/selatan Thailand (yg. semua sebenaqnya amat KAYA minyak/gas di LAUT DALAM) dulu, serta JENAYAH Fukushima 3/11 (di mana sehingga kini, limpahan sisa2 NUKLEAR/RADIOAKTIF dari rector Nuklear Fukushima ini dlm. Lautan Pasifik dengan SENGAJA oleh rejim2 JEP*N/(IS(IS)rael, yang disyaki telah menyebabkan cuaca bahang panas-ala radioaktif, El NINO) – utk. menyebabkan HURU-HARA dan MENGURANGkan JUMLAH Bumiputera Islam/Katolik dlm. GENOSID yg. berasaskan agenda "DEPOPULATION" iaitu PENGURANGAN jumlah penduduk ke atas masyarakat MISKIN; CACAT serta ETNIK/BANGSA tertentu yang dilabelkan sekarang sebagai “useless eaters“ di Dunia Ketiga; terutamanya bangsa Bumiputera Islam/Katolik yg. ANTI-pengguguran anak)- dgn. MATLAMAT utama, utk. MENAKLUK berBILLION minyak/Gas, samada di DARAT atau di LAUT DALAM (cthnya di Acheh melalui Tsunami dulu, dan melalui alasan "famine"-akibat El-Nino, utk. MEMBUNUH dgn. amat MUDAH berJUTA Bumiputera Islam Somalia di Ogaden, Ethiopia - oleh rejim BUAS pro-ISrael, Ethiopia; yg. juga PUSAT ISrael/NATO di Sfrika Timur)!

  Lihat di http://www.newworldencyclopedia.org/entry/Aceh, Acheh; di - https://www.awesomestories.com/asset/view/CAUSE-of-INDIAN-OCEAN-TSUNAMI-The-Impossible , The Impossible - CAUSE of INDIAN OCEAN TSUNAMI; di - https://www.awesomestories.com/asset/view/CAUSE-of-BANDA-ACEH-QUAKE-The-Impossible , The Impossible - CAUSE of BANDA ACEH QUAKE; di - http://www.history.com/this-day-in-history/tsunami-devastates-indian-ocean-coast , 2004: Tsunami devastates Indian Ocean coast; di -
  http://whale.to/b/vialls2.html, Asia Tsunami Proved Biggest War Crime in History, Tsunami Part Two. Copyright Joe Vialls, 24 February 2005 (the bravest Joe Vialls mysteriously died of ‘heart attack’ soon after this NWO nucklear- Tsunami’s exposure , in 2005; di -
  https://311truth.wordpress.com/ , Welcome to Fukushima 3/11 Truth, Page last updated on March 5, 2014; di - http://www.whoi.edu/news-release/fukushima-site-still-leaking , Fukushima Site Still Leaking After Five- Years, Research Shows, March 7, 2016; dan di - http://enenews.com/tv-radiation-fukushima-highest-levels-years-control-leakage-coming-plant-big-spikes-strontium-90-observed-scientists-japan-govt-trying-cover-situation-audio , TV: Radiation in ocean off Fukushima at highest levels in years — Out of control leakage coming from plant — ‘Big spikes’ in radioactivity observed — “Surprising… Concerning… Crisis” — 1,000s of tons of contaminated liquid being released — Scientists: Japan gov’t covering up situation, By ENENews, Published: March 16th, 2016 !

  Nek Tempoyak.

  ReplyDelete
 4. Nek tempoyak dah makan ubat ke

  ReplyDelete
 5. OI si TERORIS 717 si TERORIS HOMO/PORNO si GILA LAHAP JUBOQ BABI-si puak DAPJUBOQ BABI, lu manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK dan JILAT LENDIR HANYIR si JUBOQ2 BABI JIJIK kit SIAL KANIBAL/TONGGENG eng JUBOQ BABI/kok-chin GILA BABI BETINA SUNDAL-PELACUR/gobing-jagdippyANJING KURAP-rayerHANYIR CILAKA/TODI puaKA JUBOQ BABI/KENCING NGAnga ming KANGKANG BABI BERLENDIR/ BABIga SUNDAL KURAP!! PI MAMPOS lu dr. TANAH MELAYU dan NEGARA ISLAM kami ni kalau B. Melayu pun lu tak paham, si KETURUNAN JUBOQ BABI OI!

  Apahal si TERORIS GILA PENYAMAQ ZIONIS PORNO/HOMO/RASIS DAPJUBOQ BABI ni asyik nak TUTUP mulut Nek Tempoyak aaahhhh?!

  Apa yg. si TERORIS2 ZIONIS PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO-SIAL ni TAKUT sgt. apa yg. Nek Tempoyak TULIS, sampai mcm. si TERORIS JUBOQ BABI KURAP ZIONIS HOMO/PORNO/RASIS, mengGERTAK, MENCARUT serta nak BUNUH & PERKOSA dia serta MAK-BAPAK Nek Tempoyak yg bekas ASKAR ?! Dan yg . lu nak MAKI dgn. LUCAH, mak nek Tempoyak apasal - mak lu yg. LAHIRkan si amat-KEPARAT- JUBOQ BABI KURAP-PORNO /HOMO/RASIS-PEROGOL-PEMBUNUH/GILA BABI mcm. lu apahal pula?!Lu manyak LAHAP itu TAIK JUBOQ BABI KURAP aaahhhh?!! Lepas tu si PEMBUNUH/PEROGOL ni semua pula nak suruh kita berhemah kononnya – PI MAMPOS puak TERORIS PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI KURAP ZIONIS OI!!

  Jadi, Go LAHAP TAIK & JILAT LENDIR HANYIR JUBOQ2 BABI KURAP si TERORIS PENJAJAH ZIONIS DAPJUBOQ BABI KURAP lu tu!!

  ReplyDelete
 6. Saya sekeluarga mengucapkan banyak trima kasih kepada AKI MUPENG karena atas bantuannyalah saya bisa menang togel dan nomor gaib hasil ritual yang di berikan AKI MUPENG bener-bener dijamin tembus dan saat sekarang ini kehidupan saya sekeluarga sudah jauh lebih baik dari sebelumnya itu semua berkat bantuan AKI kini hutang-hutang saya sudah pada lunas semua dan sekarang saya sudah buka usaha sendiri. jika anda mau bukti bukan rekayasa silahkan hubungi/sms AKI MUPENG di 0852 9445 0976 atau KLIK DISINI insya allah angka beliau di jamin tembus dan beliau akan menbantu anda selama 3x putaran berturut-turut akan memenangkan angka togel dan ingat kesempatan tidak datang 2x,trima kasih.

  ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.