JAWAPAN KEPADA KENYATAAN DR AFIF @azwanbro @PPUMOnline


Sesuatu yang jelas adalah suasana politik negara pada hari ini berada dalam keadaan yang cukup panas.Kepanasan itu bukan sahaja melibatkan gerak dakyah pihak-pihak tertentu yang menyerang kepimpinan negara dengan membabi buta tetapi turut dipanaskan dengan skandal rasuah dan penyalahgunaan kuasa taiko besar dalam Pakatan Haprak Lim Guan Eng.

Kita tahu bahawa isu melibatkan 1MDB dan siasatan oleh DOJ yang diwar-warkan ketika ini mendapat pelbagai reaksi dari kalangan masyarakat.Oleh yang demikian pelbagai pihak telah tampil dengan menjawab segala tuduhan liar yang dilemparkan termasuklah jaminan kerajaan untuk memberikan kerjasama sepenuhnya kepada siasatan tersebut.

Isu pokoknya adalah semua pihak sebenarnya mahu mendapatkan kepastian termasuklah keputusan tentang sejauh manakah semua pertuduhan itu benar atau tidak.Apakah nama-nama yang dituduh itu benar-benar bersalah seperti mana yang diwar-warkan ?

Untuk itu adalah wajar semua pihak memberikan penumpuan kepada siasatan bukannya mencipta spekulasi demi spekulasi yang boleh membunuh keyakinan rakyat terhadap institusi perundangan sama ada dalam negara mahupun luar negara.

Sejarah telah membuktikan betapa mereka-mereka yang punya kepentingan mahupun kehendak untuk menghancurkan sesebuah negara bijak memanipulasi keadaan.Rakyat dipergunakan sebagai perisai kepada agenda penuh jijik dan media menjadi medium utama menyebarkan propaganda licik semata-mata untuk menghancurkan demokrasi.

Lebih malang lagi apabila agenda ini turut disokong oleh segelintir warga tempatan dengan pelbagai alasan dan akhirnya warga marhainlah yang bakal menjadi mangsa keadaan.Lihat apa yang telah berlaku di bumi Iraq , Syria , Libya , Afghanistan dan lain-lain semuanya kini berada dalam keadaan yang cukup memeritkan.

Dalam konteks Malaysia sebagai sebuah negara berdaulat dan merdeka , sudah tentulah perkara seumpama itu perlu dinyahkan jauh-jauh.Selagi mana kita punya kuasa maka kita harus menggunakan kuasa tersebut bagi menghalang dakyah dan agenda jahat ini daripada terus menjadi parasit yang mampu menggugat bukan sahaja kestabilan kerajaan tetapi juga keselamatan seluruh warganya.

Kerana itu tindakan Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia melalui Naib Ketuanya saudara Khairul Azwan Harun yang membuat satu laporan polis terhadap 3 pegawai tertinggi kerajaan kerana ketiga-tiga individu terbabit dipercayai terbabit dalam satu konspirasi menjatuhkan Perdana Menteri Malaysia , Datuk Seri Najib Tun Razak dan kerajaan Malaysia yang sah.

Khairul sewaktu membuat laporan tersebut berkata pemuda mengesyaki ketiga-tiga individu terbabit telah memberi dokumen dan maklumat sulit yang telah dimanipulasi dan palsu kepada agensi luar negara , termasuklah kepada Biro Siasatan Persekutuan (FBI) semata-mata untuk memenuhi agenda terancang.

Kerana itulah laporan polis ini dibuat dan mahukan satu siasatan dilakukan segera !

Persoalannya apakah tindakan Pemuda UMNO Malaysia itu salah ?

Ekoran daripada laporan polis tersebut , Angkatan Muda Keadilan (AMK) secara tiba-tiba bingkas bangkit menjadi pembela kepada 3 individu tersebut.

AMK yang diketua oleh Dr Afif Bahardin mengutuk tindakan pemuda UMNO dan menyifatkan ia sebagai satu penghinaan terhadap institusi perkhidmatan awam , perbankan dan kehakiman.Malah Dr Afif menyifatkan apa yang dilakukan oleh ketiga-tiga pegawai tertinggi kerajaan itu adalah atas rasa tanggungjawab mereka kepada negara dan rakyat Malaysia selain menganggap ianya adalah satu laporan liar dan tidak berasas.

Begitulah lantangnya AMK dan Dr Afif apabila berdepan dengan isu tersebut tetapi menikus tanpa sepatah kata pun apabila Guan Eng dan DAP sedang meliwat habis-habisan maruah PKR dalam isu PRN Pulau Pinang.

Soalnya apakah benar AMK dan Dr Afif ini punya asas dalam pembelaan beragenda ini ?

Hakikatnya Dr Afif jauh tersasar dan membuka pekung sendiri betapa AMK begitu lemah dalam hal melibatkan negara dan rakyat.

Jom kita terjemahkan dengan 3 perkara utama di bawah ,

1.Penghiaan terhadap institusi perkhidmatan awam

Apakah Dr Afif lupa dengan insiden melibatkan Derek Fernandez menghina kakitangan awam dengan label MONYET ? 

Lupakah Dr Afif dalam pemilihan calon Datuk Bandar MBPJ oleh Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) pada 2012 bagi menggantikan penyandang Datuk Mohamad Roslan Sakiman yang dinaikkan pangkat ke jawatan baharu. Fernandez dipetik sebagai berkata dalam akhbar Malay Mail, "let's see who the candidates are. If they are going to nominate some monkeys, we will reject" (mari tengok dulu siapa calonnya. Jika mereka nak calonkan 'monyet', kami akan tolak"). baca seterusnya http://mymassa.blogspot.my/2012/11/pemimpin-pkr-gelar-kakitangan-kerajaan.html

2.Penghinaan terhadap institusi perbankan

Apakah Dr Afif lupa dengan tindakan Rafizi Ramli yang telah mendedahkan dokumen penyata baki akaun pelanggan Public Bank iaitu National Feedlot Corporation Sdn Bhd (NFC), National Meat & Livestock Sdn Bhd, Agroscience Industries Sdn Bhd dan Pengerusi Eksekutif NFC Datuk Seri Dr Mohamad Salleh Ismail, yang beliau mempunyai akses, kepada Yusof Abdul Alim dan Erle Martin Carvalho di ibu pejabat PKR di Merchant Square, Jalan Tropicana Selatan, Petaling Jaya pada 7 Mac 2012 yang lalu.

Sedarkah Dr Afif bahawa perbuatan tersebut juga dianggap sebagai penghinaan terhadap institusi perbankan ?

Dan tahukan Dr Afif bahawa segala dakwaan Rafizi terhadap Sharizat adalah tidak benar dan ianya disahkan oleh SPRM sendiri Baca sini http://ww1.utusan.com.my/utusan/Mahkamah/20120601/ma_08/Kes-Shahrizat-ADUN-Sri-Muda-ditutup 

Malah Rafizi turut GAGAL mengemukakan bukti terhadap dakwaannya berkaitan NFC baca sini http://bm.therakyatpost.com/berita/2015/12/08/isu-nfc-pertuduhan-ditarik-balik-kerana-tidak-cukup-bukti-peguam-negara/

3.Penghinaan terhadap institusi kehakiman

Sedarkah Dr Afif bahawa selama ini AMK dan PKR malah pembangkang adalah mereka yang sering mengutuk dan menghina institusi kehakiman ?

Tahukah Dr Afif bahawa Anwar Ibrahim sewaktu masih menjadi ketua pembangkang telah menyelar institusi kehakiman yang didakwanya sebagai ‘rakan subahat’ yang membunuh kebebasan kehakiman dan integriti.Dalam prosiding melibatkan kes liwatnya Anwar telah mendakwa panel lima hakim Mahkamah Persekutuan telah ‘menjual’ jiwa mereka kepada syaitan sebagai tukaran dalam mendapatkan pulangan dan kedudukan.Baca sini http://www.utusan.com.my/berita/nasional/hina-mahkamah-anwar-patut-dihukum-1.61045 

Mengambil kira semua yang diatas , rasanya apa yang sedang dilakukan oleh AMK dan Dr Afif ini tidak lain dan tidak bukan hanyalah sekadar mahu menempatkan diri dan nama di tengah-tengah populariti isu melibatkan 1MDB dan rasuah Guan Eng.

Sewajarnya Dr Afif dan AMK belajar dahulu tentang sejarah parti sendiri sebelum cuba untuk berlaku alim dan maksum !

Alahai Afif tak payah cari publisitilah ...
JAWAPAN KEPADA KENYATAAN DR AFIF @azwanbro @PPUMOnline JAWAPAN KEPADA KENYATAAN DR AFIF @azwanbro @PPUMOnline Reviewed by Empayar Pemuda on 12:18 AM Rating: 5

8 comments:

 1. TAHNIAH PU! PEDULIkan GERTAKAN2 si PENGKHIANAT2 Islam/Melayu si KITOL HARAM JADAH yg. mahu MENYEMBAH undg2 SAMPAH & PENIPU Barat/ZIONIS - mahukah NEGARA ISLAM kita ini kita diTAKLUK sekali oleh Barat/ZIONIS?! Lihat saja SEJARAH amat PAHIT kita (sampaikan SINGAPURA kita pun dah TERGADAI selamanya); lihat di -https://xpressminda.wordpress.com/2016/07/27/siapa-watak-raja-mandeliar-si-kitol-dalam-isu-saman-doj/ , Siapa Watak ‘Raja Mandeliar, Si Kitol’ Dalam Isu Saman DOJ?, 27 July 2016!

  Si TERORIS BETINA omputih-KEPARAT S.Repot-KULI IS(IS)rael/ZIONIS (patutnya diHARAMkan SELAMAnya masuk M'sia kita ni) tu juga disyaki DALANG di belakang puak TERRORIS PEMISAH Sabah/Sarawak, bersama puak TERORIS PKRHOMO/DAPJUBQ BABI - iaitu si KULI-IS(IS)rael/ZIONIS yg. memang nak MEMISAHkan Sabah/Sarawak yg. kaya MINYAK/GAS dan diGABUNGkan dgn. SingaPORK-pusat-CIA-MI6/Mossad/NATO di Asia Tenggara!

  Dan BETINA ni juga sebenaqnya adalah adik ipar kpd. bekas PM UK yg. amat pro-IS(IS)rael/Zionis, Gordon Brown yg. terlibat bersama Blair utk. melancarkan PENCEROBHAN ke atas IRAQ, yg. telah menyebabkan BERJUTA Bumiputera Arab Islam Iraq diBUNUH/diROMPAK/diPERKOSA dgn. amat KEJAM dlm. GENOSID oleh tentera TERORIS US/UK – lihat di http://www.whale.to/b/bollyn.html , How Mossad Controls Our Political Parties, by Christopher Bollyn, 25 October 2008:

  ……MOSSAD CONTROLS BRITAIN

  The evidence indicates that Israeli intelligence has near complete control of the leading political parties in Britain and the United States. While the Zionist political controllers in London and Washington are well known to the owners of the mass media, discussion of the subject of Zionist or Israeli control of the parties is censored in the media outlets they control. This censorship illustrates how Zionist control of the media serves to deceive the people and cause extreme harm to the nations.

  Specific examples of the current pro-Israel bias in the mass media would include the media's unquestioning support of the 9-11 cover-up, the costly and disastrous wars in Iraq and Afghanistan, and the trillion dollar "bail-out." The complete lack of transparency in U.S. elections and discussion of the secretive private companies that run our elections are also censored subjects.

  The utterly fraudulent Zionist construct called the "War on Terror" and the illegal wars in Iraq and Afghanistan have all been designed and forced onto the American and British nations by Zionists who control the political systems of London, New York, and Washington.

  In Britain, the two political leaders who have promoted and supported the Zionist agenda and wars of aggression are Tony Blair and Gordon Brown. Their Zionist paymasters and handlers are not hard to discern, although they are never discussed in the media in such terms……

  Nek Tempoyak.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nek tempoyak aku ingat kepala kau penuh dgn taik.Orang brrcerita pasal duit rskyat berbillion dah kena rembat tapi kau sibuk pasal Zionist lah pasal barat nak tawan negara Islam lah.Bangang dan sengal betul kau ni.

   Delete
 2. Sbb. itu Kem LUAQ - hang TEGASlah sikit dgn si rejim2 TERORIS Barat/ZIONIS HARAM JADAH HIPOKRIT-no 1 tu!

  Dan si TERORIS PENDATANG BABIga JUBOQ BABI tu memang jenis LOYAR JAMBAN! Dasar si BETINA SUNDAL PELACUR ZIONIS HARAM JADAH - siapa lu nak sewenangnya GULINGKan YAB PM BUMIPUTERA Islam/Melayu TERCINTA kami dan NEGARA ISLAM TERCINTA kami ni si BABIga oi?!

  Maka ini semua pasal "REGIME CHANGE" yg. diKETUAI ZIONIS-IS(IS)rael yg. sudah MENGUASAI rejim2 US/BARAT!

  Sebab itulah, TAK ke KELAKAQnya ni - mcmlah US tu KETUA POLIS Dunia sedgkan hampir kesemua rejim2 US, yg. sudah diKUASAI ZIONIS/IS(IS)rael adalah si PEMBUNUH/PEROGOL/PEROMPAK umat Islam-no 2; selepas IS(IS)rael! Lihat shjlah Dunia ISLAM yg. amat KAYA MINYAK-GAS yg. habis diROMPAK dlm GENOSID2 di Iraq/Syria/Libya/Afghanistan/Palestin/Mali/Somalia dsbnya, oleh si LANUN/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROMPAK/PEROGOL/PERASUAH US-Barat/NATO/ZIONIS-IS(IS)rael tu!

  Tengok si puak TERORIS BerSHIT/PKRHOMO KEPARAT/DAPJUBOQ BABI ni semua yg. dapat RASUAH HARAM JADAH dari si-CIA-MOSSAD-IS(IS)rael/NED-SOROS JUBOQ BABI-PENYANGAK/PENYAMUN/PERASUAH/PEMBUNUH-no 1 - utk. mengGULINGkan YAB PM BUMIPUTERA Islam/Melayu TERCINTA kita, K'JAAN PERSEKUTUAN serta UMNO TERCINTA kita! PDRM patutnya siasat bawah AKTA TERORISMA - dan SPRM yg. MENCURIGAka tu; awatlah SENYAP aja psl. ni; GERAMnya aku! Lihat di -
  http://landdestroyer.blogspot.my/2015/08/us-vs-china-us-mobs-seek-to-overthrow.html:

  US vs China: US-Backed Mobs Seek to Overthrow Malaysian Government

  August 24, 2015 (Tony Cartalucci - LD) - Malaysia's "Berish" movement - an umbrella organization for various opposition groups opposed to the current government of Prime Minister Najib Razak - plans its fourth street demonstration in 8 years to unfold at the end of August.

  While Bersih's alleged goal is "clean and fair elections," it is openly led by the government's opposition headed by the now imprisoned US-proxy Anwar Ibrahim and a myriad of US-funded and directed nongovernmental organizations (NGOs). The US State Department, through its US National Endowment for Democracy (NED) and its subsidiary the National Democratic Institute (NDI), along with convicted financial criminal George Soros' Open Society Institute (OSI), have funded both Bersih directly, and many of the NGOs that constitute Bersih's core leadership.

  Several NGOs currenlty openly funded by the US NED - i.e. Islamic Renaissance Front and Lawyers for Liberty - can be found also listed on Bersih's current "endorsees" list.

  Despite years of immense US-funding, Bersih has recently pleaded for donations and now claims they've received over a half million Ringgit (over 100,000 USD). More recent reports claim the amount could be as high as 1.2 million Ringgit.

  And while they claim they seek simply to reform Malaysian politics, Bersih's new leader, Maria Chin Abdullah openly admitted their goal for "Bersih 4.0" is to call for the resignation of Malaysia's current government. In a Facebook post she claimed:

  "Reforms - we will continue to demand and this time Yes it's a tall order to ask the PM to resign but if we dont try we will never push the boundaries for clean & fair elections."

  Apparently by "clean & fair elections," Bersih's leadership means elections in which their opponents have been undermined and otherwise eliminated, and in which they can take power - or in other words, another textbook case of US-backed regime change…..

  Nek Tempoyak.

  ReplyDelete
 3. Nek tempoyak main play safe nampak. Tak pasal² blog EP dipenuhi sumpah seranah dan maki hamun. Apapun kipidap dongipap. P/s jgn lupa makan ubat.

  ReplyDelete
 4. Saya sekeluarga mengucapkan banyak trima kasih kepada AKI MUPENG karena atas bantuannyalah saya bisa menang togel dan nomor gaib hasil ritual yang di berikan AKI MUPENG bener-bener dijamin tembus dan saat sekarang ini kehidupan saya sekeluarga sudah jauh lebih baik dari sebelumnya itu semua berkat bantuan AKI kini hutang-hutang saya sudah pada lunas semua dan sekarang saya sudah buka usaha sendiri. jika anda mau bukti bukan rekayasa silahkan hubungi/sms AKI MUPENG di 0852 9445 0976 atau KLIK DISINI insya allah angka beliau di jamin tembus dan beliau akan menbantu anda selama 3x putaran berturut-turut akan memenangkan angka togel dan ingat kesempatan tidak datang 2x,trima kasih.

  ReplyDelete
 5. OI si TERORIS2 GILA TAIK BABI si HOMO JIJIK JUBOQ BABI KURAP si KETURUNAN TERORIS PENJAJAH/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD, lu JANGAN nak MENYAMAQlah si PENAKUT2 GILA BABI oi; tak habis2 dgn. MENGULANG komen2 MENCARUT HARAM JADAH "copy-paste" TERORIS PENDATANG ZIONIS DAPJUBOQ BABI lu! Lihatlah bagaimana si puak KANIBAL HOMO/PORNO/RASIS DAPJUBOQ BABI ni mengHINA dgn. LUCAH terhadap UMNO tercinta kita serta umat ISLAM serta sesiapa yg. mengKRITIK puak TERORIS DAPJUBOQ BABI ni! Lihat di https://helenang.wordpress.com/2016/07/18/dapsters-hating-on-joceline-tan/ , Dapsters hating on Joceline Tan! Lepas tu nak suruh kita BERHEMAH pula, pi MAMPOS lu si puak PENJILAT JUBOQ BABI!

  OI si TERORIS2 si GILA BABI DAPJUBOQ BABI , lu manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK dan JILAT LENDIR HANYIR si JUBOQ2 BABI JIJIK kit SIAL KANIBAL/TONGGENG eng JUBOQ BABI/kok-chin GILA BABI BETINA SUNDAL-PELACUR/gobing-jagdippyANJING KURAP-rayerHANYIR CILAKA/TODI puaKA JUBOQ BABI/KENCING NGAnga ming KANGKANG BABI BERLENDIR/ BABIga SUNDAL KURAP!!

  Aiya, puak HOMO-GILA-LAHAP TAIK mcm. lu aahhh, memang puak BINATANG BUAS wohhh! Ini mcm aaahhh?! Dan apahal aaahhh yg. lu nak CURI mcm. PENGGANAS KANIBAL Zionis IS/ISIS - identiti “Ted Manoff” (huruf besaq T & M)?!Sekrg. juga puak PENGGANAS PENAKUT DAPJUBOQ BABI ni CURI identiti "Nek Tempoyak" pula (termasuk guna nama “cucu nek tempoyak“)!

  Yg. lu juga nak MENGHINA, guna nama YAB WANITA PERTAMA Bumiputera Islam/Melayu TERCINTA kami apahal - PU; hang buatlah REPOT POLIS sbb. si TERORIS DAPJUBOQ BABI ni memutarbelitkan identiti dan imej YAB DS Rosmah tapi dok HINA YAB PM/UMNO tercinta kami!

  Dan yg. lu nak HINA Bangsa BUMIPUTERA Islam/Melayu tak habis-habis apasal si KETURUNAN JUBOQ2 BABI?!

  Dan awatlah anon-anon TERORIS GILA PENYAMAQ ZIONIS PORNO/HOMO/RASIS DAPJUBOQ BABI ni asyik nak TUTUP mulut Nek Tempoyak aaahhhh?!

  Apa yg. si TERORIS2 ZIONIS PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO-SIAL ni TAKUT sgt. apa yg. Nek Tempoyak TULIS, sampai mcm. si TERORIS JUBOQ BABI KURAP ZIONIS HOMO/PORNO/RASIS, mengGERTAK, MENCARUT serta nak BUNUH & PERKOSA dia serta MAK-BAPAK Nek Tempoyak yg bekas ASKAR ?! Dan yg . lu nak MAKI dgn. LUCAH, mak nek Tempoyak apasal - mak lu yg. LAHIRkan si amat-KEPARAT- JUBOQ BABI KURAP-PORNO /HOMO/RASIS-PEROGOL-PEMBUNUH/GILA BABI mcm. lu apahal pula?!Lu manyak LAHAP itu TAIK JUBOQ BABI KURAP aaahhhh?!! Lepas tu si PEMBUNUH/PEROGOL ni semua pula nak suruh kita berhemah kononnya – PI MAMPOS puak TERORIS PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI KURAP ZIONIS OI!!

  Jadi, Go LAHAP TAIK & JILAT LENDIR HANYIR JUBOQ2 BABI KURAP si TERORIS PENJAJAH ZIONIS DAPJUBOQ BABI KURAP lu tu!!

  #Madey The DIKTATOR PENYANGAK/PENYAMAQ/PENYAMUN/PEMBUNUH/PERASUAH/LANUN anak BERANAK KEPARAT berIJAZAH LONGKANG-si PENJILAT TERORIS PENJAJAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD!!#

  ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.