Wednesday, April 27, 2016


Nampaknya permainan tikam menikam antara PKR, DAP dan PAN di Pilihanraya Negeri Sarawak makin menarik..

Berita terbaru yang EP terima mengatakan Lim Kit Siang, Lim Guan Eng dan Anthony Loke akan memanggil semua pimpinan DAP untuk membuat sidang tergempar menolak kepimpinan Azmin Ali sebagai Menteri Besar Selangor.

Semuanya kerana Azmin enggan mengikut telunjuk DAP semasa pembahagian kerusi calon untuk bertanding di PRN Sarawak sehinggakan mereka terpaksa bertanding sesama sendiri.

Dalam masa yang sama tali barut DAP iaitu Mat Sabu dan Saifudin Nasution ditugaskan untuk menghasut dengan Wan Azizah mengenai isu ini..

EP difahamkan DAP telah memberi masa kepada PKR sehingga Jumaat ini untuk menarik diri dari bertanding di 5 kerusi yang menjadi masalah. 

Dan sekiranya PKR gagal berbuat demikian DAP telah mengugut untuk keluar dari team Deklarasi Rakyat yang diketuai oleh Tun M dan seterusnya keluar dari Pakatan Haram..

Bagaimana agaknya Azmin bersama penasihat-penasihtnya iaitu Shamsul Iskandar dan Tian Chua nak menyelesaikan ugutan dari DAP ini..Samaada akur dan tunduk pada kehendak DAP atau hilang jawatan MB Selangor..Sama-sama kita nantikan keputusannya..

**Dengar kata DAP telah mengupah Mat Sabu dan PAN untuk membuat kacau di semua program PKR sepanjang PRN Sarawak..


0 comments:

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.