Tuesday, November 11, 2014

Nampaknya ADUN DAP sendiri sudah bosan dengan sikap angkuh Ketua Menteri mereka..Jika tidak masakan salah seorang daripada ADUN DAP boleh mengusulkan supaya jawatan Ketua Menteri yang ketika ini disandang oleh Lim Guan Eng dihadkan kepada dua penggal sahaja...

Persoalannya beranikan DAP Pulau Pinang mengambil kembali hak mereka daripada Lim Guan Eng??


Sin Chew Daily, 
11.11.2014, 
Halaman 11,

TEH Yee Cheu - ADUN DAP Tanjung Bungah semalam mengusulkan supaya tempoh jawatan Ketua Menteri yang ketika ini disandang oleh Lim Guan Eng dihadkan kepada dua penggal sahaja.

Beliau berkata sekiranya perkara itu diterima, ia akan membuka ruang kepada pemimpin lain yang berkebolehan untuk tampil ke hadapan dan memperjuangkan konsep demokrasi yang sebenar.

Cadangan itu kemudian mendapat sokongan Ketua Pembangkang , Datuk Jahara Hamid dan Yap Soo Huey (DAP- Pulau Tikus).


Bagaimanapun, ADUN Air Hitam, Wong Hon Wai yang juga Setiausaha Politik Guan Eng membantah usul berkenaan sambil menyifatkan ia tidak ada kaitan.

1 comments:

Anonymous said...

Maharaja Liam aka tokong babi mana boleh jadi org kebanyakan....jatuh standard dia....
Bangsat nie 2x5 dgn ketum...dendam dan terus berdendam....
Hidup mati dia sama dgn perangai si nizar...sawan babi klu tak membalas dendam.....

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.