TERKINI : MAYAT MANGSA TRAGEDI #MH17 DI JADIKAN TEBUSAN OLEH PEMBERONTAK #JUSTICE4MH17Pemberontak pro Rusia di kawasan lokasi pesawat Malaysia Airlines MH17 terhempas menjadikan mayat penumpang pesawat malang itu sebagai ‘tawanan’ untuk mendapatkan wilayah mereka, lapor akhbar.

Media kyivpost.com dilaporkan berkata, pemberontak di kawasan nahas berkata, hanya mereka saja yang boleh memasuki kawasan nahas ketika pesawat itu terhempas di Ukraine.

"Kami isytiharkan dan kami beri jaminan keselamatan pakar antarabangsa di tempat kejadian sebaik saja Kiev memutuskan gencatan senjata," kata pemimpin pemberontak kepada kumpulan yang menuntut Republik Rakyat Donetsk Andre Purgin.

Media BBC melaporkan mayat penumpang yang disimpan dalam ruangan sejuk beku itu di dalam keretapi pula tidak didedahkan lokasinya.

Kiev berpendapat insiden itu mengakibatkan politik radikal dengan ‘rundingan aman’ menjadi istilah baru untuk ahli politik Ukraine.

Pemimpin mereka mahu memenangi perang ini di medan perang dan bukannya di meja rundingan, kata media memetik Maxim Erestavi.

Pemimpin dari Ukraine, Rusia, dan Amerika Syarikat menuntut gencatan senjata, yang memberikan masa kepada pemberontak menutup jejak mereka. – 21 Julai, 2014.

JANGAN LUPA ESOK..TERKINI : MAYAT MANGSA TRAGEDI #MH17 DI JADIKAN TEBUSAN OLEH PEMBERONTAK #JUSTICE4MH17 TERKINI : MAYAT MANGSA TRAGEDI #MH17 DI JADIKAN TEBUSAN OLEH PEMBERONTAK #JUSTICE4MH17 Reviewed by Empayar Pemuda on 5:09 PM Rating: 5

1 comment:

  1. apa punya cerita ini... bukankah PM Malaysia dah berjaya membawa mayat mayat itu ke belanda... ?

    ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.