HOT : WANITA MANA LAGI RASIS..??


Dimana silapnya? Dua insiden yg dilakukan oleh dua orang wanita yg didakwa sebagai pembuli jalanraya..satu mendapat perhatian meluas dan satu lagi tidak..

Kes pertama di Kuantan, Pahang melibatkan seorang pemandu wanita yang berbangsa Melayu dikatakan telah membuli seorang lelaki berbangsa cina setelah menyedari kereta baru miliknya telah dilanggar dari belakang oleh lelaki tersebut..

Manakala kes kedua pula melibatkan seorang penguatkuasa wanita MPPP berbangsa Melayu telah ditampar, dikasari dan dimaki hamun dengan bahasa yang kesat di Jln Burma, Pulau Pinang oleh seorang wanita Cina apabila tayar kereta wanita tersebut dikunci oleh pihak penguatkuasa. 


Tetapi malangnya kes yang pertama diberi perhatian begitu meluas, videonya di muatnaik ke Youtube dan disebarkan menerusi laman media sosial sehinggakan masuk berita...Ramai yang mengecam tindakan wanita tersebut termasuk Menteri dan mendesak wanita tersebut meminta maaf kepada lelaki cina tersebut dan seluruh rakyat Malaysia...Akhirnya orang yang melanggar menjadi hero kerana tidak membuat laporan dan orang yang dilanggar menjadi mangsa, dikecam teruk kerana tindakannya yang emosional..

Di penghujungnya kes pertama ini cina sudah mula maki Melayu rasis dan mula mengeluarkan kenyataan yang menghasut menerusi FB dan orang Melayu pula menyalahkan wanita ini...


Bagaimana pula kes yang kedua ini ??.Seorang wanita Melayu ditampar oleh wanita cina kerana menjalankan tugasnya..Bukan itu sahaja..kesemua pegawai yang bertugas pada malam tersebut habis dimaki hamunnya dengan bahasa yang kesat hanya kerana keretanya dikunci disebabkan melanggar undang-undang..

Kenapa kes ini tidak keluar RTM,TV3 ataupun AstroAwani seperti kes pertama??Kenapa tak buat temubual secara eksklusif bersama pegawai yang ditampar dan orang yang menampar?? 

Kenapa orang Melayu di Malaysia tidak mengecam keras tindakan wanita cina yang kurang ajar itu dan mengeluarkan kenyataan yang menghasut menerusi FB seperti yang dilakukan oleh ultrakiasu dalam kes pertama?? 

EP pun tak pasti kenapa?? Tapi di sini kita boleh tengok siapa yang rasis sebenarnya...

**Nasihat EP pada orang Melayu..tak perlu playsafe sangat dan terikut rentak ultrakiasu yg kurang ajar ini menghina bangsa kita...Fikir-fikirkan...HOT : WANITA MANA LAGI RASIS..?? HOT : WANITA MANA LAGI RASIS..?? Reviewed by Empayar Pemuda on 1:47 PM Rating: 5

4 comments:

  1. sebbnya, ,org yg kene maki tu, penguatkuasa, yg kiki marah tu, org cina tua. orng biasa. org PR telah didik anak mereka supaya mbenci dan memaki polis/pnguatkuasa. jadi, standby je kamera untuk tgkap mereka ygmaki pakcik melayu tua pulak.

    ReplyDelete
  2. Kenapa tak buat laporan polis? Kita tengok apa akan jadi...

    ReplyDelete
  3. Ghani Patail konpom cakap tak ada kes...
    Ghani baik letak jawatan tu...duduk kau disitu macam biawak hidup aje

    ReplyDelete
  4. Undang2 Najib hanyalah untuk orang Melayu. Orang cina dikecualikan. Sebab itulah semua agensi tidak menyiarkan berita wanita melayu ditampar walaupun kes ini lebih serious dari Kiki. Menteri dan KPN hanya berani menyalak kat kes melibatkan melayu tapi bila melibatkan cina, semua jadi syaitan bisu. Memang betul kata Rayer-UMNO celaka.

    ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.