Thursday, July 17, 2014


Makin lama makin biadap MP Shah Alam ni..Khalid cuba mempertikai permohonan maaf yang dibuatnya kepada Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah secara terpaksa berhubung kenyataannya tentang Majlis Agama Islam Selangor (MAIS)..


MP Shah Alam Khalid Samad hari ini memohon ampun kepada Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah berhubung kenyataannya tentang Majlis Agama Islam Selangor (MAIS) namun menjelaskan yang beliau "keliru" sebab di sebalik kemurkaan baginda.

Jelasnya, cadangannya untuk menghapuskan kuasa eksekutif Majlis Agama Islam Selangor (MAIS) adalah untuk memelihara nama baik Sultan seandainya sebarang kritikan dilemparkan kepada agensi itu.

"Saya minta maaf dan ampun sekiranya apa-apa yang saya sebut dan tulis sebelum ini memberi gambaran sedemikian rupa terhadap Duli Yang Maha Mulia.

"Niat di sebalik pindaan yang saya cadangkan bukan hendak cabar Sultan, bukan hendak biadab dengan Sultan tetapi saya hendak jaga nama baik Sultan," katanya pada sidang media di Shah Alam.

Ditanya wartawan sebab beliau menggunakan perkataan 'sekiranya' dan 'jika' dalam permohonan beliau, Khalid menjelaskan, "Kerana saya tidak faham di mana yang saya telah mencabar kuasa baginda".

3 comments:

Anonymous said...

Sepatutnya pihak yang bercakap untuk hapus kuasa MAIS adalah pihak kristian engevelista selangor bukan khalid samad , tapi nak buat macam mana dia dah mabok minum banyak holy water , pemberian pihak kristian , ini lah dia demi nafsu dan kuasa , apa saja boleh buat dah biasa bagi PAS agama dilacur untuk faedah dunia.

Anonymous said...

khalid laknat ni lebih memperjuangkan gereja dan agama kristian..tu la sebabnya dia ni beruk peliharaan DAP.

maae said...

Stail kong kali kong...

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.