GEMPAR : KERETA GUAN ENG LANGGAR CALON BEBAS P51??Satu insiden  menggemparkan yang tidak disangka telah berlaku semasa waktu rehat Sidang Dewan Undangan Negeri Pulau Pinang.. 

Sebelum waktu rehat Calon PRK P51 AB Backer telah hadir ke Sidang DUN untuk menyerahkan sendiri surat jemputan ( tak pasti surat jemputan apa) kepada Ketua Menteri Pulau Pinang..tetapi beliau telah dihalang oleh pengawal yang bertugas daripada memasuki kawasan tersebut..


EP difahamkan arahan telah dikeluarkan kepada pihak pengawal supaya melarang Calon ini daripada masuk..Sebab apa EP tak pasti..

Tetapi apa yang menjadi tanda tanya kenapa calon ini tidak dibenarkan masuk sedangkan Calon DAP RAM KARPAL dibenarkan masuk ke Sidang DUN...siap dissambut lagi macam Ahli Parlimen..


Tindakan berani AB Backer menahan kereta ramsi yang membawa Ketua Menteri bertukar menjadi tragedi malang baginya.. EP tak pasti apa yang berlaku tetapi apabila EP sampai dikawasan itu..apa yang EP lihat seperti gambar diatas...yang pastinya Guan Eng langsung tidak turun dari Kereta rasminya..


AB Backer telah dibawa ke hospital 30 minit kemudian dengan menaiki ambulan..


GEMPAR : KERETA GUAN ENG LANGGAR CALON BEBAS P51?? GEMPAR : KERETA GUAN ENG LANGGAR CALON BEBAS P51?? Reviewed by Empayar Pemuda on 3:04 PM Rating: 5

2 comments:

  1. Unit amal pas tunggu apa lagi....ahli pas tuu...ayuh

    ReplyDelete
  2. Bila masa plk mamat ni jadi ahli PAS

    Kusang silut

    ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.