Monday, March 31, 2014


Cerita Philip Wood, seorang eksekutif syarikat komputer IBM yang juga penumpang MH370, yang dikatakan telah menghantar mesej secara rahsia mendakwa pesawat itu dirampas pihak tertentu dan dia kini ditahan di sebuah pangkalan tentera, tidak harus dipercayai.

Geostrategis Universiti Teknologi Malaysia (UTM), Prof Dr Azmi Hassan berkata, dakwaan itu hanya satu usaha memburukkan Malaysia oleh pihak yang mahu masyarakat antarabangsa mempercayai bahawa kerajaan negara ini menyembunyikan maklumat apa yang didakwa s
ebagai fakta sebenar di sebalik kehilangan MH370.

“Mesej itu dibuat oleh orang. Mustahil dalam tempoh 22 hari, dengan begitu banyak negara terlibat dalam usaha mencari secara besar-besaran, perkara ini boleh disimpan sebagai rahsia. Bagi saya, ini tidak logik. Media asing sengaja membesarkannya sebagai berita sensasi untuk memburukkan imej Malaysia,” katanya.

Dalam mesej internet bertarikh 19 Mac lalu, pengirim yang mengaku dirinya ‘Philip Wood’ itu mendakwa mereka ditahan sepasukan anggota tentera selepas pesawat MH370 dirampas.

‘Wood’ mendakwa ketika rampasan itu, matanya ditutup dan dia percaya, telah diberikan dadah oleh perampas.

Apa yang lebih mengejutkan, pengirim mesej itu juga mendakwa dia dan penumpang lain ditahan di Pulau Diego Garcia di mana dia ditempatkan dalam sel yang berasingan daripada penumpang lain.

“Saya menyembunyikan telefon di dalam dubur, membolehkan saya menghantar mesej ini,” tulis ‘Wood’.

‘Wood’ yang nama itu sememangnya direkodkan sebagai seorang daripada 227 penumpang MH370, rakyat Amerika Syarikat dan merupakan eksekutif kanan IBM berpangkalan di Beijing
sejak dua tahun lalu, menyertai penerbangan MH370 dalam perjalanan pulang selepas menyelesaikan urusan kerjanya di negara ini.

Dia juga memuat naik gambar profilnya yang setelah dikaji, menggunakan perisian tertentu dirakam di Diego Garcia bertarikh 18 Mac 2014.

Orang ramai turut memberi reaksi terhadap mesej yang diragui itu malah, ada yang menganggap tidak masuk akal, lapor Sinar Harian.

1 comments:

Anonymous said...

Ini berita terbaru Philip Wood dr. IBM ni, yg. berjaya dikesan dari data taliponnya, mungkin BENAR dr. Diego GarCIA– lihat di http://beforeitsnews.com/alternative/2014/03/hijacked-ibm-engineer-successfully-dialed-out-of-diego-garcia-2928892.html , Engineer Successfully Dialed Out Of Diego Garcia, By Jimstonefreelance (Reporter), March 30, 2014!

Maka, kenapa pula kalau mangsa ni mungkin di tahan di pengkalan tentera yg. dikongsi CIA-Mossad-MI6-NATO DAJAL di Diego GarCIA - boleh memburukkan Malaysia spt. yg. disuarakan seorg. Prof Melayu? Sebaliknya, ini akan membuktikan Malaysia TIDAK bersalah (Diego GarCIA juga mempunyai pengkalan bawah tanah, kemungkinan dgn. senjata nuklear US-Israel, spt. yg. didedahkan oleh wartawan Jepun, Shimatsu - lihat di Shimatsu di http://www.sovereignindependentuk.co.uk/2014/03/28/latest-posts-role-of-israel-and-soros-exposed-by-mh370-twin-jet-in-tel-aviv-top-10-veterans-stories-in-todays-news-march-26-2014-adl-deceit-sinks-judgeship-t/ , Role of Israel and Soros Exposed by MH370 Twin Jet in Tel Aviv , By Yoichi Shimatsu, March 26, 2014)! Juga tentulah ada sistem Satellite yg. canggih kalau dah jadi pengkalan nuklear bersama Israel, yg. sepatutnya mampu mengesan MAS ini di Lautan Hindi dr. awal lagi; kan Pentagon dah keluarkan kenyataan rasmi MAS dah terhempas kat situ!

Maka, baik si Prof. 'pandai' tu baca artikel yg. bijak oleh Shimatsu ni psl. Diego GarCIA! Lagipun, baiklah K'jaan kita siasat text Wood ini, kerana girlfriend Wood ini sdg. bising di media Barat - lagi pun kalau betul textnya, nanti disalahkan K'jaan kita pula sebab tak menyiasat pasal Diego GarCIA tu.

Dan Barat-ZIONIS sedg. mempermainkan kita - Inmarsat yg. sekrg. memburukkan pula K'jaan kita, pun dikuasai si CIA-Bush, dan dua syarikat pertahanan IBM dan Freescale, yg. ada 21 pekerja/saintis termasuk saintis Malaysia/Cina/US (Philip Wood ini) atas MAS itu dikuasai Rothschild, ZIONIS plg. DAJAL (lihat di http://uprootedpalestinians.wordpress.com/2014/03/25/there-are-links-between-inmarsat-the-company-that-unilaterally-declared-mh370-lost-and-freescale-semiconductors/ , There are links between Inmarsat, the company that unilaterally declared MH370 lost and Freescale Semiconductors, by michaellee2009, March 25, 2014; dan di http://www.globalresearch.ca/the-federal-reserve-cartel-freemasons-and-the-house-of-rothschild/25179 , The Federal Reserve Cartel: Freemasons and The House of Rothschild, By Dean Henderson, Global Research, June 08, 2011).

Jadi disyaki si Cabal Illuminati Rothschild/Mossad-Israel ni dgn. sekutunya dr. CIA-MI6-NATO nak sembunyikan sesuatu rahsia pertahanan yg. penting! (Rothschild lah yg. menubuhkan Israel dgn. membunuh dgn. amat kejam secara beramai Bumiputera Islam Palestin dan menjadikan Israel kuasa Nuklear , paling bahaya ke atas Dunia Islam)

Dan apa maknanya puak Illuminati ini , yg. ingin menguasai dunia utk. menubuhkan rejim global SYAITAN “New World Order/One World Govt” (ganjilnya MAS baru menyertai One World Alliance yg. dikuasai Barat-Zionis) - lihat di http://www.blissful-wisdom.com/rothschild-sponsored-zionism-world-banking-control-and-israel.html , Rothschild sponsored Zionism, World Banking Control, and Israel, by Bill Woollam; di http://www.tokenrock.com/explain-order-of-skull-and-bones-the-78.htm , The Order of Skull and Bone; di http://vigilantcitizen.com/hidden-knowledge/the-order-of-the-illuminati/ , The Order of the Illuminati: Its Origins, Its Methods and Its Influence on the World Events, Dec 12th, 2012; dan di http://www.youtube.com/watch?v=4x-cHySUlw , Illuminati Satanism, by EYEOFILLUMINATI2012.

Dan kita boleh agak kenapa gambar bendera China oleh rakyat China, yg. berdemo kat M'sia tu ada gambar Reuters - iaitu sy. media korporat yg. dikuasai Rothschild ini! Jadi KDN kena ambil tindakan ke atas mereka ini kerana dah mengganggu KETENTERAMAN dan KESELAMATAN mangsa lain serta seluruh rakyat Malaysia! DAPBANGKAI mungkin dah galak mengharapkan satu lagi 13 Mei tak?!

Makcik Sambal Belacan.

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.