KURANG AJAR..TEKS KHUTUBAH JUMAAT HARI INI DIJADIKAN BAHAN BERITA OLEH MALAYSIAKINI SEBELUM IANYA DISAMPAIKAN @NajibRazak @Zahid_Hamidi @dsjamilkhir

Hebat betul Malaysiakini..Sampai ke teks Khutubah Jumaat untuk hari ini pun disiarkan mereka..Untuk tujuan apa teks khutubah ini disiarkan?? Untuk membolehkan rakyat yang bukan beragama Islam mempertikaikan teks khutubah ini..Kalau sebelum ini, beberapa pemimpin DAP telah mempertikai isi kandungan khutubah Jumaat yang telah disampaikan di masjid kononnya Islam sebuah agama yang rasis dan beranggapan buruk terhadap Kristian dan tindakan mereka ini telah dikritik hebat oleh umat Islam di Malaysia..

Kini..untuk mengelakkan pemimpin DAP terus dikecam kerana mencampuri urusan orang Islam, portal tali barut DAP iaitu Malaysiakini pula memainkan peranan dengan mengeluarkan isi kandungan teks ucapan khutubah Jumaat sebelum ianya dibaca pada solat Jumaat tengah hari ini.. Tujuannya supaya rakyat boleh mengkritik dan mempolitikkan isi kandungan teks khutubah Jumaat itu..

Kalau tak percaya..cuba baca di ruangan komen.. KLIK SINI Bukan setakat orang bukan Islam..orang Islam pun turut serta mempertikai isi kandung teks khutubah Jumaat yang telah disediakan dan mempolitikkan isi kandungan tersebut..

EP harap pihak yang bertanggungjawab dapat melihat perkara ini dengan serius sebelum sesuatu perkara yang lebih buruk dan tidak diingini berlaku..

Jangan sampai nanti ada yang pergi solat Jumaat dengan hati yang kotor pula, bukan untuk mendengar dan jadikan isi kandungan teks khutubah sebagai pengajaran dan panduan tetapi dijadikan perbandingan dan bahan gossip...wallahualam..

Fikir-fikirkan..

**DAP dan Malaysiakini memang cekap..


Khutbah Jumaat Wilayah Persekutuan hari ini menyelar sikap segelintir muda mudi Islam yang meraikan Hari Kekasih yang disifatkan sebagai permulaan ke arah peningkatan masalah sosial.

Menurut khutbah kelolaan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) itu, budaya Barat itu mendorong ke arah penipuan, kecelaruan mental disebabkan alkohol, pengguguran kandungan dan kes buang bayi.
“...kita umat Islam sedang berada di masjid untuk mendengar ucapan khatib dan mengagungkan kebesaran Allah, sedangkan di luar sana berkemungkinan ada segelintir muda mudi Islam yang terlibat dengan majlis sosial seumpamaValentine’s Day, yang dirayakan oleh pasangan kekasih,” menurut mimbar Jumaat.

Khutbah juga mengaitkan gejala itu dengan penjajahan pemikiran yang menyebabkan umat Islam terjebak dengan “budaya kebebasan melampau” hingga tergelincir dari sempadan ajaran agama.

“Bayangkanlah, apakah yang bakal terjadi bagi masa depan umat Islam terutamanya kepada generasi muda hari ini jika budaya kesesatan ini terus dijadikan amalan?” soal khutbah lagi.

“Sudah pastilah musibah yang lebih besar akan berlaku dalam negara ini seperti porak peranda dan kemusnahan akhlak akan berleluasa berlaku dalam masyarakat kerana generasi muda inilah cerminan masa hadapan sesebuah negara dan bangsa.”

Khutbah juga menegaskan supaya umat Islam, khususnya remaja, tidak meniru budaya kaum musyrik serta meninggalkan perayaan yang tiada dalam syariat Islam.

Hari Kekasih diraikan di banyak negara di seluruh dunia pada 14 Februari (hari ini) setiap tahun.
KURANG AJAR..TEKS KHUTUBAH JUMAAT HARI INI DIJADIKAN BAHAN BERITA OLEH MALAYSIAKINI SEBELUM IANYA DISAMPAIKAN @NajibRazak @Zahid_Hamidi @dsjamilkhir KURANG AJAR..TEKS KHUTUBAH JUMAAT HARI INI DIJADIKAN BAHAN BERITA OLEH MALAYSIAKINI SEBELUM IANYA DISAMPAIKAN @NajibRazak @Zahid_Hamidi @dsjamilkhir Reviewed by Empayar Pemuda on 9:41 AM Rating: 5

5 comments:

 1. Jarum Maloyakini telah lama mengambil kesempatan di atas sikap toleransi media yg di amalkan oleh kerajaan BN.. Yang peliknya tiada tindakan atau amaran bertulis yg dikeluarkan oleh pihak KDN yg bertanggungjawab menjaga keharmonian negara.. Atas sikap ini yg membuat maloyakini semakin giat mencetuskan ketegangang dan isu2 yg mampu menyebabkan perpecahan ketara masyarakat majmuk di bumi Malaysia.. Yg salah perlu di perbetulkan dan yg di beri tanggungjawab harus amanah dalam mencegah jarum maloyakini..

  ReplyDelete
 2. Khutbah jumaat khatib pas tak mau siar ke ? Byk pengajaran tu.

  ReplyDelete
 3. Rahsia Pancutkan Isteri Terbongkar !!
  Kenikmatannya Terasa Hingga Ke Subuh !! >>> http://mantopbro.blogspot.com

  ReplyDelete
 4. Siapakah dulu mepermaikan islam di malaysia? bukah umno yang mempermainkan, menghina memperlekeh islam. menolak hukum islam bukankah umno yang mengaku islam . Bukankah yang memimpin negara uumno yang mengaku islam. Kalau dah orang islam yang yang menjadi pemimpin kepada sebuah negara mempermaikan, menghina, memperlekeh dan memnolak syariat islam apa lagi orang bukan islam. Jang menghina, Umno melalui pemimpinyang yang menjadi teraju pemerintahan negara yang meri ruang, membuka jalan dan mengalakan kan orang bukan islam mempermainkan, memperlekehkan, menolak islam

  ReplyDelete
 5. khatib pas dah lama cerita benda ni..cuma umno yg baru terkejut..lembab..

  ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.