HOT : KERANA FENG SUI..CINA BOLEH BERNIAGA TENGAH JALAN DI PULAU PINANG.. @dzainalabidin @NajibRazak


Inilah keistimewaan orang cina di Pulau Pinang apabila diperintah oleh DAP..Bukan setakat tepi jalan..Di tengah jalan pun mereka dibenarkan berniaga tanpa sebarang gangguan..sehinggakan jalan tersebut terpaksa ditutup dari jam 5.00 pagi sehingga 12.00 tengah hari hanya untuk membolehkan mereka berniaga..


EP difahamkan pihak MPSP terpaksa melukis lot perniagaan buat kali kedua selepas lot awal yang dilukis mendapat bantahan peniaga-peniaga cina disitu. Bantahan yang dibuat hanya kerana kepercayaan mereka terhadap FENG SUI!!..Hebat kan??

Pihak MPSP terpaksa akur dengan perintah DAP yang Double Standard dan mengecat semula 270 lot perniagaan yang berukuran 8'X6' disepanjang jalan tersebut..Hanya kerana Feng Sui, pembaziran telah berlaku, banyak tenaga telah dibuang dan menyusahkan banyak pihak yang menggunakan jalan tersebut.. Cina punya pasal its OK!!Itu kisah peniaga cina..tapi bagi peniaga atau penjaja kecil Melayu yang berniaga ditepi atau bahu jalan...kehidupan mereka sering diselubungi rasa resah dan kurang senang kerana menunggu masa dan giliran mereka..

Sejak tahun 2008 banyak peniaga-peniaga Melayu telah ditindas oleh DAP, banyak gerai-gerai mereka telah dirobohkan dan barangan perniagaan mereka dirampas. Kes terbaru berlaku di Bayan Lepas dan kemudiannya Balik Pulau. Pemilik gerai diberi notis untuk kerja-kerja merobohkan gerai mereka tanpa sebarang perbincangan..Adil kah itu?? 

Inilah nasib orang Melayu di Pulau Pinang...Cina ditatang, Melayu pula ditendang...


HOT : KERANA FENG SUI..CINA BOLEH BERNIAGA TENGAH JALAN DI PULAU PINANG.. @dzainalabidin @NajibRazak HOT : KERANA FENG SUI..CINA BOLEH BERNIAGA TENGAH JALAN DI PULAU PINANG.. @dzainalabidin @NajibRazak Reviewed by Empayar Pemuda on 11:10 PM Rating: 5

2 comments:

  1. Ada PM pun takut ke bini...hal2 yg lain camne nak handle. Ada Menteri KDN pun menteri tin kosong...bunyi je kuat tp no action. Takpe,nnt PRU 14 kita dapat PM baru dr DAP. Baru padan muka kita org melayu. Najib mesti resign.

    ReplyDelete
  2. tunggu di suatu masa nanti allah s.w.t akan memberikan balasan setimpal kepada mereka- mereka ini... apabila mereka mampus mereka akan rasaazab dan kesengsaraan yang tidak terhingga..... time tu harta anak dorg pn xleh nk buat apa....

    ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.