Thursday, November 28, 2013


Isu kenaikan gaji Wakil Rakyat bagi negeri Selangor sekali lagi dilihat menyesakkan dada kepimpinan tertinggi Pakatan Rakyat.

Sebaik selesai menggarap artikel berhubung perkara yang sama sebelum ini (klik sini), admin mula menggali maklumat melalui google berhubung cadangan Perdana Menteri yang mahu menaikkan elaun Ahli Parlimen pada sessi pembentangan belanjawan 2012.

Berdasarkan semakan yang admin lakukan, keputusan seperti di bawah admin perolehi;Memandangkan harakah menggunakan slogan "TEPAT DARI SUMBER", maka admin pilih link pertama yang dipaparkan agen carian itu untuk dijadikan bahan rujukan bagi mengetahui alasan- alasan yang digunakan Pakatan Rakyat untuk menolak cadangan Datuk Seri Najib Razak itu.

Admin ingin membandingkan alasan yang digunakan mereka beberapa tahun lepas dan tindakan kerajaan Selangor mahu menaikkan gaji wakil rakyat Selangor. Apakah alasan penolakan yang pernah digunakan Pakatan Rakyat itu sudah tidak relevan sehingga menghalalkan kerajaan Selangor untuk menaikkan gaji wakil rakyat?

Namun, caeian admin seakan sudah dapat dihidu. Admin dapati artikel berhubung isu itu telah dibuang oleh portal rasmi PAS yang menggunakan slogan TEPAT DARI SUMBER.


Jika benarlah ianya adalah TEPAT DARI SUMBER, kenapa pula artikel tersebut tiba- tiba sahaja dipadamkan?

Apakah artikel itu terpaksa dibuang demi memastikan Pakatan Rakyat tidak terus dihentam akibat keterlanjuran kerajaan Selangor?

Sekalipun portal Harakah yang menggunapakai slogan TEPAT DARI SUMBER itu telah memadamkan artikel tersebut, admin masih meneruskan usaha mencari artikel berkaitan.

Berdasarkan artikel yang diterbitkan sebuah blog pro Pakatan Rakyat, alasan mereka untuk menolak cadangan Perdana Menteri sebelumnya adalah seperti berikut;

http://wargamarhaen.blogspot.com/2011/10/bajet-najib-pakatan-tolak-naik-elaun.html

Persoalannya, apakah semua kriteria yang disebutkan Anwar Ibrahim untuk menolak cadangan Perdana Menteri itu telah dipenuhi oleh Kerajaan Selangor?

Seterusnya : KLIK SINI

0 comments:

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.