Monday, October 7, 2013


Dua minggu sebelum pemilihan anggota Majlis Tertinggi (MT), naib presiden Umno Datuk Seri Zahid Hamidi mempunyai banyak cara untuk memenangi hati orang ramai, salah satu caranya dengan menghentam media.

Di Kuala Lumpur, pada Jumaat, beliau mensasarkan wartawan Malaysiakini semasa sidang media kerana bertanya soalan berhubung kehilangan aset polis, atas kapasitinya sebagai menteri dalam negeri.

Pada hari berikutnya, di Ayer Keroh, Melaka, beliau mengancam menutup akhbar yang melaporkan ucapannya.

Bersama beberapa calon MT, Zahid tampil dalam program kerajaan di Pusat Perdagangan Antarabangsa Melaka.

Berdasarkan kain rentang di pentas, acara tersebut "Majlis taklimat keselamatan bersama pemimpin masyarakat" mempunyai jata kerajaan persekutuan dan kerajaan negeri Melaka.

Tiada logo parti kelihatan. Tetapi dalam ucapan Zahid, jelas seperti ditujukan kepada perwakilan Umno. Malaysiakini memperoleh rakaman 20 minit acara itu.

Ucapannya antaranya menyebut peranannya dalam pindaan Akta Pencegahan Jenayah 1959, atau apa yang disebutnya sebagai "undang-undang saya".

Selepas tersedar terdapat wartawan dalam bilik itu, beliau mengarahkannya supaya tiada laporan dibuat berhubung program itu.

"Jangan tulis apa-apa," katanya. - MalaysiaKini

1 comments:

Anonymous said...

sapa yang ugut??bangang punya webmaster,,Zahid tu takat samseng pondan aja

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.