Thursday, October 31, 2013


Politik..Oh...Politik...Bila dapat apa yang mau..Semuanya bagus dan semuanya wangi..Tapi bila tak dapat je...semuanya jadi busuk dan tak elok...Padahal sebelum ni dah gagau cukup untuk 7 keturunan makan tak habis tapi bila satu je permintaannya tidak dipenuhi..Kecewa bagai tak ingat..Semua jasa lama dilupakan begitu saja..tak reti nak bersyukur...

Inilah yang berlaku sekarang..Dulunya orang kuat UMNO..Bekas MB, bekas Naib Presiden..dan macam-macam bekas lagi lah..Bila kecewa je sebab permintaan tak dapat ditunaikan..terus join parti pembangkang kononnya nak mendedahkan itu dan ini..Sebab apa?? Dulu masa pegang jawatan kenapa tak dedahkan??Mungkin masa tu sibuk dok kampoi kot..
Yang menariknya semalam di Sungai Limau, Mat Tyson kata Umno sekarang jauh bezanya dengan dahulu, di mana parti tersebut lebih mendatangkan kemudaratan daripada kebaikan kepada negara..
"Berbeza dengan Umno dan pentadbiran kerajaan yang diterajui perdana menteri terdahulu seperti Tunku Abdul Rahman hinggalah Tun Hussein Onn. Sekarang saya lihat Umno lebih banyak bawa kemudaratan.
"Keadaan sekarang tidak lagi selamat seperti dahulu, lihat sajalah jenayah yang berlaku setiap hari," katanya lagi..
Amboi..masa dia jadi MB zaman Tun Mahathir kenapa tak cakap benda ni...Itu pun dia terpaksa lepaskan jawatan sebab kantoi di Airport luar negara bawa duit cash..2 juta..Kalau tak..confirm jadi MB dan Naib Presiden lagi...

Jadi macam mana kita nak percaya dengan pemimpin macam ni..Setiap benda yang dia buat semuanya ada kepentingan..Tak de yang ikhlas..Nasib baik UMNO dah buang pemimpin macam ni dan elok sangat dia masuk PAS sebab PAS ni Parti Pengumpulan orang-orang yang kecewa dan tiada perjuangan...

Umdilah CALON BARISAN NASIONALuntuk kesejahteraan penduduk di Sg Limau...


4 comments:

Anonymous said...

Elok jaga cucu je la.banglo kt ss7 tu dah cukup besar dah...

Anonymous said...

Bila org2 UMNO nak bertaubat, org2 Melayu yg sangat berkehendakan kpd duit semacam tak bagi mrk menjadi baik. Baik berubah dari mati ketika berasuah. UMNO sememangnya mencuri dana Negara, bab matlamat ahli ialah menjadi jutawan.

Anonymous said...

POOODAH ! Hidup UMNO/Melayu

Anonymous said...

bro 1.50, kalau mat taib dah bertaubat..dia tak akan berpolitik lagi dah. sikap tamak haloba masih tebal dlm dirinya.

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.