HOT : LIM GUAN ENG AKAN LETAK JAWATAN SEBAGAI SETIAUSAHA AGUNG DAP DALAM MASA TERDEKAT??...Lim Guan Eng akan meletak jawatannya sebagai Setiausaha Agung DAP?? Itulah kesimpulan terbaik yang boleh dibuat terhadap keputusan pemilihan CEC DAP Ahad lalu. 


Sangat mengujakan melihat Tokong Khalifah Guan Eng disingkirkan dengan cukup malu dari takhta oleh satu apek yang kami sendiri pun tidak berapa kenal. Namun, selepas 3 hari, Tokong Guan Eng nampaknya masih lagi berlengah untuk berundur dari jawatan No 1 DAP. Mungkin masih belum dapat menerima kenyataan. 

Pada kami, ini semua balasan daripada Allah SWT untuk kita sebagai hambanya berfikir. Anda masih ingat lagi dengan dakwaan RED BEAN DAP bahawa mereka yang lebih layak membentuk Kerajaan selepas PRU-13 kerana berjaya memperoleh POPULAR VOTE?!! Sekarang, apa alasan Guan Eng jika masih lagi berdegil untuk tidak melepaskan jawatan No 1 DAP kerana kalah POPULAR VOTE? Lebih memalukan, bukan kalah di tempat kedua, tetapi corot di tempat kelima.

Dan satu perkara lagi adalah isu BLACK 505 yang dicanangkan oleh RED BEAN mereka selepas PRU yang lalu. Mereka tabur fitnah bahawa BN menggunakan warga Bangladesh untuk memenangi PRU, selain menipu kertas undi dengan memutuskan bekalan elektrik di beberapa pusat pengundian yang dimenangi DAP dengan majoriti besar. Namun, setelah habis tempoh rayuan sekali pun, fitnah tersebut tidak dapat dibuktikan walau satu.

Tetapi tahukah Guan Eng bahawa dalam pemilihan CEC DAP baru-baru ini, terdapat pengundi hantu yang turut membuang undi?


Nampaknya isu pengundi hantu kembali "menghantui" pakatan pembangkang, terutamanya DAP. Agaknya bagaimana reaksi DAP dan Guan Eng dalam hal ini? Adakah Guan Eng akan membuat laporan polis atau mengajak Ambiga mengadakan demonstrasi Bersih 9.29? Takkanlah Guan Eng hendak berdiam diri setelah pengundi hantu menyebabkan beliau kalah teruk dan jatuh tercorot di tangga kelima? Takkanlah Guan Eng hendak jatuhkan martabat dan EGO dirinya dari seorang TOKONG yang UNTOUCHABLES kepada sekadar Bendahari parti?!! Apa guna DAP dijadikan parti hak milik dinasti keluarganya jika tidak ada kuasa penuh sebagai MAHATOKONG?

Seterusnya di MyMassa
HOT : LIM GUAN ENG AKAN LETAK JAWATAN SEBAGAI SETIAUSAHA AGUNG DAP DALAM MASA TERDEKAT??... HOT : LIM GUAN ENG AKAN LETAK JAWATAN SEBAGAI SETIAUSAHA AGUNG DAP DALAM MASA TERDEKAT??... Reviewed by Empayar Pemuda on 1:16 PM Rating: 5

3 comments:

 1. LIM GUAN ENG mana ada teloooor, cakap tak serupa bikin... Ada Berani kaa Dia Nak Letak Jawatan.. Ntah2 Dia buat buat Lupaaa, Buat Dek aje.. Kah kah kah..

  wooi Macam Pas, amacam? Tokong Kau Orang Dah Jatuh Oooooi? Bila lagi nak bukak mato.. memang bbebal tahap BABI dok sodok ape ape jea

  ReplyDelete
 2. Ini parti gua punya ma. Mane boleh olang lain jadi boss ma. Kalau gua nombor 18 pun gua masih pigang itu jawatan maa. Haiyaa.....undi popular tak moleh pakai maa.

  ReplyDelete
 3. Pesan King..Kalau sudah tidak diterima..letak jawatan la....ini DAPig bukan kandang lu sorang....jadi gentleman...Kalah..out you go..! baru orang cakap lu hebat..nanti cakap tak serupa bikin...malu loooo...chow..chow.....!

  ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.