HOT : TIADA SEBAB UNTUK DIPINDAHKAN, GURU BESAR KEMBALI BERTUGAS ESOK...


Guru besar SK Seri Pristana, Mohamad Nasir Mohd Noor dijangka melapor diri untuk bertugas semula selepas diarah mengambil cuti seminggu berikutan kontroversi 'makan di bilik mandi'

Ahli Jawatankuasa Persatuan Ibu Bapa Guru (PIBG) Saujana Utama, Major Hardeep Singh, berkata tiada keputusan untuk memindah Nazir ke sekolah lain kerana ia hanya akan memanjangkan kontroversi itu.

"Guru besar akan kembali pada Selasa dan tiada laporan setakat yang kita tahu, Nasir dipindah. Tidak ada. Jadi, kita anggap beliau akan datang sekolah pada Selasa ini," katanya.

Pengerusi PIBG, Hussein Mohd Ariff turut mengesahkan Nasir kembali ke sekolah berkenaan tetapi tidak pasti sama ada wujud kemungkinan guru besar itu ditukar sekolah.

"Suasana di sekolah juga semakin tenang dan kita harap ia berlanjutan begitu," katanya yang merancang mengadakan dialog bersama keluarga murid bagi mengatasi kontroversi 'makan di bilik mandi'.

"Kita tidak mahu kontroversi. Lantaran kontroversi kian kendur, kita
mahu memastikan semua isu selesai," katanya.


Kejadian murid bukan Islam 'makan di bilik mandi' ketika Ramadan tersebar luas dan menjadi isu hangat minggu lalu selepas gambar murid dikenali sebagai Guneswari Kelly dikirim ke Facebook.

Berikutan itu, Nasir menerima kecaman hebat dari pelbagai pihak termasuk agamawan dan pemimpin pembangkang walaupun memberi alasan ia berlaku disebabkan kerja pembaikpulihan kantin. 
HOT : TIADA SEBAB UNTUK DIPINDAHKAN, GURU BESAR KEMBALI BERTUGAS ESOK... HOT : TIADA SEBAB UNTUK DIPINDAHKAN, GURU BESAR KEMBALI BERTUGAS ESOK... Reviewed by Empayar Pemuda on 12:27 PM Rating: 5

1 comment:

 1. Si Guru Besar PENJENAYAH CINABANGKAI RASIS yang HINA pelajar melayu/Islam, dengan amat keji masih BEBAS - sedangkan GB Melayu/Islam kita ini diFITNAH dan TIDAK bersalah, dan CEPATNYA diDENDA! Patutlah si PENDATANG CINARASIS-BANGKAI DAPBIAWAK/PKR makin naik TOCANG BANGSAT dia! Sila lihat di
  http://medan-info-kita.blogspot.de/2013/07/cikgu-poh-kim-thye-panggil-murid-melayu.html, Cikgu Poh Kim Thye Panggil Murid Melayu Babi, Bangang, Sial Tak Kena Hukuman..TAPI Guru Besar Melayu SK Sri Pristina Sudah Kena! , Monday, July 29, 2013:

  …….Pada 30hb Mei 2013, seorang wanita melayu berusia 37 tahun, ibu kepada pelajar sekolah Tingkatan 2 di Gelang Patah telah membuat satu laporan polis.

  Petikan laporan polis tersebut;

  Pada sekitar beberapa bulan sebelum Pilihanraya PRU13 yang lepas anak saya yang belajar di Sekolah Menengah Kebangsaan Gelang Patah di Tingkatan 2 kelas RK2 telah beberapa kali meminta agar dipindahkan ke sekolah yang lain disebabkan oleh seorang guru [p] cina yang bernama Poh Kim Thye. Guru ini terlalu bersikap perkauman sehingga menghasut pelajar melayu untuk membenci kerajaan diantara perkataannya
  1. Kerajaan Bodoh
  2. Kerajaan Lembu
  3. Kerajaan Babi Sebab Diketuai Oleh Orang Melayu

  Guru ini juga sudah terbiasa memanggil pelajar melayu dengan panggilan “melayu bodoh”, “melayu babi”, “melayu bangang”, “melayu sial”, dan “melayu pukimak”…….

  MAKCIK Tempurung – Pertahan Islam dan umatnya, UMNO/PM/Raja-Raja Melayu/Bahasa Melayu/K‘jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera

  ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.