Friday, July 19, 2013

Apa la orang tua nyanyuk ni...Kerajaan bina masjid dan surau untuk memudahkan umat Islam menunaikan solatnya pun salah...Salah ke kalau kerajaan BN nak membolehkan rakyatnya menikmati kemudahan bersolat dengan lebih selesa???

Agaknya Nik Aziz lebih suka cara pemerintahan yang diamalkan oleh DAP dan Lim Guan Eng di Pulau Pinang kot kerana DAP lebih gemar bina tokong daripada masjid...

Kalau tak percaya cuba tanya Guan Eng..berapa banyak masjid yang telah kerajaan DAP bina selama perintah Pulau Pinang dan berapa banyak tokong yang halal dan haram telah dibina selama pemerintahan DAP di Pulau Pinang...itu tak kira lagi tokong haram yang dihalalkan dan tokong yang mendapat peruntukan untuk diperbesarkan...

Kalau dah tahu kerajaan negeri tak cukup duit nak bina masjid Nik Aziz seharusnya berterima kasih kepada kerajaan BN kerana terus melaksanakan program pembinaan dan membaiki masjid di seluruh negara termasuk di negeri Kelantan.. 

Ini tidak..dia boleh salahkan pulak kerajaan BN kerana membina masjid sebab orang Kelantan jadi kedekut, cari duit buat rumah, masjid tidak buat ....Pelik..pelik..Inilah yang dinamakan kerajaan Islam PAS...

Tapi yang ajaibnya pula..Kerajaan cina DAP di Pulau Pinang mengalu-alukan Kerajaan BN membina masjid di Pulau Pinang kerana sebab bagi DAP, penyediaan infrastruktur adalah menjadi tanggungjawab kerajaan persekutuan...
Nik Aziz dalam ceramahnya juga menegaskan bantuan membina masjid yang dihulurkan Umno menjadikan umat Islam semakin kedekut dan melupuskan budaya menderma.
Oleh itu, jelas veteran PAS itu, kerajaan Kelantan yang pernah ditadbirnya sebelum ini tidak membina masjid, sebaliknya hanya memberikan bantuan kepada pembinaan masjid, supaya rakyat menderma untuk membina rumah Allah itu.
"Umno suruh buat masjid, dia sendiri tidak sembahyang. Umno buat masjid, buat surau orang Kelantan jadi kedekut, cari duit buat rumah, masjid tidak buat," katanya. 
"Jahat Umno ini takut cakap benda betul, cakap perkara salah," tambahnya. - Malaysia Insider

2 comments:

Anonymous said...

Tak usah heran lah apa Pok Nik kata, di dah nyanyok pun.

Anonymous said...

Nik najis ni dajjal. Turun ke bumi untuk memesongkan akidah umat islam Malaysia. Jangan percaya cakap dia n jangan solat berimamkan dia. Allah hu akbar!

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.