Tuesday, July 16, 2013



Gayanya seperti PAS sudah terdesak sangat apabila Bazar Ramadhan di Kuala Besut, Terengganu yang sepatutnya menjadi tempat tumpuan khalayak mencari juadah berbuka tiba-tiba dimanipulasi pula sebagai tempat berceramah politik.

Kot kalau setakat datang memberi risalah kempen atau calon-calon PRK DUN Kuala Besut memanfaatkannya untuk memperkenalkan diri, itu biasalah tiada masalah pun bagi pengunjung Bazar Ramadhan.

Tapi bagi sekumpulan geng Royalti Kelantan yang turut disertai segelintir ahli NGO Royalti Terengganu (kedua-duanya NGO pro PAS), mereka pergi lebih jauh dari itu apabila menjadikan tapak Bazar Ramadhan sebagai pentas ceramah.

Betul-betul mengganggu mood orang ramai, bikin spoil kemeriahan membeli belah juadah berbuka. Ada tu ada lah yang datang tengok sambil mendengar, tapi cuma segelintir sajalah. Yang lainnya tengok dari jauh sambil mencebik muka.

PAS, kot terdesak sangat nak raih perhatian khalayak patut tahu membezakan tempat dan masanya. Jangan main redah ja, tahulah geng Royalti tajaan Husam tu datang untuk membantu jentera Husam di Kuala Besut, tapi tak payahlah melebih-lebih pula. - TT



1 comments:

Anonymous said...


Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.Baca selanjutnya...


SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.
Baca selanjutnya...

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.