TERKINI : SEORANG MANGSA MASIH TERPERANGKAP..


Pasukan mencari dan menyelamat memotong keluli dan rangka konkrit yang besar untuk sampai ke kawasan di mana sebuah kereta tertimbus selepas penyambung jambatan kedua Pulau Pinang di Batu Maung yang masih dalam pembinaan runtuh pada pukul 7 malam Khamis.

Polis berkata, pasukan penyelamat mencuba untuk lebih dekat dengan kereta itu tetapi ia dihalang oleh runtuhan rangka konkrit.

Lalu lintas di kawasan itu pada pagi Jumaat sesak apabila orang ramai menuju ke tempat kerja di kilang-kilang di kawasan perindustrian.

Kerja-kerja pembinaan dihentikan untuk memudahkan penyiasatan dan laluan masuk dan keluar laluan ke kawasan itu terus ditutup kepada semua kenderaan.

Tiga orang cedera akibat penyambung konkrit dan keluli di persimpangan bertingkat di Jambatan Kedua Pulau Pinang runtuh.

Dua daripada mangsa adalah pekerja pembinaan Slamat, 36, dari Indonesia dan Tin Maung Iwin, 39, dari Myanmar.

Kedua-dua mereka dimasukkan ke Hospital Pulau Pinang dan dilaporkan berada dalam keadaan stabil.

Timbalan Ketua Pulau Pinang, Polis Datuk Abdul Rahim Jaafar pada malam Khamis berkata bahawa pekerja asing sedang bekerja di tapak projek ketika kejadian berlaku.

Seorang lagi yang cedera ialah Thilasheni Rajendran, 24, yang telah terkena serpihan runtuhan.

Thilasheni, yang ketika itu sedang memandu, berjaya menghentikan keretanya kira-kira dua meter dari tempat kejadian.

Rakannya, Gajashaantini Gajanujan, 24, yang turut berada di dalam kereta tidak cedera.

Abdul Rahim berkata, lebih 300 anggota bomba dan polis berusaha mencari mangsa di dalam kereta yang tertimbus dalam runtuhan.

Abdul Rahim berkata, pasukan penyelamat terpaksa menggunakan kren besar apabila kren yang dibekalkan oleh syarikat pembinaan gagal untuk mengangkat konkrit.

Jurucakap Jambatan Kedua Sdn Bhd (JKSB) berkata, runtuhan Lebuhraya Tun Dr Lim Chong Eu berhampiran Batu Maung sedang disiasat.

Jalan susur projek jambatan itu dilaksanakan oleh Cergas Murni Sdn Bhd.
TERKINI : SEORANG MANGSA MASIH TERPERANGKAP.. TERKINI : SEORANG MANGSA MASIH TERPERANGKAP.. Reviewed by Empayar Pemuda on 10:33 AM Rating: 5

3 comments:

  1. Projek bahagian cergas murni wajib disiasat.. Dah heboh tuduh kerajaan BN..tapi simurni tu kerajaan mana...di bawah dap penang.. hahaha nak tuduh org..penyokong pakatan kena batang sendiri...bertukar pulak sebutannya.. KESALAHAN MANUSIA...

    Mengapa tak sebut pakatan dap ke pkr ke pas ke. Selama ni fitnah pasti salah kerajaan BN. Yg takdepun diadakan fitnah....hahaha semua dah BLACKOUT....kena sebijik muka hang semua. ALLAH bayar cash.....

    ReplyDelete
  2. Asal nama murni ada kaitan dap cina kui...minyak murni pun sama....

    Nama suci Melayu...diguna cina tak murni tak sesuci..hati haprakkkk hati kaldu pekat jahat.

    ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.