Thursday, May 9, 2013



Krisis perlantikan Menteri Besar Selangor menjadi semakin menarik apabila Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat, YB Mohamed Azmin Ali, telah mengumumkan kepada para penyokong bahawa beliau akan meninggalkan PKR sekiranya tidak dipilih menjadi Menteri Besar Selangor.


Sehingga kini hanya tinggal Selangor dan Pahang belum menamakan calon Menteri Besar. Krisis di Selangor agak serius kerana DAP mahukan PKR yang hanya memenangi 14 kerusi untuk menjadi Menteri Besar berbanding Pas yang mempunyai 15 kerusi.

Dalam masa yang sama DAP tidak mahu Azmin sebagai Menteri Besar walaupun majoriti wakil rakyat PKR mahukannya. Sementara itu, sumber Istana dikatakan lebih menyukai calon Pas sebagai Menteri Besar.

Anwar sehingga kini masih belum berani menyelesaikan masalah di Selangor dan hanya menumpukan usaha untuk melumpuhkan kerajaan Persekutuan. - MyKMU





Akibat kelantangan Azmin menyuarakan pendapatnya menerusi Twitter semalam yang menyindir Anwar Ibrahim supaya bermuhasabah diri mengenai kekalahan dan jangan menyalahkan lain..Azmin mula dikecam oleh penyokong pakatan sendiri terutamanya DAP...


Mereka menuduh Azmin menjadi tali barut Tun Mahathir dan dijanjikan jawatan Menteri Kewangan sekiranya berjaya menarik 15 kerusi Parlimen dan DUN di Selangor milik pakatan kepada UMNO...

Kesian Azmin..Setelah sekian lamanya menabur bakti kesetiaannya kepada Anwar sehinggakan sanggup buang keluarganya sendiri untuk mempertahankan Anwar...Inikah balasan yang setimpal patut diterimanya..??
At last the bag is out. Mahathir's Trojan Azmin Ali is taking 15 Parliament and State seat over to UMNO. Azmin Ali as promised by Mahathir will be the new Finance Minister for Federal Government.



Azmin Ali who has been eyeing the MB of Selangor seat since 2008 can no longer wait. He thinks that the RM2 Billion in the coffer and the MB seat should be his and only his alone for his loyalty to Anwar.

We the people of Malaysia do not care for such character who has selfish thoughts and reason to be in politic.

We the people of Malaysia want capable, reliable, trust worthy person to run and look after this country.

We strongly reject Azmin Ali and his gang.

We already lost to a thief by the name of Najis, what else is new?

Let us cleanse ourselves off the dirt today for tomorrow we see the beautiful sky.
Apa-apa pun EP harap pihak UMNO dan BN berhati-hati dengan game plan yang dimainkan oleh Azmin.. 

16 comments:

Malaysian Cybertrooper said...

Memang dasar pembangkang merasakan diri mereka perfect. Andaikata Azmin berubah fikiran & bersetuju dgn pendapat mereka maka say percaya mereka akan "SPIN" pula kenyataan tersebut seolah-olah pemberita salah ertikan maksud statement tu.

Apa mereka ingat semua orang sebodoh ANUwar ke?

http://mycybertrooper.net.ms

Anonymous said...

Mungkin inilah doa mak ton agar azmin pulang ke jalan yang benar dan doa ini dah hampir dimakbulkan oleh allah. Kita berprasangka baiklah dalam hal ini. Biasanya kebenaran akan terserlah jua akhirnya.....

Anonymous said...

apa salah nya jika azmin menjadi timbalan menteri kewangan. jika ia jujur dan setia kepada negara.

Abang Hensem said...

Bagi aku, setakat ni aku anggap kata2 azmin nak bawak semua orangya ke UMNO lebih kepada tuduhan macai2 dap yang tidak mahu orang seperti azmin naik jadi mb tetapi orang seperti khalid yang mudah menurut telunjuk dap. dap pun tak nak pas jadi mb. susah nak bikin business teerutama sekali di kawasan2 hiburan yang akan malap bila pas naik. tunggu dan lihat. walaupun aku tak suka dgn azmin, tapi aku kena akui kesetiaannya pada anwar sejak dipecat dari umno lgi.tak mungkin dia nak bawak orang2 dia ke umno

Anonymous said...

Inilah permainan persepsi pembangkang, mereka amat cekap utk menjahanamkan personaliti orang dan organisasi yg dilihat boleh menggugat kedudukan mereka yg konon macam "Malaikat" tu.

Tun M,BN,Polis,Mahkamah,SPR, semua agensi kerajaan telah diburukkan, sekiranya berlaku kejadian seperti diatas, mereka akan kata BN dah beli, sekiranya Azmin menyaman mereka, mereka akan kata Mahkamah aniaya mereka, jika ditangkap, Polis pulak kejam kepada mereka..

Rakyat Malaysia perlu faham permainan persepsi ini, buatlah kajian yg mendalam, jgn main terima pakai je apa apa maklumat yg disebarkan oleh pembangkang.

Anonymous said...

umno tak lapar orang pkr. tak lapar orang cina tak lapar orang pas. umno boleh berdiri sendiri dengan bantuan bumiputra india dan rakyat yang bersyukur

Anonymous said...

nak percaya? pegi mampos
dia dah mula pandai macam sifu dia, sekarang nak ugut balik sifu, jangan nak suka, ini tiada kaitan dengan pembangkang selangor, azmin main tarik tali dengan sifu nuar, dua-dua pegi mampos. terdesak nak jadi PM & MB
BCLC

Anonymous said...

Utk menilai sapa yg bodoh dah senang sgt la nie.., tgk sapa pig suka, tula yg bodo!

Anonymous said...

Dalam politik, kelmarin musuh, hari ni kawan, lusa musuh kembali adalah lumrah. Hidayah dtng tak kira waktu. Untuk melayu Islam tindakaan azmin n gang wajar dialukan.

Anonymous said...

best ...ayat ko besttt


terkemut anua xsangka.apa yg berlaku


dr maslan..tv3 tadi chalenge.anwar kira balik undi kat permatang pauh..sama2 kira balik...tgk betui tak...byk anua kena taji kat tv tadi.

Anonymous said...

sanggup taji kwn baik sendiri apala sgt

mak sendiri pun...ok ja

Anonymous said...

Timbalan menteri kewangan? Hello... Apa experience dia ada.. Tolong sikit..
Kalau dia keluar pkr. Biaq pi kat dia la... But dont bring into bn nor government.
He will be duri dlm daging. And in 5 years time he will sabotaj lompat parti? Tk naya jadinya pru14

Anonymous said...

patut la YB Azmin xde di stadium hari tu.....

Anonymous said...

Jangan duk syok sangat dengan permainan orang-orang Assmin ni. Bahaya tetap bahaya. Aiskrim tetap aiskrim.

Anonymous said...

Eskrim Conetto ada bang?

Anonymous said...

Never trust a Traitor & backstabber, no matter what party, look at perkasa leaders....the general public only appreciates genuine people!

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.