TERKINI : AZRAN OSMAN KATA ORANG MELAYU SENGAJA PERBESARKAN KOMENNYA...


Ketua Pegawai Eksekutif AirAsia X, Azran Osman Rani berpendapat bahawa pandangannya tentang akhbar Utusan Malaysia telah dibincang dan diperbesar-besarkan.

"Perkara ini telah diperbesar-besarkan," kata Azran ringkas sewaktu dihubungiMalaysiakini.

Beliau bagaimanapun tidak mahu mengulas lanjut tentang kenyataan pihak-pihak lain yang menyanggah pandangannya itu.

Azran sebelum ini dilaporkan mengkritik pendirian editorial akhbar itu menerusi akaun Twitter beliau.

Beliau dilaporkan meluahkan rasa jengkelnya terhadap isu perkauman yang dimainkan editor akhbar tersebut akhir-akhir ini.

Beliau dilaporkan turut mengkritik Pertubuhan Peribumi Perkasa Malaysia (PERKASA) sebagai pertubuhan tidak relevan yang menyebabkan orang Melayu berfikiran sempit..

** Banyak sangat makan duit cina..lupa pasal perjuangan bangsa..


TERKINI : AZRAN OSMAN KATA ORANG MELAYU SENGAJA PERBESARKAN KOMENNYA... TERKINI : AZRAN OSMAN KATA ORANG MELAYU SENGAJA PERBESARKAN KOMENNYA... Reviewed by Empayar Pemuda on 4:11 PM Rating: 5

36 comments:

  1. Boikot tetap boikot...Semua orang yang merasakan dirinya Melayu ayuh boikot Air Asia ni...supaya mereka yang telah senang akibat perjuangan Melayu di negara ini tidak membuat kenyataan bangang macam si bangang ini...

    ReplyDelete
  2. Aku nak tanya lah kan??....abes die nie bangsa ape??...kutuk bangsa sendiri mcm nie??...ke ada darah campuran Bangla die nie....hmm...

    ReplyDelete
  3. HahAha melayu mudah lupa!!!! Jom boikot airasia. Naik MAS lagi best lebih2 lahi bila dudok kst first class .. Rasa high class woooooo. Makan pun sodap. Value for money.

    ReplyDelete
  4. Benar kata Tun Mahathir....Melayu mudah lupa....

    ReplyDelete
  5. Bangsat mamat ni..cikgu dia x pernah ajar kot terlajak perahu bole reverse..terlajak kata belajar lah mintak maaf bodoh...bukan kena bayar pun..

    ReplyDelete
  6. kao bangsa sendiri tak angkat bangsa sensiri sapa lagi....kalo dia nak pi lah angkat air-sia bubuh di kepala

    ReplyDelete
  7. Banyak sangat makan duit HARAM sb tuh bute hati , terhijab hati melihat kebenaran..

    ReplyDelete
  8. Nie le lagi se ekor Melayu yang tidak sedar diri dan tak sedar dek untung.....kasi ingat sama dia roda itu bulat dan bukan sentiasa berada diatas.....

    Sekarang mula lah kata isu itu diperbesar-besarkan.....apake bodoh@bangang ke??????????

    ReplyDelete
  9. Cikgu sangat marah ada melayu binatang camni. Ramai lagi anak2 murid cikgu yg pandai2 tapi tidak berada dlm corporate rank kerana kronisma. Ilmu dan pengalaman tidak penting di msia tapi budak hingusan pengalamn korporat tak seberapa boleh jadi ceo. Sebab tu malaysia hanya lahirkan melayu binatang macam ceo ni. Cikgu sarankan, Buat kempen all out support MAS, firefly dan Malindo. Tak payah layan ceo baggal ni, allah akan uruskan kesombongan firaun dan haman.

    ReplyDelete
  10. boikot saja, bukan selesa sgt pun, pramugari pun x cantik... tiket pun kna print sndiri..
    puih!!

    ReplyDelete
  11. ALa.. tak heran la kalo Azran Osman (mcm Melayu jer nama) ni buat kenyataan bodoh ni.. Lagi kan kat belakang dia pun penuh dgn tatu...ini kan pula nak perjuangkan Melayu..

    ReplyDelete
  12. Pi mampoih la mamat ni.la ni boss aku suruh outstation naik airasia pun aku x kebuloq.murah aku x heran.baik aku drive.claim pun lg masyukkkkk.aku untung tp airasia rugi.padan muka hg!!

    ReplyDelete
  13. dia yg mulakn dulu nk spin balk!bodo mcm pelior..perangai lg terok dp negro!

    ReplyDelete
  14. boikot air asia....allah nak tunjuk...QPR beli player bagus2 tukar manager pun kalah...duit tak berkat...menipu aje...mana ada murah naim air asia...penipuan tony dan ceo melayu tak sedar diri ni...aku boikot air asia...i really hate air asia.

    ReplyDelete
  15. Dia tu Ada keturunan Bangladesh muka pun macam tak de nur cahaya agak banyak makan benda haram kot

    ReplyDelete
  16. go for malindo! not just low fare! lebih selesa! 15 kg free no hidden cost! boleh rescheduled with minimum fee! air bridge. sandwitch! in flight movie! wide space! cute crew n more friendly! malindio air! free promo! ontime. latest fleet! anyway air asia your are the best! early days lah!now weikkkk.!u my last choice!

    ReplyDelete
  17. sampai masa kita melayu hentam sapa saja condemn melayu,dulu kita senyap sebab takut sensitive, UMNO di kata bukan bukan, sekarang BN dah menang, kita guna kekuatan kita untuk hentam balik sesiapa saja yang memburuk buruk kan kita, kita bersatu, kita berjuang dengan senjata cyber ni, kita ada lima tahun lagi untuk mengukuhkan kita..

    ReplyDelete
  18. Assalaamu'akaikum..seelok2nya taipan 'Allah' kita taip dgn huruf besar 'A' pertama itu, x huruf kecil. Ya, pernah jg beli tiket Air Asia RM452 LCCT-Kota Bharu!
    Jgn lupa diri, Allah s.w.t akan berikn natijahNya bila seseorg itu x bersyukur, lupa diri..

    ReplyDelete
  19. Dia ni tak pernah sekolah-belajar kat M'sia ke ? mcam KJ lahir pun @ obersea . Reti ke pepatah Melayu kacang lupakan kulit

    ReplyDelete
  20. Dia ni tak pernah sekolah-belajar kat M'sia ke ? mcam KJ lahir pun @ obersea . Reti ke pepatah Melayu kacang lupakan kulit

    ReplyDelete
  21. Mamat botak ni mmg ceo cap ayam.....org bukan hanya bercakap agenda MELAYU.....yg BIG PICTURE nya Melayu bercakap agenda ISLAM.....pelik camne dpt jadi ceo..??????Dah omputih sgt ke???????

    ReplyDelete
  22. minta nyawa...minta nyawa.semua org dah tibai umno n the gang.melayu makan persen n melayu bangang politik je yg tinggal dlm umno ni.minta nyawa

    ReplyDelete
  23. BOTAK TAK SEDAR DIRI, CELAKA BANGSAT...BOIKOT AIR ASIA...SUDAH LAH PENIPU...DAPAT NAIK PUN SEBAB SUBSIDI KERAJAAN...INI TAK PAYAH BAYAR ITU TAK PAYAH BAYAR, BILA DAH MAJU HINA BANGSA SENDIRI...MEMANG BOTAK NI HARAM JADAH...BOIKOT AIR ASIA...KALAU PERLU KITA DEMO DEPAN LCCT, BAWA SEPANDUK BESAR2 TULIH AIR ASIA PENIPU...TAPI JANGAN HARAP PEMUDA UMNO SEBAB KETUA PEMUDA UMNO KAMCING SI BOTAK NI...

    ReplyDelete
  24. dia ni negro melayu.....

    ReplyDelete
  25. hehehehe.... RAMAI TAK TAU KOT. DIA NI SUKA BONTOT JUGAK hehehe !!! TAK CAYA CUBA PEGI SIASAT !!

    ReplyDelete
  26. eh..melayu ke Azran ni,

    ReplyDelete
  27. Nk komen pikir dulu Azran Wong oii!! bodoh melantun2 nk jilat Cina. Siapa yg racist? Yg ko terase sgt tu apehal? DAP mmg bapak segala racist, knpa ko tala pd Utusan?

    ReplyDelete
  28. Kulit sama hitam,hati lain2,,the best way,hati2 bila give expression dlm lama sosial,sebagai 'celebriti' korporat tindak tanduk kita diperhatikan.Anggap sajalah sebagai pengajaran,tak payah komen panjang2,tak payah salah orang lain@orang Melayu.Sebgai orang terpelajar,dia patut lebih memahami..

    ReplyDelete
  29. azrai ni ilmu nya tinggi tp akai...field..zero..budak tadika lg ok..akal dan kepintaran nya seimbang....jangan bobok la azrai..ko memang bodoh....pegi belajar bahasa cina dulu,,,pastu baca akhbar cina...siapa yg rasist...????.akai xde...aku ni 15 th dlm PAS..

    ReplyDelete
  30. belagak lebih mamat ni.dia kira bisnis dia.takot china x naik air asia tu yang dia marah sgt.padahal benda utusan cakap tu biasa ja.orang ada hak nak cakap.paper china kata lagi kaw kaw kat melayu.aku jupa china 3org sebelum mengundi..3 3 ckp kiblat kt singapura.pastu x puashati kata melayu dapat istimewa.x payah la apa yg dia ckp tapi aku x tipu.kalu mcm tu cmne dia leh kaya aku pun x tau.ke dia nak semua. ytang mamat ni melenting marah sgt.eksyen tul la.ko nak takot apa..takot semua china naik mas?, naik apa tu kt subang..habis melayu x naik k terbang kau ka? kau telah bukak gelanggang bg benda ni jadi hot tau tak..apa kau ingat aku melayu bodoh ka.aku bukan org umno kau tau..

    ReplyDelete
  31. tapi aku orang melayu..yg masih bole berfikir

    ReplyDelete
  32. Dia ni korporat ke keparat? Melayu baru yg x sedar diri, belagak dab bebal.

    ReplyDelete
  33. Melayu yang melupakan asal usulnya.....kita mahu kekalkan nama Melayu.....Bangsa Melayu
    yang kita Ada......Utusan Melau.....Ashkar Melayu....Baju Melayu....
    Kerita api Tanah Melayu.....Pertubuhan Kebangsaan Melayu Bersatu PEKEMBAR......

    ReplyDelete
  34. Anak aku belajar U pakai duit kerajaan.Sekarang kerja di swasta.Aku nasihat anak aku balas budi kerajaan dan tengok-tengok orang melayu bawahannya,jika ada potensi 'naikkan' mereka.Jangan tekan mereka,jangan HINA mereka.Jangan jadi seperti sebilangan melayu yang lupa diri dan lupa asal usul hina bangsa sendiri.Ada yang berjawatan besar dikorporat tetapi lupa diri dan BERTINDAK KEPARAT kepada bangsa sendiri.

    ReplyDelete
  35. Api kecil-kecil jadi kawan,bila besar jadi lawan.
    Perkara yang kecil akan jadi besar.Hati-hati bila berbicara.

    ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.