Saturday, May 11, 2013



Beberapa NGO mengadakan perhimpunan di hadapan bangunan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Putrajaya bagi menyerahkan memorandum menuntut agar pengerusi suruhanjaya itu, Tan Sri Abdul Aziz Yusof meletak jawatan berhubung dakwaan berlaku penipuan dalam keputusan pilihan raya umum ke-13.


Perhimpunan yang bermula pada jam 2.30 petang itu dihadiri kira-kira 50 orang yang diketuai oleh Pengerusi Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM), Safwan Anang.

Turut hadir dalam perhimpunan itu ialah Pengerusi Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM), Badrul Hisham Shahrin atau Chegu Bard.


Sambil membawa dua buah replika keranda bewarna hitam dengan tulisan SPR serta sepanduk bertulis "PRU 13 adalah yang paling kotor" mereka turut melaungkan "Tukar SPR" dan "Anak muda mahukan keadilan".

Turut kelihatan juga ialah kira-kira 10 orang anggota polis di sekitar kawasan perhimpunan itu bagi mengawal keselamatan.


Sementara itu, dalam ucapan selepas memorandum diserahkan kepada pegawai perhubungan awam SPR, Safwan berkata, pihaknya memberi masa selama tujuh hari untuk pengerusi SPR Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof memberikan respon terhadap tuntutan mereka.

"Kita bagi tempoh sampai hari Jumaat minggu depan untuk SPR respon memorandum dan letak jawatan.

"Jika tak jawab, kita akan turun di jalanan. Hari Sabtu nanti berdepanlah dengan kemarahan rakyat.

"Kita juga akan membawa perkara ini ke Istana Negara," katanya. Perhimpunan itu bersurai kira-kira jam 3:15 petang.

Dalam memorandum tersebut, mereka membuat tiga tuntutan iaitu menolak keputusan pilihan raya umum ke-13, meminta supaya SPR yang baru dan telus ditubuhkan serta mendesak agar pilihan raya umum diadakan semula ~ Malaysiakini

Komen EP : Bukan main seronok lagi Malaysiakini melaporkan berita tentang kebodohan mahasiswa Melayu berdemo dihadapan bangunan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Putrajaya ..

Yang menariknya mereka menyerahkan memorandum menuntut agar pengerusi suruhanjaya itu, Tan Sri Abdul Aziz Yusof meletak jawatan berhubung dakwaan berlaku penipuan dalam keputusan pilihan raya umum ke-13 tapi adakah mereka menyertakan sekali bukti-bukti penipuan yang didakwa..Jika ya..Adakah bukti-bukti tersebut sudah diadili secara adil sebelum menuntuk perletakan jawatan pengerusi SPR...

Yang kedua...Kalau setakat 50 orang je yang mampu kumpul..tak payah ugut la kononnya nak turun di jalanan. Hari Sabtu nanti berdepanlah dengan kemarahan rakyat...Rakyat mana?? Bukannya suara majoriti pun...Buat malu je..Dah terang-terang mahasiswa ini diperalatkan oleh Anwar bagi mencapai angan-angan kemaruknya menjadi PM..

Yang ketiga...mereka menolak keputusan pilihan raya umum ke-13, meminta supaya SPR yang baru dan telus ditubuhkan serta mendesak agar pilihan raya umum diadakan semula..Hahahahaha..GILA!!!

Apa-apa pun EP ingin ucapkan tahniah kepada Anwar kerana berjaya menyerlahkan lagi kebodohan 50 orang mahasiswa ini untuk buat kerja bodoh... :D





37 comments:

Anonymous said...

agak-agak jika Ambiga yg jadi Presiden SPR.apa tindakan mereka ye

Anonymous said...

Berdepanlah dengan suara rakyat ???
Hahahaha .... are they effing kiddinggg meee ??? :D
What a bunch of self righteous, intellectually challenged homosapiens.

Anonymous said...

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...>>>bodoh menyusahkan orang..

Anonymous said...

1 je ayat..
BENGAP.

Anonymous said...

Diorag ni bijak dlm hal ttentu yg xde kaitan ngn politik, dlm hal politik ni diorag la paling bodo pringkat trtinggi, sbab tu ahli politik amek diorag jd barua@kaldai.

Anonymous said...

Inikah mahasiswa Melayu pewaris Tanah Melayu???
Shame On You

Koleksi Artikel Terpilih said...

Habis belajar dulu, jgn nak politik shj lebihm pelajaran diabaikan. Ingin nak tengok ketua dia org nie dpt 1st class Hons. Jgn cakap shj lebih mcm tin kosong.

Malik Dayang said...

Dorang ni ada ambik PTPN tak...klu la ada..elok pulangkan je duit tu...bagikan pada orangg lain..yang memerlukan untuk belajar..

Anonymous said...

Eh..biarlah kami nak buat apa pun..utang belajar kami yang tanggung..bukan lu orang yang tanggung..nak fail ke apa ke iti hak kami sebagai mahasiswa

Anonymous said...

BODO... duk rasa msuk U dah hebat sangat.. duk rasa bangga buat bantahan mcm tu.. nampak lg bodo ada la... sbb tu dlu org larang Pelajar berpolitik... akai xckup lg dh nak tunjuk lagak..

Anonymous said...

Anon 12.59, lantak wa la nak tegur orang bodo tp msuk U mcm lu, sombong bongkak mcm bangsat, kesian makbapak dapat anak mcm lu, hehe.

Anonymous said...

ini semua kumpulan yang malas belajar dan berhutng dengan ptpn. bila kena buang kerana gagal peperiksaan, cari kerja pun susah, dan ptpn pun kena bayar...apa lagi, selindung di belakang politik lah yer. korang ingat bila surat saman ptpn dating parti2 pr akan tolong ker? see you in court. sebelum dapat kerja dah kena declare bankrupt. memang kaum yang tak sedar di untung. sekadar menyalak lah....korang ingat rakyat Malaysia nak turun ker? rasa-rasa korang yang akan naik....naik lori FRU dan bermalam dalam lokap. harap2 pihak berkuasa jangan bagi muka dengan mamat2 bangsat nie.

Anonymous said...

Memang sah lah semua budak2 yang berdemo depan SPR tu takde harga diri....tahap intelektual paras buku lali.....sebab tu dorang mudah sangat dicucuk hidung macam lembu utk ikut telunjuk puak penentang kerajaan...berapa hinggit agaknya korang dapat bila berdemo depan SPR???

Anonymous said...

Biasalah anuwar memperkudakan orang muda, di umur 20'an dulu pun majoriti kita disini melaungkan reformasi..tetapi lama-lama kita dah kenal anuwar..mengkarung..

Anonymous said...

Hahaha.. Nice man..

Anonymous said...

sokong sgt jika pilihanraya di adakan semula...bolehlah rakyat bachok mengundi semula,setelah terkilan dgn keputusan spr...tidak berpihak kepada dato awang adek...hanya 206 undi je kalah...memandangkan keseluruhan rakyatnya mahu dato awang adek menang..sokong pilihanraya semula...

Nuar Aljuburi said...

Soalan ni aku tulis kat blog Anak Sungai Derhaka. So aku copy & paste kat sini

Dalam 50 orang tu la kan, berapa yang dapat 4 flat, berapa yang takat cukup-cukup makan dan berapa orang pulak yang nak kena repeat 1 sem.

Dalam 50 orang tu jugak kan, berapa orang yang mak pak dia wat kenduri kesyukuran sebab dapat peluang belajar. Berapa orang yang mak pak dia canang 1 kampung dan berapa orang pulak yang tak sanggup balik kampung sebab gagal belajar?

Dalam 50 orang tu jugak lagi, berapa yang jadi lawyer, berapa yang jadi engineer, berapa yang jadi doktor, berapa yang jadi businessman dan berapa pulak yang jadi penanam anggur tersohor seantero dunia.

Dalam 50 orang tu (soklan terakhir ni) berapa orang yang bodoh, berapa orang yang bangang dan berapa orang yang bahlol.

Anonymous said...

ini jawabnya, dlm 50 org tu, SEMUA sekali BODOH, BANGANG & BAHALOL!!!!

Anonymous said...

Mahasiswa paling bodoh

Anonymous said...

Apa yang bahalol ni belajar ye? OKOK aku faham, terserlah lah kebodohan yang teramat sangat... Alahai, kerahan rakyat konon...pegi dah.....makan pun mak bapak tanggung, juga PTPTN berlagak angkuh dan sombong....hasil didikan nuar beraim {B.A.B.I}

Anonymous said...

Setuju bebenor. Picai picai dap.

kuris nor said...

Pelajar bangang...

kuris nor said...

Pelajar bangang...

Unknown said...

Dah bodoh sombong pulak...hahahaha haaaamPAS!

Anonymous said...

pihak berkuasa jgn pejam mata! jgn sampai majority berdemo sebagai tidak balas!

Anonymous said...

Kecewa dgn perangai mahasiswa..rasanya perkataaj mahasiswa tu dah x practical lg..sya pun pernah jdi penuntut di universiti..belajar di universiti hanya ambik msa plg lma pun 5 yahun..klu bengap n bodoh sgt smpi terpaksa repeat bnyk tahuj bleh belajar up to 8 tahun..so bnyk msa after university utk berpolitik..klu nak tido kat bilik gerakan parti 24 jam pun x de org nak marah..mahasiswa awk dh ambik duit negara utk menyara awak belajar..adalah hak rakyat utk menuntut kembali balasan setimpal dripada pelaburan yg rakyat berikan..awk ingt pelaburan rakyat melalui ptptn adalah utk puak2 awk bazirkan dgn berdemo, bejoli sakan? Kami tuntut kecemerlangan dri sehi akademik n sahsiah..not this kind of attitude n performance..shame on u..there should be no more mahasiswa title for u guys..tarbiah diri dulu.

Anonymous said...

woiii budak2 Melayu...belajar kasi habis dulu...tak payah sibuk nak berpolitik.... belajar pun tak tentu habis ada hati nak ajar orang lain...malang sungguh....

Tak payah layanlah budak2 ni...hingus pun mak bapak tolong lapkan...ada hati nak mengajar orang....

Anonymous said...

Mahasiswa apa..belajar malas.. hoohaa mcm ni hangpa suka lah..pas tu sebuk nak ptptn free x nak bayar.. jgn appky lah klu dah mcm tu.

Anonymous said...

Kenapa korang je yg berkumpul kat situ..bangsa lain awat tak join sekali..sbb bangsa lain sebok belajar...sbb hangpa je yg suka buat kerja mcm ni..saja seronok2 bukan ka

Anonymous said...

Nama jer mahasiswalu..tapi boddooo tahap lotong..
Hmm...ini semua salah umno...
wakaka..

Anonymous said...

muka muka tu jugak..memang muka takde guna. keh keh keh

Peniti Karat said...

Waste of time.

Kena blackout kat U baru padan muka.

Anonymous said...

Tu projek diri nak jadi calon wakil rakyat utuk PRU 14.

Anonymous said...

Orang melayu.Inilah jadinya bila dah termakan hasutan. Lain kali makan nasilah jangan makan hasutan.

Anonymous said...

Hello, just wanted to say, I enjoyed this blog post.
It was funny. Keep on posting!

my web page Advertising Way

Anonymous said...

Mel**c**p pun kluar air kencing lg ada hati nak ckp psl politik dan ugut kerajaan.pi mampoih la!!!

Anonymous said...

bangang@bodoh first class, just tore that letter and throw it back to their face, ini lah kaldai tunggangan, xpakai kepala otak...pakai kepala lutut kot

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.