Sunday, May 12, 2013


Kalau dilihat dengan mata kasar..Perhimpunan "BLACKOUT" Anwar di Stadium Batu Kawan memang berjaya..Antara sebab yang dikatakan berjaya ialah.. 

1. Tempat perhimpunan diubah pada saat akhir dari stadium kecil ke stadium yang lebih besar... 

2. Jalan menuju ke stadium sesak hingga ke exit Batu Kawan, Lebuhraya Utara Selatan...

Tapi apa yang rakyat tak tahu ialah perhimpunan "BLACKOUT" di stadium Batu Kawan sebenarnya GAGAL..Kenapa EP cakap gagal... 

1.Tujuan Anwar tukar tempat perhimpunan ialah kerana Anwar menjangkakan lebih daripada 100 ribu orang akan hadir dalam perhimpunan tersebut..Maklumlah..Pulau Pinang kan negeri DAP..Dan EP diberitahu Anwar telah mengerahkan jentera jenteranya dari PERAK dan KEDAH untuk turun memenuhkan stadium...

Tapi malangnya apa yang dirancang tidak menjadi..Mengharap 100 ribu tapi yang hadir kurang dari 20 ribu...Satu padang bola pun tak penuh...cuba tengok gambar dibawah..


Macam mana dia orang claim kata 100 ribu yang hadir...

Dan yang paling penting EP difahamkan peratusan kehadiran mengikut kaum adalah seperti berikut.. Cina 80%, MalaiSi 15% dan India 5%... Cina juga yang ramai kata pilihanraya tipu..tapi Lim Guan Eng angkat sumpah sebagai Ketua Menteri..Kalau tipu buat apa angkat sumpah???..Betul tak..

2. Pasal isu jalan sesak pula EP dapat tahu pihak penganjur menyuruh orang orang tertentu untuk meletak kereta di exit Batu Kawan supaya laluan disitu sesak setelah mereka lihat kehadiran di stadium mengecewakan.. kiranya menang persepsi pun jadi la..bagi rakyat yang tak menyokong mereka nampak macam perhimpunan tu dapat sambutan gila-gila..Hahaha..

Lagi satu EP diberitahu masa Anwar berucap..agak ramai juga peserta yang keluar stadium..sebab apa EP tak pasti..tapi untuk elak lagi ramai yang keluar stadium..Anwar terpaksa pendekkan ucapannya..

Sudah sudah Anwar..belajar belajarlah terima hakikat yang lu tak layak jadi PM..

Jom layan gambar gambar yang memalukan Anwar dan pakatan haram...






31 comments:

Anonymous said...

bro...lu kalau nk kencing pong agak2 la. Mcm mana ler org nk respect mcm nie. hahahahah...

bwh 20k yg dtg???!!!


Anonymous said...

Anwar perosak bangsa. Kaum melayu tunggu apa lagi... Ingat apa jadi pada kerajaan melayu melaka pada 1511 ?
Kerajaan melaka kuat. Oleh kerana ada manusia pengkhinat macam anwar...melaka tewas..JADIKAN ini pengajaran kita sekarang....
HAPUSKAN ORANG INI.... Allah-hu-akhbar.

UBAH ni adalah dari perkataan :
U -- You
B -- Biseksual
A -- Atau
H -- Homoseksual

Ia adalah ciptaan Anwar Liwat ... harap maklum..

Sebarkan ini. t/k

Anonymous said...

PAS sudah tak hantar wakil untuk sertai BLACKOUT. Tanpa PAS, demonstrasi Anuar pincang.

Anonymous said...

Kalau kata Bangla undi BN, Xda fakta kamasukan pun kat imigresen. Tapi ada fakta 50000 pelancung /pelacur cina yang masuk malaysia x dapat dikesan oleh imigresen.
APAKAH INI BUKAN PENGUNDI HANTU DAPigs ? Silalah jawab Bang Nuar ooi..

Anonymous said...

Ahli pas yang sesat je turut serta dalam perhimpunan gila tu pasal majlis syura pas dah keluar arahan jangan terlibat dengan perhimpunan haram macam tu..

Anonymous said...

Memang lebih kurang 20k attendance berdasarkan gambar. Takkan berdasarkan gambar tu 100k kot? Kalau nak komen tu kasi la yg in line dgn gambar. Admin ni buat ulasan berdasarkan gambar. Bukan pakai *hati hitam* PR :)

Anonymous said...

UTUSANg la sgt...

azman66 said...

alahai apa cerita pun anugay ni lebih berani dari Najib lah. sekurang2nya anwar/guan eng berani langgar undang2.Tapi najib x berani pertahan undang2. Najib sudah goyang le tu.Bottom line najib berani cam EP je dalam blog n paper saja ha ha ha X boleh lawan Tun M lah Cina pun respek sama dia n bagi undi dekat dia.najib pondan n senang kena tipu.Mahasabah diri le Najib bila lagi nak bertindak!Dekat papagomo n gang sendiri je bertindak apa punya lembut la dia ni

Anonymous said...

Kerajaan sibuk nak buat kerja la.. layan Anuar ni dr 1998 pon xhabis2 smpai skrg...

Anonymous said...

Beginilah jalan cerita kalau manusia x redho dgn ketentuan. Dah xleh jd PM, dia nak jadi PEROSAK bangsa pulak. Aku doakan melayu-melayu yg belum sedar akan pentingnya mempertahankan tanahair kita, cepat-cepatlah tersedar. 'indicator' kemusnahan kaum dah kritikal. Ayuh melayu, cepat sikit sedar!!!!!!!! Jangan tongong sangat.

Evaline Sam said...

MARI KITA GELARKAN MELAYU YG PANGKAH D A P DGN GELARAN MALAY CI

Anonymous said...

Di Singapura, buat begini terus kena tangkaplah. Tapi di Malaysia asyik nak siasat. Lepas tu senyap. Jangan biarkan kegiatan gila ketua-ketua pembangkang ini berterusan nanti ia semakin parah.

Anonymous said...

Tidak dapat dinafikan anuwar begitu pakar memperkudakan penyokongnya, terutama golongan muda. Kes blackout yg terang-terang telah disangkal oleh Adun DAP sendiri masih boleh dijaja menjadi modal untuk turun dijalanan..hebat anuwar..

PAtutlah Tun Mahathir pun tertipu sampai bertahun-tahun..aku dan rakan-rakan juga tak kurangnya juga tertipu di tahun 1998 dulu..telan gas pemedih mata masa reformasi..

Inilah kehebatan Anuwar Brahim..Bapak Mengkarung..

Anonymous said...

Kemungkinan besar dia banyak berhutang dgn penaja2 beliau di luar negara, jadi terpaksa lah melakukan apa saja untuk menjahanamkan malaysia..Mungkin isyarat yg diberikan adalah 'either win or destroy'

Harap2 rakyat semua sedar akan perkara ini..

Anonymous said...

Anak aku pandu kereta, balik kerja kilang dari Penang Science Park pukul 8.00 malam (sepatutnya sampai rumah dalam tempoh 10 minit saja). Pukul 2.30 pagi (6.5 jam) baru sampai rumah berdekatan stadium Batu Kawan.Terpaksa berhenti kereta tepi jalan tunggu sampai perhimpunan habis (Trafic jam - pandu 2.5 jam...tunggu tepi jalan 4 jam)...letih bukan main. Dah lah kerja + OT 12 jam.Pagi ni terpaksa minta pelepasan utk masuk kerja lewat pukul 12.00 t/hari. MEMANG MENYUSAHKAN ORANG BETUL.....Bayangkan jika ada baby dlm kereta...tentu nangis lapar susu.

TakMudahLupa said...

Nasib baik pihak berkuasa kita berhemah dan memilih utk berlembut dgn pihak pembangkang yg suka buat huru hara kat jalanraya..dia org tu selfish lantak org lain susah ke tak akibat perhimpunan yg dibuat..kalau lah masa tu ada ahli keluarga perlu bantua kecemasan, baru padan muka tunggu ambulan tak tiba2 dek kesesakan. Nasib baik Azman66 bila ko kutip sabun mandi yg ko jatuhkan tu , Anugay bukan ada dibelakang kamu ...kalau tak seminggu tak leh ko duduk...muahahaha

Anonymous said...

INILAH HAKIKATNYA ORANG YANG TIDAK BOLEH MENERIMA QADA & QADAR DRPD ALLAH YANG MAHA ESA......

SAMPAI BILA-BILA PUN TIDAK AKAN PUAS HATI SEHINGGA MATI KOT......HANYA ALLAH YANG MAHA MENGETAHUI....

Anonymous said...

aku dah sedar lama benda ni. lepas ni sure nuar mati di bunuh agen CIA

Anonymous said...

Hmm...stadium tak penuh???
ini semua salah umno...
wakaka..

Anonymous said...

Elok biarkan aja diorg berhimpun, lama2 penat lah tu. Budak2 baru nak up,yang takde kerja, kaki2 pub, judi lumba kuda, dan golongan bajet alim je yg suka benda2 ni. Sorak sorai, pastu balik tido. Macam perit sangat hidup smpai tak cukup makan. Sihat je semua aku tengok dlm gambar, boleh berkenderaan lagi sampai jam teruk. Ah, sudahlah..

Anonymous said...

Daripada pas bergabung dengan dap dan pkr hanya utk jadi macai lebih baik gabung ngan umno. Umno lebih berbudi bahasa melayan orang.

Anonymous said...

MCM LA HG ADA KT STADIUM TU..XTAW APA DUK DIAM2 LA MACAI. MAK HG BERANAK HG KOT MN MACAI?

Anonymous said...

Aku balik kg pukul 5.30..higway dah jam dari susur keluar prai...ca ya nun alif meneru2 bawakereta..aku keja compant cins..dok seriau 13may nanti selamatkah aku? Atau perlu tak aku ambik mc?

zunda said...

aku langsung tak hairan..50K ke 100K ke..yang tak hadir lagi ramai..

Anonymous said...

Lu pikirlah sikit...najib baru 4 tahun jd pm...aku sgt yakin..najib boleh jd lebih tegas lps ni...kita sama2 doa...lgpun aku sgt yakin dgn kebijaksanaan najib control ekonomi...dia pun degree ekonomi industri...bukan cam nuar..degree sastera 3rd class je...sesuai la dia jd jurucakap pr kt stadium tu...

Anonymous said...

kesian aljubs, dah bnyk perhimpunan yg dia adakan tapi angan2nya nak jadi PM tak juga kesampaian...mudah2an dia tak betul2 gila dlm masa terdekat ni.

Anonymous said...

Hilang akal dah anuar ni...kempunan nk jadi pm.
Org kita sibuk nk cari rezeki, mana ada masa lepas berhimpun nk berhimpun. Dia dan konconya dh byk duit tak apalah. Nurul izah berpolitik mcm org tiga suku pun rakyat selangor boleh terima? Buatlah perhimpunan kat kelantan pulak lepas ni...tgk berani tak cina dap bawak isu dia org.

Anonymous said...

PR masih belum letih, biarlah dia orang buat. Lama kelamaan dia orang pun habis 'gas' la tu!

anynomous said...

Talks about BLACKOUT, I think Anwar is the mastermind, does anyone ever remember what happened in Pemuda UMNO election 1982.. Anwar vs Suhaimi at Balai Budaya ..???

Anonymous said...

Ngko sebenarnya bengang sbb blog ngko xdpt sambutan seperti mana blog EP ni.iri hati dgn pencapaian org lain.berusaha malas.taw nk menipu je.

shokri65 said...

Heheheh...biaq pilaaa...annuuu...arrr tgh praktis nak bg syarahan tuk bg lekture kat israel nanti...jurusan kesusasteraan bahasa melayu....kekekekeke...nuar, nuar, nuar...giler akhirnye...sedarlah wahai handai taulan...inilah contoh didepan mata yg allah swt izinkan kita sama2 saksikan apabila allah swt tunjukkan kebenaran dari dunia lagi dah...belumpun mati dah menerima pelbagai cercaan dan hinaan akibat perbuatan melampau menzalimi diri sendiri...terima kasih hamba ucapkan kepada org2 Pas sebab rajin membuat sembahyang hajat demi nak menengok kebenaran selama ini....jadikanlah anuar ni sebagai tauladan balasan allah swt dizaman ini untuk dijadikan iktibar pada semua...azab tuhan tak pernah mungkir...wallahuaqlam...Wassalam...."SESUNGGUHNYA AZAB KU AMAT PEDIH"...Aminnn

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.