Monday, April 1, 2013



Dah boleh agak dah...semua kesalahan akan berbalik pada UMNO jika ditanya pada Nik Aziz mengenai masalah sosial yang semakin runcing di Kelantan...Kalau nak tahu, Nik Aziz sifatkan Kerajaan PAS di Kelantan merupakan satu-satunya kerajaan negeri yang paling sempurna "PERFECT" ...Tak pernah buat salah..

Lagi-lagi menteri besarnya..yang maksum..mana ada pernah buat salah...macam gampang (versi jawa).. UMNO juga yang salahkan...


Laporan NST :- KLIK SINI 

Saya membaca laporan muka depan New Straits Times semalam berkenaan dengan masalah sosial di Kelantan dengan tajuk KELANTAN AFTER DARK, ia disambung lagi dengan liputan dari Buletin Utama TV3 malam semalam. Seorang pemimpin utama UMNO Kelantan pula mengeluarkan kenyataan bahawa ini menunjukkan Kelantan tidak sempurna.


Respon saya ialah, saya tidak pernah menyatakan Kelantan sempurna, tetapi kita telah melakukan yang terbaik dalam kemampuan kerajaan negeri untuk mengekang masalah sosial. Kita tidak mengeluarkan lesen judi, tidak mengeluarkan lesen rumah urut, dan menghalang penjualan minuman keras secara terbuka. Begitu juga dengan penguatkuasaan sentiasa berjalan dari masa ke semasa.

Laporan NST hanya menyebut senario tanpa menyebut fakta-fakta yang jelas di mana lokasi untuk memudahkan penguatkuasa mengadakan serbuan. Tanpa maklumat, bagaimana penguatkuasa mahu bertindak?

Sepatutnya UMNO turut membantu ke arah mencegah gejala sosial. Bahkan semua pihak sepatutnya membantu kerajaan negeri menjayakan undang-undang yang diperkenalkan.

Sayangnya, apa yang UMNO lakukan ialah sentiasa mencabar undang-undang yang diperkenalkan oleh kerajaan negeri. Jamuan Perdana Perayaan Hari Guru 2012 pada 15 Julai tahun lepas contohnya, menampilkan persembahan artis wanita secara terbuka yang melanggar Enakmen Kawalan Hiburan dan Tempat-tempat Hiburan 1998.

Persoalan sosial ialah masalah kita bersama. Kerajaan negeri telah memperkenalkan peraturan di dalam bidang kuasa kerajaan negeri. Jika wujud aktiviti tidak bermoral, ertinya ia wujud tanpa kebenaran. Soalan saya, adakah meningkatnya gejala penyalahgunaan dadah bermaksud kerajaan pusat membenarkan ia berlaku?

Jika hanya petak sawah kita dijaga dengan baik sedangkan petak sawah di sebelah berkubang dengan ular dan tikus tanpa jagaan, ular dan tikus pun akan membiak masuk ke petak sawah kita!

Nik Aziz Nik Mat
Menteri Besar Kelantan

13 comments:

Malaysian Cybertrooper said...

Jawapan standard bagi mereka yang merasakan diri mereka terlalu sempurna! Mungkin mereka merasakan diri mereka semua setaraf para nabi atau mungkin juga ketahap Malaikat yang tidak mungkin melakukan sebarang kesalahan!


http://mycybertrooper.net.ms/

Anonymous said...

kata negeri yg memperjuangkan islam...apa yg lebai-lebai pas buat? benda yg kecil ni pun tak boleh bendung, macam mana nak jadi pemerintah? pas BUKAN islam dan Islam BUKAN Pas...

deannmamat said...

taktik umno mengaibkan rakyat kelantan akan memakan diri kerana setahu saya org kelantan ni sangat sensitif jika di aibkan.hati org kelantan sangat sayang dan bersifat sangat kenegerian.jika umno nak ambil balik kelantan guna cara lain.aku kenal dgn hati budi org kelantan.jika berada di negeri lain dia akan sokong umno jika berada di negeri sendiri Pas juga pilihan nya.wassalam

Anonymous said...

Bila aku access site puak2 BN/Umno nie bukan aku dapat ilmu cuma dapat link porno yang banyak. Bukan salah blogger2 nie, cuma salah bapak dia orang dulu sebab tak pakai kondom la kot.

Anonymous said...

Anon 1.21am..
Ish..ish..ish..sayang seribu kali sayang sbb mak2 penCACAI ni lahirkan banyak anak haram yg x berbapa...sebab tu kurang ajar x bertempat.!!!

Kihkihkih...
PR - Pengongkek Rakyat dapat penCACAI cam anon 1.21am ni..Kwang kwang kwang..

Anonymous said...

I have long given up on these incompetent, arrogant, stupid Islamic pretenders. God made them as a challenge to other good muslims.

Anonymous said...

Puak BN klu berhujah semuanya ke laut....
Xde satu pn hujah yg berfakta asyik2 crita lucah...
Kpala pn penuh seks je...apela nk jadi dgn pejuang bangsa melayu ni...sedihhh.....

Anonymous said...

.
..

...

A shit shall remain a shit, eventhough you cover it with pure silk.
The mask of lunatic rubbish pius person need to be taken off.
These people are a bunch of Bozo s Clown circus that rule the country for donkey years.

Hiding behind Islamic image is a good marketing strategy...take that off, it will be Party Ajaran Sesat.

.

..


...

Anonymous said...

Umno harus dipersalahkan kerana lahirnya manusia bodoh cam anon diatas...sedihhh...

Anonymous said...

ha ha ha... pencerita lucah....? pelaku lucah mcmmane kawan? Klu x de pelaku... x de la penceritanya... Ape hal pun tunggu saman Anwar vs Nalla... lihat sape yg pecah tembelang. X sabar nk dgr statement karpal singh. Anwar vs Papagomo dgr kate Anwar dah tarik balik... Betul ke?

Anonymous said...

semua gara2 iklan ubat kuat dlm harakah

Anonymous said...

Rajin pulak puak UMNO ngok kuar menjelajah kelantan...Kurang ajar,guna taktir kotor nak rampas kelantan..jangan harap la badigol,kami x kan sujud bawah bee ENd...Siapelah yg jadik balaci nih..NSTP pun dah K.O.....Sedih betul tengok golongan muda bawah umno,Selalu dihidangkan dgn video Seks,Hiburan duniawi,,sebab tu otak cam ayam semua..kotor!!

Anonymous said...

pas kelantan is not Islam but isle....that's what my friend told me.. no offence...

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.