Tuesday, April 16, 2013

Tak terkata apa apa atau ayat yang lebih skema TERKEDU EP setelah membaca kenyataan Bekas Menteri Penerangan ni..WOW..satu pasukan khas yang pakar dan mempunyai kebolehan untuk memetik video-video tertentu dari internet dan diadunkan sedemikian rupa agar menyerupai imej pemimpin-pemimpin tertentu..

Malu EP nak cakap tapi awat bodoh piang sangat ni ..sia sia je Tun M lantik dia jadi Menteri Penerangan dulu..

Berapa agaknya Stopa Ali bayar pada Bekas Menteri Penerangan ni untuk mengeluarkan kenyataan yang begitu cerdik dan mengagumkan agar rakyat percaya bahawa Stopa Ali jadi Mangsa...


Jom kita layan kenyataan paling bijak dari Bekas Menteri Penerangan ini..

Sebuah pasukan khas ditubuhkan untuk menerbitkan video seks bagi "menjahanamkan" imej tokoh politik tertentu di mata umum, dakwa Presiden Penaja Parti Ikatan Bangsa Malaysia (Ikatan) Tan Sri Kadir Sheikh Fadzir.

Dalam kenyataannya hari ini, Kadir berkata beliau diberitahu bahawa pasukan khas itu "mendapat pembiayaan dan upah khas" daripada pihak tertentu.

"Mereka ini adalah pakar yang boleh memetik video-video tertentu dari internet dan diadunkan sedemikian rupa agar menyerupai imej pemimpin-pemimpin tertentu. 

"Teknik untuk mengeluarkan video-video fitnah seperti ini memang boleh dibuat dengan mudahnya sekarang ini," katanya yang juga bekas menteri kabinet.

Beliau juga yakin rakyat Malaysia mengutuk kempen politik itu yang dianggap "menjijikkan" dan berharap ia dihentikan serta merta.

"Sejak berpuluh tahun lamanya negara dan rakyat kita telah berpolitik secara yang begitu gentleman dan bersih. Dan selepas 50 tahun lebih kita harus lebih dewasa dan lebih matang berpolitik," katanya.

Terkejut dengan tuduhan terhadap Setiausaha Agung PAS Datuk Mustafa Ali yang didakwa menjadi mangsa video seks, Kadir juga berharap Mustafa "bersabar dan kuat menghadapi fitnah" tersebut.

"Saya sendiri kenal beliau secara peribadi sejak beliau menjadi ketua Pemuda PAS pada awal 70-an dahulu. Beliau tetap seorang yang bersih, bermoral dan berprinsip tinggi dan mempunyai keluarga yang bahagia.

"Saya yakin keyakinan terhadap beliau oleh ahli-ahli PAS dan rakyat Malaysia keseluruhannya lebih meningkat dan dihormati selepas fitnah yang menjijikkan ini," katanya.

12 comments:

Anonymous said...

woiii...kadiaq bebal!! tu suara stopa dgn mak janda tu pekejadahnya nak diadun bagai!! "i call u..massage u..kenape tak jawab?"! "Bateri hp i habis...i beli chager!!"....kau tunggu bideo kau pulak kadiaq!! " oh hari tu i kena apa orang kata...simpul biawak....!!" mengadu stopa pada mak janda mintak urut.."!!

Anonymous said...

APA BRO, PENGARAH LU LANTIK TAK BUAT RESEARCH DULU. SEPATUTNYA LU HANTARLAH BUKIT AMAN CHECK STOPA ALI PAKAI PAKAIAN DALAM MACAM MANA. INIKAN DAH KANTOI. BUKAN PAYAH PUN KAU... BUKIT AMAN KE, FBI KE, SCOTLAND YARD KE, MOSSAD KE BOLEH ANTAR ORANG CURIK BEG PAKAI STOPA ALI DI AIRPORT... JADI TAHULAH PAKAIANNYA MACAM MANA. INI KAU PINJAM SPENDER PAPAGOMO APASAL???... KAN DAH TERKANTOI. SPENDER PAPAGOMO KE? BUKAN PARPUKARI?

Suami saya tak pernah pakai "SPENDER"

Kenyataan terkini isteri Mustafa Ali berkenaan dengan paparan video suaminya yang sedang menjalinkan hubungan intim bersama seorang perempuan janda anak dua.

"Suami saya tidak pernah pakai seluar dalam

".Katanya kepada wartawan yang menemubualnya ditalian telefon sebentar tadi.

"Pihak media seharusnya pandai membezakan susuk tubuh milik suami saya yang sebenar dan cara kehidupan suami saya yang sebenar. Bukan menyiarkan berita fitnah dan palsu dan memburukan suami saya."katanya.

Keengganan Mustafa Ali memngulas lanjut isu yang mencalarkan imagenya sebagai Setiausaha Agung Pas Malaysia, hanya mengundang persepsi rakyat yang semakin memandang dirinya adalah pelaku sebenar didalam video tersebut.

Agaknya Produser film tu tidak membuat kajian terlebih dahulu bahawa Mustafa Ali tidak pernah memakai seluar dalam!!, buatlah homework sikit apa yang perlu diadakan dan ditiadakan..dan kenapa tidak berhati-hati dalam pembikinan film tersebut hingga menampakan dengan jelas 3 point kesalahan teknikal "pertindihan images"

Macai-macai Umno sejak sekian lama melakukan kerja jahat fitnah sana sini..

Anonymous said...

video yang diedit dan dijadikan asli macam ni boleh dibuat dengan mudahnya ????

bergelak sakan orang Hollywood .. maunya dorang pi jumpa si Kadir ni dan mintak produksi mana yang boleh edit macam ni ??? iyeelaa pakar-pakar animasi kat Hollywood mana mampu buat real macam ni !!! pencacai PAS sanggup betul menipu dan memfitnah semata-mata nak selamatkan pemimpin mereka yang berzina hahahaha

anon 2.03 kata ni pertindihan imej ?? hahahaha woiii kau nak tipu siapa ni .. pertindihan imej untuk video ?? hahaha memang kepala hotak orang PAS ni bahlol dan bodoh nak mampussss .. sudah-sudahlaa nak menyokong parti PAS yang kuat berzina tu

Anonymous said...

Tu gambar budak2 melayu yg kantoi dalam 3gp tu semua pertindihan imej ja tu..tindih2 imej ja boleh jd 3gp..terang2 yg surat khabar utusan.pasai cincin.rosmah tu pertindihan.imej semua cacai percaya, bila mai bideo camni real sebijik.muka dgn suara tak caya plak..kalu pr menang pakat2 la.jaga anak dara kat umah, kalu tidak pertindihan imej ler..choww..

Anonymous said...

Harap dapat pautkan http://www.bntube.tk
blog saudara dah saya pautkan

Jom sama-sama berkempen untuk kemenangan BN pada Pru13 ini
Terima kasih

Anonymous said...

Ye benarrr.. Kadir backup sbb dia dah dpt rasa ada video pasal dia. LOL

Anonymous said...

.

..

...

Pertindihan Imej dalam video?
Kadiag yang loklag...Pertindihan Imej tidak ada tetapi Janda kena Pertindihan Stopa adala...
Begitu juga dengan Janda yang membuat Pertindihan terhadap imej kontot.

Sememangnya ada Pertindihan yang di khuatiri bukan imej.

Kadiag bijak!

...

..

.

Anonymous said...

Org pas oi, mari kite same2 doakan pelakon dlm video tu KO..ada brani?

Anonymous said...

kalau pakar malaysia boleh buat teknik macam tu, sure industri filem malaysia dah lebih tinggi dari hollywood! kalau yer pun teknik pertindihan, buat pe buat stopa ali ni, baik terus buat kat hadi, nik ajis, lim kit siang, lim guan eng! Kalau betul umno bayar mahal, takdernya umno nak buat kat stopa ali yang tak berapa glamer ni! Baik buat kat yg lebih top... kadiaq, akai ada ka?

Anonymous said...

Kadiaq loqlaq gheja putaq.hg putaq kadiaq,putaq

Gombug said...


Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.Baca selanjutnya...


SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.
Baca selanjutnya...

Anonymous said...

LOL bahlol dan tolol. Kata2 buduh istri stopa camtu ko caya??? hahaha..gambo terang benderang ko tak caya. Sama je pemimpin pr dgn macainya...sama2 buduh piang.

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.