Thursday, April 18, 2013


Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim menyifatkan dirinya paling malang kerana dilanda pelbagai masalah menjelang Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13).


"Saudara tahu, saya bagi tahu pada Ambiga tadi…hari ini adalah hari yang paling malang kepada saya kerana banyak masalah.

"Tetapi bila saya datang sini dan tengok semangat rakyat, itu memberi kekuatan kepada saya dan memberikan keberanian dan semangat kepada saya," katanya pada satu program anjuran BERSIH malam ini.

Ambiga Sreenevasan adalah Pengerusi BERSIH.

Anwar yang juga Ketua Umum PKR itu tidak menghuraikan masalah yang dihadapinya.

Namun dalam Facebook beliau, Anwar menyatakan beliau sepanjang hari ini bermesyuarat dengan pimpinan PKR bersabit persiapan untuk PRU13.

Wartawan tidak berpeluang bertanya Anwar mengenai komen ringkasnya kerana beliau terus meninggalkan majlis berkenaan.

Ambiga, enggan mengulas bila mengenai komen Anwar itu. “Itu (komen Anwar), harus ditanya kepada beliau sendiri,” kata beliau kepada Antarapos.

Semalam, Antarapos melaporkan bahawa PKR menghadapi krisis berikutan pemilihan calon yang menyebabkan pelbagai masalah di peringkat akar umbi.

Antara rungutan ialah Jawatankuasa Pilihan Raya Pusat (JPRP) yang dipimpin oleh Azmin Ali mengenepikan senarai calon yang ditetapkan oleh Majlis Pimpinan Negeri (MPN).

Sebaliknya calon lain dipilih, sekali gus mencetuskan kemarahan di kalangan ahli PKR.

Sumber itu mendakwa masalah itu menyebabkan Anwar memarahi Azmin pada mesyuarat tergempar semalam.. -AntaraPos

** Kenapa sejak kebelakangan ni Anwar asyik lari dari wartawan??

3 comments:

Anonymous said...

RAMAI FAHAM DGN GELAGAT NUAR TU.....APABILA MERUGIKAN DIA, LARILAH DIA DRP DIJEJAK WARTAWAN. INGAT TAK SEMASA MULA2 MENANG BNYK PRU12 SEKITAR 2008 - 2009, BOLEH DIKATAKAN HARI2 NUAR JUBOR GILO BABI INI BUAT SIDANG MEDIA....AKU INGAT SGT DGN GELAGAT BABI NI

malim kundo said...

Checkmate anwar..paku keranda terakhir..

Anonymous said...

Kasi mampus sma dia... ini org btul2 bangsat..anuar babi..!!

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.