Monday, April 1, 2013


Patut la puak-puak DAP dan cina PKR berebut nak bertanding di Gelang Patah...rupa-rupanya di Gelang Patah mempunyai 53 peratus pengundi Cina, 33 peratus Melayu, dan 12 peratus pengundi India.. Majoriti pengundi yang berada dikawasan tersebut berbangsa cina..Jadi tidak hairanlah mengapa Lim Kit Siang hari ini mencabar Tun Dr Mahathir Mohamad untuk melawannya di Gelang Patah.


Pertarungan antara Barisan Nasional (BN) dan Pakatan Rakyat (PR) untuk meneruskan survival politik di Johor semakin sengit apabila veteran DAP, Lim Kit Siang hari ini mencabar Tun Dr Mahathir Mohamad untuk melawannya di Gelang Patah.

“Saya yakin tiada pihak akan kata ‘Tidak’ ... lagipun beliau lebih berkuasa dengan berselindung ‘dibalik tabir’ apabila sama sibuk semasa menjadi perdana menteri selama 22 tahun lalu dengan kenyataan-kenyataan hariannya kepada pemimpin Umno dan BN,” kata Kit Siang ketika berucap di Taman Molek, Johor Jaya, di sini.

Jelas Ketua Parlimen DAP itu lagi, dengan bertanding di Gelang Patah juga, kedua-dua seteru politik itu bakal membuktikan “siapa yang akan terkubur” apabila mempertaruhkan nasib mereka kepada pengundi di kawasan yang menjadi milik BN sejak sekian lama.

Menurut Kit Siang lagi, beliau berani meninggalkan kerusi Ipoh Timor yang ditandinginya dan memiliki kedudukan selesa berbanding untung nasib yang belum diketahui di Gelang Patah, serta mempersoalkan keberanian Dr Mahathir untuk melakukan tindakan sama dengan bertanding menentangnya di kerusi yang kini menjadi milik Tan Ah Heng, yang merupakan Ketua Wanita MCA Johor.

“Saya menjemput Dr Mahathir untuk bertanding di Gelang Patah dan biarkan pengundi menentukan hayat politik siapa akan berakhir, sama ada kuburkan saya atau beliau.

“Saya bersedia menyerahkan nasib kepada penduduk Gelang Patah yang memiliki 53 peratus pengundi Cina, 33 peratus Melayu, dan 12 peratus pengundi India,” tegasnya.

Gelang Patah menjadi perhatian apabila Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim mengumumkan Kit Siang akan bertanding di kawasan berkenaan, sekaligus menamatkan konflik perebutan kerusi berkenaan antara Pengerusi DAP Johor Dr Boo Cheng Hau, dan Pengerusi PKR Johor, Datuk Seri Dr Chua Jui Meng.

“Adakah Dr Mahathir sedia menyerahkan hayat politiknya kepada pengundi Gelang Patah,?” soal Kit Siang dalam ucapannya.

** BN Johor dah siap sedia ke nak kuburkan Lim Kit Siang dari dunia politik? 

8 comments:

Anonymous said...

Pukimak cina komunis ni.

Malaysian Cybertrooper said...

Inilah yang dikatakan bodoh sombong! Tun Mahathir dah bersara kenapa beliau harus bertanding lagi mangkuk? Kalau beliau masih nak memegang jawatan dalam politik, maka saya amat yakin Tun akan menang tanpa perlu bertanding pun kerana semasa Tun menjawat jawatan PM, rakyat boleh nampak segala pencapaian yang dilakukan oleh beliau.

http://mycybertrooper.net.ms/

Anonymous said...

Memang sial cina komunis babi ni

nana said...

Tun Mahathir turun padang untuk membantu jentera kerajaan daripada anasir pembangkang yg ingin menjatuhkan negara. Sapa ler kit siang nak banding dgn tun? Please la sedar diri sikit.

Anonymous said...

mmg la berani sebab kat sana byk BABI. babi jer akan undi babi yg lain sebab babi tua ni kaki batu api, babi ni komunis, dia cina DAP CELAKA paling BESAR dlm Msia ni. aku betul2 harap babi tua gampang sial celaka haramjadah ni mati !!! dan aku harap sgt lepas ni, semua sekolah CINA ditutup !!!!

Test said...

Melayu johor kena bersatu bg jadikan "kubur" satu kenyataan

Anonymous said...

hehe x kan Tun M nak jadi ahli parlimen biasa ajerrr...dan bukan taraf lim kit siang untuk di bandingkan dengan Tun M

Anonymous said...

babi sial cina ni...kurang ajar...

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.