Wednesday, April 10, 2013Pengerusi Parti Keadilan Rakyat (PKR) Pulau Pinang, Datuk Mansor Othman mengumumkan Badrul Hisham Shahrin atau lebih dikenali sebagai Chegu Bard sebagai calon parti itu bagi kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Sungai Acheh.
Kerusi berkenaan dimenangi oleh Datuk Mahmud Zakaria daripada Barisan Nasional pada pilihan raya umum 2008.
"Harapan parti dengan memilih dia, ini akan membawa perubahan kepada Sungai Acheh dan beri kemenangan besar kepada Pakatan Rakyat," katanya dalam satu kenyataan pada malam Selasa.
Pada pilihan raya umum ke-12, Badrul Hisham telah bertanding kerusi Parlimen Rembau bagaimanapun beliau tewas kepada Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin Abu Bakar.
Beliau juga pernah bertanding kerusi DUN Rantau dan tewas kepada Menteri Besar Negeri Sembilan, Datuk Seri Mohammad Hasan pada 2004.
**PKR Pulau Pinang dah ketandusan calon ke sampai kena import calon reject dari Negeri Sembilan untuk bertanding di Pulau Pinang..

8 comments:

malaysian said...

namapak sangat pecaci umno ketaq lutut!

Anonymous said...

Tak ketar langsung Kalau dengan biawak ni

Anonymous said...

DAP Penang pun sama x der calon sendiri terpaksa import calon reject dari Melaka utk diangkat jd Ketua Menteri

Anonymous said...

A'ah sbb tak laku kat melaka.

Anonymous said...

I love Malaysia.

Anonymous said...

I love PM.

Anonymous said...

Sal lak nk ktar lutut die yg lari g png...jlo brni tnding ar lwn khairi kt rmbau

Anonymous said...

Badrul dah boleh tempah kerandalah sekarang ni.

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.