HOT : NAMPAKNYA UGUTAN OSTAZAH EBBY TELAH BERJAYA.... #PRU13

Inilah kehebatan bakal calon PAS dalam PRU13 ini...Habis islamik dah ni...
Parlimen Malaysia penggal ke-12 dibubar secara rasmi pada Rabu bagi membolehkan Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13) diadakan.

Pembubaran berkenaan diumumkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak menerusi ucapan khas yang disiarkan secara langsung di televisyen kira-kira pukul 11.30 pagi.

Menurut Najib, pembubaran berkenaan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong ketika beliau menghadap baginda awal pagi Rabu.

"Pada pagi ini saya telah pun menghadap Yang Di-Pertuan Agong dan menyembah warkah kepada baginda memohon perkenan supaya Parlimen ke-12 dibubarkan pada hari ini.

"Sehubungan itu selaras dengan peruntukan Perlembagaan Persekutuan, baginda telah pun memperkenankan agar Parlimen ke-12 dibubarkan berkuat-kuasa hari ini," katanya.

Beliau sebelum itu mempengerusikan mesyuarat Kabinet terkahir di Putrajaya.

Pada sidang media khas itu juga Perdana Menteri meminta semua ketua kerajaan negeri mendapatkan perkenan daripada ketua negeri masing-masing bagi membubarkan Dewan Undangan Negeri.

"Saya menasihatkan kepada ketua-ketua kerajaan negeri yang berkenaan untuk menghadap ketua-ketua negeri mereka bagi mendapatkan perkenan pembubaran DUN masing-masing agar pilihan raya umum dapat diselaraskan secara serentak seluruh negara," katanya.

Sementara itu Najib turut menasihatkan semua parti politik yang akan bertanding pada PRU akan datang supaya mengamalkan prinsip demokrasi demi kesejahteraan rakyat dan kestabilan nasional.

"Semua parti politik yang memilih untuk terlibat di dalam proses pilihan raya kali ini perlulah bertanggungjawab. Janganlah kerana tidak yakin dengan sokongan rakyat terhadap parti masing-masing maka ada pihak yang cuba menyemai racun syak wasangka dan seterusnya merosakkan kepercayaan kepada integriti proses pilihan raya yang bakal diadakan.

"Insaflah dan ambillah iktibar dari apa yang telah berlaku di negara-negara lain di mana taktik ini telah cuba diguna pakai. Kesan akhirnya proses dan keputusan pilihan raya di negara-negara tersebut tidak lagi diyakini dan mana-mana kerajaan yang dipilih termasuk dari parti yang mengamalkan taktik tersebut telah ditolak rakyat. Negara akhirnya menjadi tidak stabil, pelabur hilang keyakinan, kemakmuran nasional merudum dan akhirnya rakyat menderita," katanya.
HOT : NAMPAKNYA UGUTAN OSTAZAH EBBY TELAH BERJAYA.... #PRU13 HOT : NAMPAKNYA UGUTAN OSTAZAH EBBY TELAH BERJAYA.... #PRU13 Reviewed by Empayar Pemuda on 1:10 PM Rating: 5

4 comments:

 1. Bangang... nk taip ALHAMDULILLAH pun sebijik sebijik... orang tua otak tak cerdik...

  ReplyDelete
 2. Ustazah apa bendanya, nak sebut Alhamdulillah pun tak reti. Ejaan الحمد لله‎ jika ditulis dalam rumi ialah AlhamduLillah, bukan AlhamduLLillah. Ini lah jenis Ustazah nak tayang alim taik kucing.

  ReplyDelete
 3. Hahaha ostazah gilo byk angan2

  ReplyDelete
 4. Keputusan PRU13 nanti:
  - kalau BN menang dan kuasai parlimen, SPR akan dituduh tak bersih, huru-hara akan berlaku.

  - kalau PR kuasai parlimen tapi BN menang di beberapa buah negeri, SPR tetap dituduh tak bersih, huru-hara tetap berlaku.

  - HANYA bila PR menang semuanya.. barulah SPR dianggap bersih dan telus dan cekap dan sebagainya, negara kekal aman.

  Sebelum PR ujud, parti-parti pembangkang di Malaysia semuanya adalah parti-parti yg benar-benar berhemah tinggi. Mereka terima hakikat jika mereka kalah. Mereka tahu dan faham, kalah menang dalam hidup adalah perkara biasa.

  Tapi sejak PKR muncul... umpama munculnya Dajjal.. mereka tidak akan berhenti selagi mereka tak dapat apa yang dihajati.

  ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.