HOT : LAGI VIDEO MEMALUKAN ANWAR DIDEDAHKAN.. #pakatanrosak


Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak pernah secara rasmi menarik balik ucapan berfahaman pluralisme agama yang pernah diucapkan di London School of Economics (LSE) pada 18 Mac 2010 kata A Karim Omar, malah masih meneruskan ucapan-ucapan yang masih membawa fahaman tersebut, meskipun telah ditegur.

“Sehingga hari ini Anwar belum secara rasmi menarik balik ucapannya di LSE (nokhtah!). Yang berlaku adalah Anwar hanya sekadar mengarah adminnya keluarkan teks ucapannya itu dari blognya, mengakui teks ucapannya ‘sedikit longgar’ dan berjanji akan memperbetulkannya, namun sehingga ke hari ini masih belum memperbetulkannya.

“Selepas perjumpaan di rumah Prof Osman Bakar, 2 Jan 2011, Anwar masih bercakap dalam syarahan-syarahannya di beberapa tempat dengan sikap yang berkekalan dan selari dengan ucapannya di LSE tersebut.

“Malah dalam satu ucapan di Gombak, Anwar mengatakan orang-orang yang komen ucapannya di LSE itu tidak faham bahasa Inggeris kerana ucapannya dibuat dalam bahasa Inggeris. Dan dalam ucapan lain pula dia berdalih dengan helah lain – tertakluk kepada hadirin yang mendengar ceramahnya,”katanya ketika memberi ulasan dalam artikel bertajuk “Dr Sidek Baba : Tiga Sebab Tinggalkan Anwar.”

A. Karim yang juga Setiausaha Agung MUAFAKAT memberi komen itu sebagai mengulas seorang pembaca di laman ini yang mendakwa ucapan Anwar di LSE telah selesai apabila Ketua Umum PKR itu telah menarik balik teks ucapan di blognya.

Pembaca itu memberi komen terhadap Prof. Datuk Dr. Sidek Baba yang berkata salah satu sebab beliau meninggalkan Anwar disebabkan sahabat lamanya itu telah menganut fahaman pemikiran liberal serta pluralisme agama yang terbukti melalui ucapannya di LSE, pada 2010.

A. Karim berkata selepas berucap di LSE pada 18 Mac 2010, tujuh bulan kemudian, Anwar sekali lagi dijemput berucap di sarang Liberal Indonesia, Komunitas Salihara pada 11 Oktober 2010.

Selepas tiga bulan Anwar berucap tajuk “kebebasan dan musuh-musuhnya’ kepada kelompok jaringan Islam Liberal Indonesia, barulah Ketua Umum PKR itu mengadakan pertemuan dengan kumpulan ustaz Ismail Mina di rumah Profesor Osman Bakar.

“Ini terbukti kerana dalam perjumpaan di rumah Prof Osman Bakar, apabila dia (Anwar) dikatakan akrab dengan tokoh-tokoh Liberal Indonesia, (namun) Anwar cuba menidakkan dengan berkata bahawa dia di Indonesia dia “bertempur dengan puak-puak Liberal”.

“Manakala semasa perjumpaan dengan puak-puak Liberal di Jakarta (selang sekitar 3 bulan), dia berkata bahawa dia di Malaysia “bertempur dengan puak-puak Islam”.


“Hebatnya perancangan Allah ialah kedua-dua ucapan ini dirakam. Dan telah pun disiarkan di AIDC ini. Dan hebatnya perancangan Allah ialah Anwar mengguna istilah yang sama “BERTEMPUR” terhadap dua golongan berbeza dan situasi berbeza.

“Inilah kehebatan PEMBOHONGAN Anwar yang ditelan hidup-hidup oleh fanatikus Anwar,”katanya.

Menurutnya lagi beliau pernah menulis beberapa artikel menjawab persoalan ucapan Anwar di LSE di laman peribadinya, akarimomar.wordpress.com.

“Jika benar Anwar telah menarik balik serta mengaku kesilapan dalam ucapannya di LSE, mengapa tidak Anwar buat satu kenyataan rasmi dan siarkan dalam blognya.

“Apa susah sangat untuk Anwar lakukan ini demi membersihkan namanya? Seperti mana juga orang ramai meminta Anwar bersumpah bahawa segala “tuduhan dan fitnah” pelbagai videonya adalah tidak benar serta menunjukkan Jam Omeganya? Jika dia lakukan ini – selesailah segala polemik ini. Dan yang untung sebenarnya Anwar sendiri – kenapa dia berdegil dengan sikap yang sedang dia pilih ini?,”katanya lagi. - AIDC


HOT : LAGI VIDEO MEMALUKAN ANWAR DIDEDAHKAN.. #pakatanrosak HOT : LAGI VIDEO MEMALUKAN ANWAR DIDEDAHKAN.. #pakatanrosak Reviewed by Empayar Pemuda on 12:15 AM Rating: 5

No comments:

Popular

Powered by Blogger.