HOT : ANWAR MENGAKU LEBIH CERDIK DALAM BIDANG EKONOMI BERBANDING NAJIB #GE13 #PRU13 #tolakPRDidalam satu temubual dengan Stesen TV Al-Jazeera, Anwar menuduh bahawa pentadbiran DS Najib Razak adalah teramat lemah dan penuh dengan rasuah. Diatas sebab tersebut menurut Anwar, ia mengakibatkan Malaysia mengalami defisit yang teruk dan hutang negara melonjak kepada RM540 bilion.

“Lebih RM400 bilion hanya ketika Najib memerintah. Pentadbiran lemah dan rasuah, flip flop dalam ekonomi. Saya Menteri Kewangan lapan tahun, saya tahu kedudukannya.

“Kerajaan harus memperbaiki ekonomi dengan membanteras rasuah dan memastikan kerajaan ditadbir secara telus dan penuh tanggungjawab.."

Beliau menjawab demikian kepada soalan kononnya ketidakstabilan politik di Malaysia akibat perjuangan Pakatan Rakyat yang diterajuinya sebagai punca ketidaktentuan ekonomi di Malaysia.

Sambil kesal kerana pembangkang pula dipersalah berikutan masalah ekonomi negara, Anwar berkata: “Tentunya, kita tak dapat diterima (tuduhan itu). "Jangan hanya salahkan pembangkang.., sebenarnya Najib yang patut disalahkan.."

** Rakyat perlu tahu bahawa DS Najib mempunyai kelulusan - Bachelor of Industrial Economics dari University of Nottingham, England UK manakala Kelulusan Anwar pula Pengajian Melayu dari Universiti Malaya... (Belajar pengajian Melayu tapi khianat pada bangsa Melayu)..

Kalau bab berpidato tidak dinafikan Anwar memang handal tapi bila bercakap bab ekonomi..agak-agaknya siapa lebih cerdik??..

Contoh terbaik ialah semasa Krisis Ekonomi 98..apa yang telah terjadi?? Semasa itu Anwar menjadi Menteri Kewangan...
HOT : ANWAR MENGAKU LEBIH CERDIK DALAM BIDANG EKONOMI BERBANDING NAJIB #GE13 #PRU13 #tolakPR HOT : ANWAR MENGAKU LEBIH CERDIK DALAM BIDANG EKONOMI BERBANDING NAJIB #GE13 #PRU13 #tolakPR Reviewed by Empayar Pemuda on 12:40 PM Rating: 5

7 comments:

 1. Anwar Ibrahim merupakan seorang pelajar jurusan Pengajian Melayu ketika diUniversiti tp mengaku sebagai pakar ekonomi.Sgt aneh.

  ReplyDelete
 2. Anwar Ibrahim merupakan seorang pelajar jurusan Pengajian Melayu ketika diUniversiti tp mengaku sebagai pakar ekonomi.Sgt aneh.

  ReplyDelete
 3. nuar buat ayat2 cintan bolehlaaaa

  ReplyDelete
 4. Masa studi dulu mungkin Anuar belajar teori dan prinsip-prinsip EKO-NO-MONEY. Buku yg dirujuknya pn buku karangan penyenggak matawang-SOROS.

  ReplyDelete
 5. ANWAR NI ADA DUA BACHELOR DEGREE AGAK NYA SATU BA BAHASA MELAYU, SATU LAGI BI BACHELOR PENGAJIAN ISLAM YANG TAK DIIKTIRAF,, SEBAB TU DIA BOLEH BERCAKAP DENGAN BAHASA MELAYU TRANG TANG TANG DAN BAB UGAMA TERMASUK ISSUE ALLAH, JADI ANWAR ADA BABI...

  ReplyDelete
 6. Anuar? Bilang bulu bolehlah..

  ReplyDelete
 7. Menteri kewangan selama 8 tahun hampir nak mufliskan Malaysia macam Greece skrg ni.ada 20 akaun peribadi di Bank Negara untuk kepentingan kroni.yg latest hntr pencacai jd spy di Bank Islam dan akhirnya di pecat.pencacai tu jd spy mungkin sbb nak memenuhi tuntutan israel yg mmg suka dgn riba.

  ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.