Tuesday, March 19, 2013Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata walau seburuk mana sekalipun Datuk Seri Anwar Ibrahim, namun ketua pembangkang itu harus diterima kerana kecerdikannya.
“Kerja Umno ni tuduh,” kata Nik Aziz ketika diminta mengulas berkenaan isu foto-foto yang menyerupai Anwar bercumbu dengan lelaki.
“(Anwar) naik mahkamah..lepas. Tak kuat lagi, nak cincang lagi Anwar,”katanya yang dipercayai merujuk kepada kes Anwar didakwa meliwat bekas pembantunya, Mohd. Saiful Bukhari Azlan yang masih dalam rayuan di mahkamah, selepas Mahkamah Tinggi membebaskannya.
Pada kaca mata Mursyidul Am Pas, Anwar dianggap sebagai seorang ‘budak yang cerdik’, sebab itu beliau harus disokong walaupun Ketua Umum PKR itu adalah seorang yang ‘tempang’.
“Anwar budak cerdik, Anwar ni budak cerdik, payah kalau Umno tak singkir dia, ni cara pemimpin Umno dia semata-mata..
“kita orang politik ni mesti kita lawan hujah, bukan lawan peribadi, kalau Anwar tu tempang sekalipun dah dia tu cerdik, terima dialah,”katanya lagi. - AIDC

6 comments:

Anonymous said...

Gay pun tak apa asalkan bukan UMNO- Nik Aziz.

Anonymous said...

cerdik? ha ha ha. jangkal sungguh pemikiran wali ni. kalau setan buat parti dan duduk dalam fucktan, wali besaw ni puja juga ke?

Anonymous said...

Uwek........tolong aku.....nak termuntah dah ni dengaq ...

Anonymous said...

aku rasa n.ajis ni mkn kura-kura la...tu yg otak dia jd lgu tu...jadi bebal tahap melampau....

Anonymous said...

Berat dah org tua ni.merapu meraban.makin byk ditanya makin songsang jwpnnya.

Mmg blh buat org sesat klu ikut fahaman dia ni.

Anonymous said...

INI ULKOMAKKKPOS,ada apa hal dengan gay,syaitan pun dia terima untuk mengalahkan UMNO,inilah Falsafah NIKKKKO EXZOUST

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.