Saturday, March 23, 2013


Berikut adalah dua keping gambar yang memperlihatkan wajah Jeneral Perang Dan Menteri Pertahanan Sulu yang dikenali sebagai Datuk Amir Baha@Datuk Bahang.

Jeneral itu ditahan di satu kawasan paya bersama isterinya pukul 1.30 pagi, Sabtu lalu.

Turut ditahan ketika itu ialah seorang talibarut (warga tempatan) yang bertindak menyediakan segala keperluan kepada militan pengganas sejak awal pendaratan mereka di Kampung Tanduo sehingga kini.

Penahanan itu disahkan Timbalan Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar yang berkata, kejayaan itu menandakan pergerakan pengganas di kawasaN Lahad Datu sebagai lumpuh.

“Dengan penahanan ‘military commander’ atau pemerintah tentera Sulu serta tali barut pengganas ini, saya berpendapat kumpulan militan kini lumpuh dengan tertangkapnya dua individu terbabit,” katanya pada sidang akhbar di Markas Operasi Felda Sahabat 16, dekat sini pagi tadi.


5 comments:

Anonymous said...

bagus..tahniah pd anggota keselamatan..teruskan tugas dgn cemerlang

Anonymous said...

TAHNIAH!!!!SALUTE U ALL

otaistillkick said...

rezeki allah tentukan ... faktor pembangkang kuat
baru bn celik mata . Kerajaan di pilih 5 tahun sekali ... tak semesti bn akan di pilih semula ..

http://relaxkedaikopi.blogspot.com/2013/03/pendedahan-bala-libatkan-keluarga-najib.html

sultan sos tiram 111..... said...

Datuk konon.... datuk babi haramjadah... menyusahkan orang saje.... datang negara orang mau buat kacau pulak........ sepatutnya datuk babi ni Di tanam sampai leher dan biarkan hanya kepala saja yg keluar atas tanah... lepas tu kita bawa semua ahli2 keluarga tentera dan polis yg terkorban Dan tercedera ketempat si datuk babi ni tanam dan biarkan ape saja yg mereka nk buat kepada datuk babi tu... nk baling batu ker nak kencing kt kepala datuk babi tu biarkan saja.... biar orang nk kata kita zalim ker biar lantakkan... Masa lanun2 tu bunuh anggota keselamatan kita tk de pulak orang ALJUBURI kunyit hidup dan keluarga sos tiram pukimak kata zalim.... kalau lah aku ada kt sana memang aku pihak2 datuk babi konon2nya tu.... sial......Sial..... ko datuk babi.....

Anonymous said...

lanun satu part tapi cari siap punya angkara membuatkn lanun2 ke msia cari penyebab ,,,kuman datang dari mana sapa pembawa kuman2 niiii

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.