Wednesday, March 6, 2013


Sebelum ini EP ada memdedahkan bahawa Anwar telah ditawarkan satu wawancara khas bersama Filipina 'Inquirer News' setelah pemimpin pembangkang itu membuat penafian berhubung pembabitan dan pertemuannya dengan Sultan Sulu....KLIK SINI



"Dia prihatin kerana saya nafi saya jumpa Sultan Sulu kerana gambar mereka keluar itu sama ada saya jumpa Misuari kerana dia ingat gambar itu adalah Sultan Sulu"
Penafian ini dibuat oleh Anwar berikutan pendedahan laporan perisikan Filipina yang diterbitkan oleh Inquirer News menyebut :
Pihak Perisik Filipina melalui Inquirer News telah mendedahkan dalang sebenar disebalik peristiwa berdarah di Lahad Datu Sabah.
Menurut laporan tersebut, terdapat tiga kumpulan yang menjadi dalang pencerobohan di kawasan itu antaranya ialah Pakatan Rakyat yang diketuai oleh Anwar Ibrahim.
Laporan tersebut juga menyebut, seorang pemimpin utama Pakatan Rakyat di Sabah yang rapat dengan Anwar Ibrahim telah mengadakan pertemuan dengan pihak penceroboh serta menawarkan jaminan sokongan dari Pakatan Rakyat di Sabah. MPP News

Yang peliknya apabila Anwar diberi ruang oleh pihak yang melaporkan penglibatannya dalam insiden berdarah di Lahad Datu..Anwar memberi alasan bahawa dia sibuk..

Dalam laporan The STAR Anwar memberitahu :

???? Sibuk??.... Bukankan ini merupakan peluang yang terbaik bagi Anwar untuk membersihkan namanya sekaligus menafikan penglibatanya dalam insiden berdarah yang berlaku di Sabah yang telah meragut puluhan nyawa... 

Bila wartawan tanya Anwar tentang penglibatannya dalam insiden berdarah yang berlaku di Lahad Datu...pandai pula dia MARAH..siap boleh ugut nak dakwa wartawan lagi kalau bangkitkan isu ini..

TV3 dan Utusan pun dah disaman RM200juta kerana melaporkan berita yang didedahkan oleh media Filipina tentang penglibatan Anwar..

Tapi apabila diberi ruang untuk diwawancara secara LIVE supaya Anwar boleh membersihkan dirinya dari pertuduhan ini oleh media yang mendedahkan penglibatannya.. ANWAR BOLEH KATA DIA SIBUK..WTF

Pelik tapi BENAR...



4 comments:

Anonymous said...

takut kerana salah

Sutan Jamaludin Sos Tiram IV said...

Anwar sudah goyang ke.. hari tu menyanyi sakan..

Anonymous said...

Tak putus nyawa pun kalu aljuburi terima interview dari philipin tu. Angkatan Polis dan Askar kita sanggup pertarohkan nyawa dan keluarga untok kedaulatan Negara.Tetapi hanya sedikit aja masa untok interview Aljuburi tak dapat laksanakan memang lah kaki jubur lah si sial ini.Sabenar nya dia maseh sibok untok buat bohong lagi supaya macai2 puki mak dia tu duk yakin yang sisial ni ada lah perjuang keadilan yang adil.Lantak lah macai2 pembakang bahalul.



Anonymous said...

Dia dakwa dia diberi ruang untuk diinterview, itu sandiwara la bagi nak terus memperbodohkan penjilat2 beliau yang memang dah bodoh dan bahlol, terutama melayu yang telah diyahudikan, telan bulat2 apa yang keluar dari mulut anuar.

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.