TERKINI : GANJARAN RM80,000.00 DAN PANGKAT DALAM POLIS ATAU TENTERA JIKA DAPAT TAWAN SABAH...


Ramai anggota kumpulan pengganas Kiram yang sedang menyembunyikan diri daripada diburu pasukan keselamatan, bersedia menyerah diri setelah berputus asa untuk meneruskan perjuangan mereka dan mengalami kebuluran.


Sumber berkata, pengganas yang kini berpecah kepada beberapa kumpulan kecil dikesan sudah hilang arah dan berada dalam keadaan tertekan akibat trauma dengan insiden yang berlaku.

Beliau berkata, ini kerana sebelum datang ke Lahad Datu, Sabah untuk menuntut negeri itu, mereka telah dijanjikan bayaran RM80,000 setiap seorang dan diberikan pangkat dalam pasukan polis atau tentera jika misi mereka berjaya.

Malah, katanya, anggota yang sedia untuk taat setia menyumbangkan bakti sebagai 'polis' dan 'tentera' dalam misi pencerobohan itu dijamin bahawa tiada pertumpahan darah akan berlaku menyebabkan mereka tidak ragu-ragu menyertai kumpulan pengganas Kiram...

**RM80,000.00...Banyak tu... dikali dengan 200 orang.. RM16 jutaaaa...Sultan palsu tu mana ada duit nak bayar RM16 juta pada askar Nur Misuari??? Jadi siapa yang jadi pihak penaja pengganas sulu ni??
TERKINI : GANJARAN RM80,000.00 DAN PANGKAT DALAM POLIS ATAU TENTERA JIKA DAPAT TAWAN SABAH... TERKINI : GANJARAN RM80,000.00 DAN PANGKAT DALAM POLIS ATAU TENTERA JIKA DAPAT TAWAN SABAH... Reviewed by Empayar Pemuda on 9:47 AM Rating: 5

No comments:

Popular

Powered by Blogger.