Wednesday, March 6, 2013


Kalau sebelum ini Tian Chua bertindak kurang ajar dengan mengatakan kematian 2 orang anggota VAT69 cuma sandiwara UMNO..

Kini tiba giliran kartunis kesayangan Malaysiakini  pula cuba mempersenda insiden berdarah yang meragut 8 nyawa anggota keselamatan negara..

Zunar cuba menggambarkan DS Najib seolah-olah menjadikan insiden di Lahad Datu sebagai alasan untuk melambatkan pilihanraya dan juga memperkecilkan kemampuan kemampuan Angkatan Tentera Malaysia hanya kerana mereka menggunakan pesawat komersial untuk ke Lahad Datu...Mungkin bagi Zunar insiden yang berlaku di Sabah dilihat sebagai satu bahan jenaka yang boleh dijaja..tetapi bagi keluarga mereka yang terkorban ..Hanya Allah saja yang tahu perasaan mereka..

**EP harap Syarikat Penerbangan Air Asia akan mengambil tindakan undang undang keatas Zunar...1 comments:

Anonymous said...

CABAR SI ZUNAR BERPERANG KE TANDUO...KALAU SKETCH AJE ATAS KERTAS, BUKAN ANAK JANTAN NAMANYA...
ALLAH TU MAHA KAYA....HIDUP INI IBARAT RODA...KALAU TERKENA KE DIRI SENDIRI BARU LAH TAHU LANGIT TU TINGGI KE RENDAH.....
ZUNAR NI ISRAELLIAH KER....
KALAU DIA SEORANG MUSLIM....SIAPA YANG AKAN SEDEKAHKAN FATIHAH KE ATAS ROHNYA APABILA DIA MATI...TIDAKKAH SESAMA MUSLIM....
TOLONGLAH MUHASABAH DIRI......

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.