HOT : SAYA AHLI KEHORMAT, KETUA MENTERI TAPI SAYA DIHINA..


Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng mengecam Kelab Pulau Pinang kerana membatalkan majlis pelancaran buku bekas wartawan Kee Thuan Chye, sambil berkata 'tiada maaf bagi mu'.

Lim dijadual melancarkan buku kedua karya Kee bertajuk ‘Ask for No Bullshit, Get Some More’ di kelab tersebut pada 28 Februari, tetapi dibatalkan pada saat-saat akhir.

Kee berkata kelab itu memberitahunya bahawa ia tidak mahu dianggap mempunyai kecenderungan politik.

Kelab itu, melalui surat dari lembaga pengarahnya kepada pihak akhbar, menjelaskan bahawa pembatalan tidak ada sebarang kaitan dengan cadangan kehadiran Lim, yang merupakan ahli kehormat kelab itu yang menurutnya pernah berucap atas jemputannya di kuliah sulung siri syarahan Tun Dr Lim Chong Eu.

Ekoran itu, kelab tersebut menegaskan bahawa presiden dan ahli jawatankuassanya 'memohon maaf sepenuh hati' kepada Lim atas sebarang salah faham yang disebabkan oleh pembatalan tersebut.

Bagaimanapun, Lim berkata ini merupakan kali pertama seorang ketua menteri tidak dialu-alukan di negerinya sendiri.

"Saya tidak faham mengapa mereka memberi saya keahlian kehormat. Mereka memberikannya kepada saya kerana saya ketua menteri, bukan kerana saya Lim Guan Eng - namun begitu, saya tidak dibenar untuk melancarkan buku Kee itu," katanya.

**Padan muka..rakyat Pulau Pinang pun dah menyampah dengan APEK MELAKA ni..
HOT : SAYA AHLI KEHORMAT, KETUA MENTERI TAPI SAYA DIHINA.. HOT : SAYA AHLI KEHORMAT, KETUA MENTERI TAPI SAYA DIHINA.. Reviewed by Empayar Pemuda on 2:07 PM Rating: 5

2 comments:

  1. Kalau dulu2...rakyat memang menghormati pemimpin walau kerajaan atau pembakang..tapi sekarang sebaliknya...siapa yang ajar....tepuk dada tanya selera...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehh anon 3.00pm....ada lagi yg tsgt la sayang & hormatnya pada babi ni....nik ajis, hadi bacul, mat sabun lok lak & pencacai2 angkut najis...X terkira kepercayaan pada cinabeng celaka ni!!!

      Delete

Popular

Powered by Blogger.