HOT : MENGAPA MAYAT PENGGANAS KIRAM HITAM SEPERTI TERBAKAR TERJAWAB....Jika bukan ilmu hitam atau sihir, apa lagi mahu kita katakan kepada misteri akan kisah yang menyelubungi ramai anggota tentera kita di Lahad Datu. Setan Kiram bisa angguk-angguk kalau kita bilang, celaka apa yang sering terbang saat anggota tentera kita buat rondaan diatas tanah, sedang dicelah2 dahan dedaun sawit banyaknya 'kera-kera' melompat-lompat dan berterbangan ?Gila sungguh kerabat pengganas ini. Coba kalian bayangkan...anggota kita meronda dibawah..mereka mampu terbang dan bergerak pantas di celah-celah ranting pokok. Malah tembakan yang di hambur kan bertalu-talu, tidak sedikit pun mengoyah lutkan tubuh anggota pemakan sihir itu. 

Dari apa yang dikisahkan oleh seorang pegawai yang ditugaskan di sana, fikir saja tentang bagaimana sekotak magazin pelurunya habis dihambur..satu pun tak memberi kesan.., lalu jalan akhir.dia yang mempunyai sedikit ilmu itu terus membenamkan peluru ke tanah, sebelum membaca beberapa ayat daripada surah al Quran....kesan terus, peluru itulah yang pantas terus menembusi tubuh pengganas Sulu yang menceroboh Lahad Datu, lantas akhirnya tumbang menyembah bumi dan mukanya terus jadi hitam seperti dibakar api. ~ Wak Albanjari.


Militan Sulu mungkin guna ilmu sihir

Sinar Harian | March 17, 2013
Desas-desus tentang penggunaan ilmu hitam atau sihir oleh militan Sulu mungkin ada kebenarannya. Perkara ini diakui Pengasas Pusat Rawatan Islam At-Tobibi, Shamsuri Shafie tidak menolak kemungkinan wujudnya amalan sihir di sebalik konflik melanda negara lebih sebulan lalu itu.

“Memang maklumat dari sumber yang boleh dipercayai mengatakan sihir dan ilmu hitam adalah amalan mereka untuk mempertahankan diri dan menjadi kebal.

“Malah saya difahamkan ada dalam amalan yang memerlukan mereka berendam semalaman dengan bacaan mantera tertentu mungkin untuk mendapatkan kekebalan dan menyebabkan tentera kita tidak nampak kewujudan mereka,” katanya kepada Sinar Harian.

Tidak menafikan setiap kejadian berlaku dengan izin Allah, Shamsuri yang juga pengamal perubatan Islam berkata, amalan sihir sememangnya wujud walaupun mempercayainya adalah syirik.

Menurutnya, militan Sulu sedar mereka kekurangan dari segi kelengkapan kerana itu mencari kekuatan lain untuk mempertahankan diri, menyebabkan mereka memilih mengamalkan sihir dan ilmu hitam bagi mendapatkan kekebalan diri.

Menasihatkan agar tentera negara di perbatasan sentiasa mengingati Allah dan tidak leka, Shamsuri berkata, amalan- amalan sihir ini mampu ditundukkan dengan ayat-ayat suci al-Quran.

“Kita nak berperang kena ingat Allah, sesungguhnya Allah sentiasa bersama kita. Baca doa, atau ayat- ayat tertentu misalnya, al-Fatihah dan ayat Kursi supaya kita sentiasa berada dalam keadaan benar dan tidak lalai,” katanya.
Sumber Ciplak : MPP Online 
HOT : MENGAPA MAYAT PENGGANAS KIRAM HITAM SEPERTI TERBAKAR TERJAWAB.... HOT : MENGAPA MAYAT PENGGANAS KIRAM HITAM SEPERTI TERBAKAR TERJAWAB.... Reviewed by Empayar Pemuda on 10:32 PM Rating: 5

3 comments:

 1. astaghfirullahalazim.. islam pd nama tp xkenal maksud SYIRIK..teruskan perjuangan wahai wira2 negara.Allah sentiasa berada disamping yang benar.

  ReplyDelete
 2. Salam, saya cuma nak kongsikan apa yg sy tau dan telah sy amalkan sendiri. jika nak "menawarkan" ilmu hitam ni baca ayat kursi betul..sabdu nya..hurufnya..sbb lain sebut lain maksud..

  1. baca ayat kursi drp ayat pertama sehingga sebelum ayat penutup.
  2. tarik nafas panjang2 sbb baca ayat terakhir tu 7 kali satu nafas.
  3. ni di kira sbgai 1 round
  4.ulang rutin ni sbyk 3 round..Insha Allah..terbakar lah setan2 ni dan ilmu hitam akan menjadi tawar.

  ReplyDelete
 3. Amalkan Membaca Surah Al-Falaq!!! insyaallah kita terhindar dari sihir

  ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.