HOT : KENAPA AGAKNYA NIK AZIZ HARAMKAN LAGU INI BERKUMANDANG DI KELANTAN...



Nampaknya semakin hari, semakin ramai artis tempatan dikecam gara-gara memuat naik video berunsur politik di laman YouTube.

Sekiranya sebelum ini Salih Yaacob, terbaru penyanyi yang terkenal menerusi lagu “Halimah Jongang,” iaitu Eddie Hamid telah dikecam oleh segelintar penduduk Kelantan gara-gara memuat naik video berjudul “Bo La Wei.”

Menurut laporan sebuah media tempatan, Eddie Hamid dikatakan dilarang balik ke kampung halamannya (Kelantan) buat sementara waktu.

Dalam pada itu, Eddie Hamid turut mengatakan yang dia terpanggil untuk menghasilkan lagu tersebut setelah melihat kemunduran negeri Kelantan sejak dahulu lagi.


Pada mulanya saya takut juga. Tetapi saya nak balik juga dan tengok sendiri bagaimana lagu ini mencetus fenomena di Kelantan.
Saya terpanggil untuk menghasilkan lagu setelah melihat kemunduran Kelantan sejak dahulu lagi.
Lagipun peluang pekerjaan yang terhad menyebabkan anak Kelantan ramai berhijrah ke luar untuk mencari rezeki - Media Hiburan

Berikut kami tampilkan lagu “Bo La Wei” untuk tatapan anda semua.

HOT : KENAPA AGAKNYA NIK AZIZ HARAMKAN LAGU INI BERKUMANDANG DI KELANTAN... HOT : KENAPA AGAKNYA NIK AZIZ HARAMKAN LAGU INI BERKUMANDANG DI KELANTAN... Reviewed by Empayar Pemuda on 3:02 AM Rating: 5

4 comments:

  1. ulek mayang si nyanyuk boleh la pasang kt cuping tinger dia

    ReplyDelete
  2. tanya sama najib apa sebab goyang
    tentu jawab najib sabah nak hilang ...
    tanya pada nwar kenapa sabah nak hilang ...
    tentu jawab nwar sabah kan diserang ....

    tanya pada nwar siapa menyerang ...
    tentu jawab nwar ... misuari punya angkatan
    tanya pada nwar siapakah dalang ...
    tentu jawab nwar "I kenal itu orang"

    pada manila post dan reuters berita terhidang ...
    jawaban diberi pemimpin pembankang dalang
    tanya pada nwar benarkah berita dikarang ...
    tentu jawab nwar "you ulang I saman kang"

    tanya pada mat sabu siapa peliwat terbilang
    tentu jawab mat sabu nwar dalam syarahan
    tanya pada karpal siapa moralnya hilang
    tentu jawab karpal nwar dalam perkataan

    tanya pada azizah siapa anugerah tuhan
    tentu jawab azizah nwarlah sayang
    tanya pada bad rule siapa imam mehdi pilihan
    tentu jawab ustaz nwar dalam ingatan

    tanya pada abim siapa hebatnya orang
    tentu jawab abim nwarlah pilihan
    azizah bini nwar turut dijulang
    anugerah khadijah isteri nabi diberi sandang

    tanya pada saiful siapa liwatnya seorang
    tentu sumpah saiful nwarlah jantan
    tanya pada eskay siapa pelanggan jalang
    tentu sumpah eskay nwarlah jantan

    tanya pada khalifah lim siapa pm pakatan
    tentu jawab khalifah lim nwar ditatang
    tanya pada haji adi siapa pm pakatan
    tentu jawab haji adi nwar diingatan

    tanya pada nik aziz siapakah ahli surga tersayang
    tentu jawab nik aziz nwar dalam ilham
    orang umno kena jilat kaki inilah orang
    memang sangat hebat ini binatang

    buleh tak suruh penyanyi tu nyanyi lagu kat atas ...

    ReplyDelete
  3. Bior je la die. Dia dulu cikgu KEMAS ngajor lagu wau bulan jerr.

    ReplyDelete
  4. Sanggup kah Raayat MALAYSIA BERKETUAKAN SIRAKUS NUAR Ni,
    Tolak PKRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRdlm PRU 13.
    Tukar le Pakaian/Mandi bunga 10kali sehari pun AKU kalau sebut dan tgk Nuar ni tetap benci.

    ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.