HOT : ISI KANDUNGAN TANGKAL KEBAL PENGGANAS SULU DIDEDAHKAN..Tangkal bertulisan Arab dipercayai ayat al-Quran dan al-Quran kecil yang dipakai serta dibawa sepanjang masa oleh pengganas Sulu kononnya untuk menjadi kebal, ternyata tidak berkesan apabila 53 daripada mereka mati ditembak di dua lokasi berasingan di Lahad Datu dan Semporna sejak 1 Mac lalu.

Tangkal terbabit ditemui ketika pemeriksaan pada mayat pengganas oleh pasukan keselamatan. Buku kecil bertulisan Arab dipercayai al-Quran kecil yang diikat dengan tali dan dililit di pinggang.


Malah tangkal itu difahamkan turut ditemui pada mayat seorang daripada pengganas yang ditembak pada 6 Mac lalu di Kampung Tanduo di sini, dan amat menyedihkan tangkal itu dipakai di celah kelangkang.


Menurut sumber, pengganas terbabit menganggap pemakaian tangkal itu dapat melindungi mereka daripada ditembusi peluru tetapi tetap kecundang ditembak pasukan keselamatan dalam pertempuran.


“Pengganas berkenaan percaya pemakaian tangkal berkenaan menjadikan mereka kebal dan dapat mengalahkan pasukan keselamatan. ~ MetroHOT : ISI KANDUNGAN TANGKAL KEBAL PENGGANAS SULU DIDEDAHKAN.. HOT : ISI KANDUNGAN TANGKAL KEBAL PENGGANAS SULU DIDEDAHKAN.. Reviewed by Empayar Pemuda on 11:52 PM Rating: 5

1 comment:

  1. Mengaku islam akhirnya mati dalam kemusyrikan.na'uzubillahiminzalik

    ReplyDelete

Popular

Powered by Blogger.