Sunday, March 17, 2013


Ketua Dewan Ulama Pas Pusat, Dato' Harun Taib sebentar tadi menafikan akan memimpin majlis solat hajat tolak fitnah liwat III di kediaman Datuk Seri Anwar Ibrahim malam ini.

Harun ketika dihubungi wartawan sebentar tadi kesal dengan tindakan PKR menggunakan namanya tanpa merujuk kepada beliau terlebih dahulu.

Ketika ditanya tentang gambar-gambar yang tersebar di blog-blog politik tempatan yang dikaitkan dengan ketua pembangkang, Harun berkata beliau mengakui telah ditunjukkan gambar-gambar itu dan akan membincangkan perkara itu dalam mesyuarat Dewan Ulama Pas Pusat. 

Ketika ditanya samada beliau yakin lelaki dalam gambar tersebut adalah Datuk Seri Anwar Ibrahim,Harun terdiam seketika dan kemudiannya berkata kita dah bosan dengan cerita-cerita moral Anwar dan perkara itu membuang masa serta mengganggu kelancaran misi Pakatan Rakyat menawan Putrajaya. 

Harun berharap kali ini PAS dapat membuat satu keputusan yang muktamad kerana tidak banyak lagi masa yang tinggal untuk menghadapi pilihan raya umum ke 13.

9 comments:

Anonymous said...

Apa nak cakap lagi...Rakan Sekutu...kan. Yang buat dapat sedap dan laba. Yang tak buat tapi menyokong menidakkan perbuatan itu dapat dosa dan bala.
Sendiri fikir le Bro!
Mana-mana yang tidak dapat petunjuk silalah buat sembahyang sunat istiqarah dan hajat semoga mendapat petunjuk akan kebenarannya...insyaallah Allah s.w.t. akan beri petunjuk disebalik yang tersurat dan tersirat.

Anonymous said...

Assobiah = mempertahankan/berjuang demi kaum/puak sendiri secara membuta tuli walaupun terang2an puak sendiri melakukan kemungkaran..

Anonymous said...

betul tu ... pas adalah parti asobiyah ... mempertahankan / berjuang demi kaum / puak sendiri secara mebuta tuli ... contohnya :-
Mat Sabu berzina dengan bini orang ... dipertahankan ... disabdakan lagi bahawa adalah tidak salah mat sabu berzina dengan bini orang ...
Adun Selising berzina dengan bini orang ... dipertahankan ... disabdakan lagi ... bahawa Allah telah mengampunkan dosa tersebut ...

Hebat orang pas nih ... berjuang untuk isle konon ... pas (parti asobiyah sejati) ...

Anonymous said...

tanya pada mat sabu siapa peliwat terbilang
tentu jawab mat sabu nwar dalam syarahan
tanya pada karpal siapa moralnya hilang
tentu jawab karpal nwar dalam perkataan

tanya pada azizah siapa anugerah tuhan
tentu jawab azizah nwarlah sayang
tanya pada bad rule siapa imam mehdi pilihan
tentu jawab ustaz nwar dalam ingatan

tanya pada abim siapa hebatnya orang
tentu jawab abim nwarlah pilihan
azizah bini nwar turut dijulang
anugerah khadijah isteri nabi diberi sandang

tanya pada saiful siapa liwatnya seorang
tentu sumpah saiful nwarlah jantan
tanya pada eskay siapa pelanggan jalang
tentu sumpah eskay nwarlah jantan

tanya pada khalifah lim siapa pm pakatan
tentu jawab khalifah lim nwar ditatang
tanya pada haji adi siapa pm pakatan
tentu jawab haji adi nwar dalam perjanjian

tanya pada nik aziz siapakah ahli surga tersayang
tentu jawab nik aziz nwar dalam ilham
orang umno kena jilat kaki inilah orang
memang sangat hebat ini binatang

Anonymous said...

Betul tu...walaupun kalau melihat dalam gambar tu boleh diagak siapa yang empunya diri walaupun dilihat dari belakang,tapi untuk berlaku adil kita tak melarang Hadi Awang atau Nik Aziz untuk mengimamkan solat hajat besar-besaran bagi menolak fitnah terbaru itu,mudah-mudahan ditunjukkan kebenaran dan harus diterima oleh sesiapa sahaja walaupun pahit...

anoymous said...

Sebenarnya sudah lama mereka menuduh umno assobiyah tapi Allah maha kuasa tampa disedari tuduhan itu telah berbalik kepada mereka tampa disedari...itulah sebanarnya assobiyah....

anoymous said...

Tepat sekali...

anoymous said...

Anwar yang dapat sedap main belakang jantar habis terpalit kepada Harun Taib,baru dia tahu nak bela sangat peliwat tegar negara tu...kahkahkah...

Anonymous said...

mungkin lepas ni dia blh bukak bisnes jual kunyit pulak, bekalkan kunyit untuk Anwar Juburi

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.