Tuesday, March 5, 2013


Kenapa agaknya laporan yang disiarkan oleh portal Manila Bulletin Publishing Corporation bertajuk “Don’t Harm Sultan’s Men, Nur Warns Malaysia” yang telah disiarkan pada 21 Febuari lalu ditarik balik secara tiba-tiba..


Ini yang menjadi tanda tanya pada EP..sebab sebelum ini puak puak pembangkang di Malaysia menggunakan portal ini sebagai rujukan untuk menfitnah dan menyalahkan DS Najib dengan insiden yang berlaku di Lahad Datu..

Tetapi setelah Badan Risikan Filipina mendedahkan penglibatan Anwar dalam insiden berdarah ini awal bulan ini.. portal ini bertindak menarik balik artikel yang telah disiarkan..

Selalunya bila sesebuah portal atau media menarik balik artikelnya..mesti ada sebab sebab tertentu..antaranya sumber berita yang diterima mempunyai keraguan atau berita itu merupakan berita palsu...

Persoalannya kenapa portal tersebut boleh menyiarkan berita palsu..Ada orang bayar ke?? FIKIR FIKIRKAN..1 comments:

Anonymous said...

sronok2 baca psal sulu last2 cerita surat khabar lama cerita najib anwar..cerita nasib anwar mahathir..cerita anwar najib abby...ceriat nasjib anwar saifull..tak ada new ending story ke..berapa tahun dah sama je artis2 neh blakon..tak ada artis lain ke..huhuhu..mcm cerita bolywood lak..dah tuh blogger2 jadi penari2 backing..huhuhu

Post a Comment

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sebagai rakyat Malaysia dan tidak mewakili mana mana pihak. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.